Fungerar influensavaccin?

Avgör själv!

Denna sammanställning är helt underbar. Bör läsas av båda sidorna i vaccindebatten. Inlägget kommer från i våras med sammanfattning över hur resultatet blev av vaccineringen hösten 2017 och uppdateras lite då och då.

Ska vi lära oss från åren innan? Eller ska vi göra om samma sak var höst, med hopp om att denna gång lyckas de? Lite som Lotto, plötsligt händer det! Varför lär vi oss aldrig?

Sammanfattning:

Forskare: Vaccin mot influensa verkar vara värdelöst

 
”Hoppas ni tar er tid att läsa detta och börjar fundera lite.
Influensavaccin?
Så var den här, dagen som vi bara väntat på att skall komma. För den kommer. Varje år. Dagen när massmedia skriver om att WHO har gjort en vaccinmiss som gör att influensavaccinet ger dåligt skydd. Eller skapat en förutsättning så att viruset muterat.

2020 – 2021

Vi vet inte, för mirakulöst så ”försvann” influensan dessa år. 

2019

Vad anses ”bra” av Läkemedelsvärlden.se? 
”Säsongens vaccin gav gott skydd mot influensa. Denna säsong nästan halverade influensavaccinering risken att insjukna, visar den första analysen.”Ung svensk sjuksköterska som dog av Corona skrev 17 november 2019: ”I will never take the flu shot agin makes you super sick”. Kan tidigare vacciner försvaga dig och ditt immunsystem?

2018

”Årets influensavaccin har dålig effekt. WHO har valt fel recept”
 

2017

”Dålig effekt av årets influensavaccin”
https://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24219974.ab
”Nu säger Sveriges statsepidemiolog att årets influensavirus varit det dödligaste på åratal, och vaccinet har inte hjälpt som det ska.”

2016

Dålig effekt av årets influensavaccin
INRIKESidag 11:10
HÄLSA. Årets influensavaccin fungerar dåligt, visar färska siffror från Stockholm. Bland dem som sökt sjukvård på grund av influensasymtom är skyddseffekten inte ens 30 procent.
 
http://www.svtplay.se/klipp/11852074/influensavaccinet-har-dalig-effekt
 
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24219974.ab
 

2015

”Anledningen är en miss när Världshälsoorganisationen WHO konstruerade vaccinet.”
 

2014

”Men det högt ansedda och oberoende internationella nätverket Cochraneinstitutet har tidigare visat att forskningen kring vaccinens effekt på äldre är av så dålig kvalitet att man inte kan dra några slutsatser alls. Dessutom är forskningen ofta finansierad av läkemedelsbranschen.”
 

2012

Ineffektivt influensavaccin i vintras. Vinterns influensavaccin var i många fall ineffektivt. De virusantigener som valdes för vaccinet motsvarade inte längre de virus som fanns i omlopp. Upp till 65 procent av dem som tog vaccinet blev utan skydd. Det här ledde till några värre epidemier, speciellt bland den äldre befolkningen, säger överläkaren för infektionssjukdomar Veli-Jukka Anttila vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. Enligt specialforskare Hanna Nohynek vid Institutet för Hälsa och välfärd varierar vaccinets effekt från år till år beroende på hur bra vaccinets virustyper motsvarar de virus som är i omlopp.”
 

2011

Forskare: Vaccinet är värdelöst . Influensavaccinet ger ingen effekt – men kan orsaka sjukdom.
Det menar det väletablerade brittiska forskningsinstitutet Cochrane, som i en ny rapport har tittat på 36 vetenskapliga jämförelser av över 70 000 vaccinerade och icke vaccinerade personer mellan 16 och 65 år.
– Det är inte färre dödsfall – och inte färre sjukdagar – bland de som inte blivit vaccinerade jämfört med de som tagit vaccin, säger forskaren Tom Jefferson.” http://www.aftonbladet.se/halsa/article12479042.ab
 

2010

Influensavaccin har ingen effektDet finns inga belägg för att äldre blir friskare av vaccin mot säsongsinfluensa. Det hävdar det ansedda Cochrane-nätverket som nu efterlyser statligt finansierade studier där nyttan av vaccin utvärderas och vägs mot billiga alternativ som att vädra och tvätta händerna.”
 

2009

Vaccination mot året influensa ger dåligt skydd
Influensa är för många människor en regelbunden besökare som kommer varje vinter och som aldrig verkar gå att undvika. Särskilt svårt är det att undvika influensa eftersom den förändras varje år. Symtomen liknar en förkylning men kan även vara kräkningar, huvudvärk och mer långvarig feber. Till mångas hjälp så finns det dock vaccin mot influensa som brukar hjälpa.”
http://www.ratttillvard.se/vaccination-mot-aret-influensa-ger-daligt-skydd/
 
”Ulrica: Det är många som avråder från vaccinering, pga av att det innehåller kvicksilver mm och säger att man kan stärka immunförsvaret på egen hand, t ex genom att basta. Vad är din kommentar?
 
Anders Lindblom: Det finns säkert många sätt att stärka immunsvaret men det finns inga vetenskapliga belägg för hur vi skall göra. Med andra ord, vi vet inte. Det vi vet är att vaccinet aktiverar immunförsvaret så det är det enda säkerställda sättet att aktivera vårt immunsystem.”
http://www.dt.se/allmant/dalarna/las-svaren-och-fragorna-om-influensan
 

2008

”Det står nu klart att både tjänstemän och alla politiker var informerade om att det
var stor risk för neurologiska skador. Då det fanns en KU-, JK- och JO-anmälan.”
http://www.kostdemokrati.se/scoop/2013/12/03/varningarna-fanns-dar-fore-vaccineringen/
 

2007

Influensavaccin ger sämre skydd
PUBLICERAD 2007-09-24
Vaccinering har ansetts som en effektiv metod att få ner dödligheten i influensa hos äldre människor. Nu visar en amerikansk studie att effekterna är kraftigt överdrivna.”
 

2006

Influensavaccin liten effekt på dödligheten
Influensavaccinet har mindre effekt på dödligheten bland äldre än vad man trott.
Tidigare har sagts att dödligheten minskar med 70 procent – men enligt ny forskning handlar det i stället om 20 procent.
 

2005

Det kom, det skadade, det förbjöds och skylldes på något annat…
 
”Farligaste fågelviruset gör vaccin verkningslöst
Läkare i Vietnam finner allt fler bevis för att fågelviruset H5N1 – den typ som även kan angripa människor – har förmåga att snabbt mutera. Det blir resistent mot det läkemedel som förmodats vara verksamt mot fågelinfluensa – Tamiflu.”
 
”Den virushämmande medicinen Tamiflu är så gott som verkningslös och europeiska länder har slösat bort miljarder på medicinen. Det här visar en ny studie från det oberoende forskarnätverket Cochrane.”
 
 

2004

Tjänstemän Hoppas att nästa influensavaccin fungerar bättre
 

2003

”De kommande månaderna kan världen stå inför ett nytt utbrott av svår akut respiratorisk sjukdom (sars), varnar Världshälsoorganisationen WHO.
En världsomfattande kampanj för vaccination mot influensa är nödvändig för att tidigt upptäcka sars, menar WHO.”
 
Epidemin som kom av sig när Anna Lindh mördades. Intressant!
 

2016

Och detta föreslår man från Socialstyrelsen. Influensavaccin föreslås ingå i allmänna vaccinationsprogrammet
 
Och detta sa Annika Linde gällande Influensavaccinet överlag: Hon är statsepidemiolog vid Smittskyddsinstitutet och en av Sveriges främsta influensaexperter. Hon liknar forskningen om virus vid ett detektivarbete och tror att den bästa medicinen i livet är att ta vara på det. ”För att leva ett bra liv är det viktigt att inse att man bara har ett, och att det är värt att vara rädd om detta enda liv man har” säger hon hos Ulf Elfving på söndag. Hon berättar också om varför hon själv inte vaccinerar sig.
 
 
Hon, Annika Linde (statsepidemiolog vid Smittskyddsinstitutet och en av Sveriges främsta influensaexperter) fortsätter:
Onödigt för äldre att vaccinera sig.
Samtidigt medger hon att det inte går att vara helt säker på hur bra influensavaccineringen fungerar.
– Man visar gång på gång att det har en effekt för att minska sjukhusvård och död, men exakt hur stor effekt vaccinet har vet vi inte. Det varierar. Ibland blir det sämre effekt om vaccinet inte riktigt stämmer med de virus som för tillfället cirkulerar. Statusen på den man vaccinerar spelar också in, vaccinet fungerar bäst på unga friska personer och nästan inte alls på riktigt gamla personer.
 
http://www.aftonbladet.se/halsa/article12479042.ab
Motsägelsefullt?
 
Historiskt från 1976: Mörkläggning Bigtime.
 
1976 Swine Flu Vaccine and GBS – 1 of 2
 
1976 Swine Flu Vaccine and GBS – 2 of 2
 
(Nadia Melin har kompletterat sin sammanställning med en sammanställning av Johan Gyllensten.)
 
###################
 
Många är de som har vaccinerat sig och ”ändå blivit rejält sjuk”, kort efter.
Även en gravid som berättat: ”Igår tog jag influensavaccinet och idag är jag sjukare än jag någonsin varit tidigare. Det känns som om de injicerat influensan i mig…”.
 
Trots detta återkommande dåliga vaccin – så har bland annat Finland infört obligatorisk influensavaccinering för vårdpersonal (och studerande inom vårdyrken) som arbetar med personer i högriskgrupper från och med mars 2018.
 
Dessutom så är vanliga biverkningar på vaccinet – symtom som är väldigt likt influensasymtomen. Förutom andra ännu mer obehagliga biverkningar. ”
 
(Lånat från Carola Backholm FBprofil med sammanfattning från Nadia Melin & Johan Gyllensten)
Tidigare
«
Nästa
»

10 kommentarer

 1. Kath
  25 april, 2020

  Underbar sammanställning! <3

 2. Patrik
  29 april, 2020

  Bra skrivet!

  Unga och friska klarar sig utan vaccin och på gamla och sjuka verkar vaccinet mest göra skada.

 3. Ulrika
  14 maj, 2021

  Visst allt kan man inte bota, virus kommer och går.Vad hade hänt om man INTE hade haft dessa? Och ja de valiga ”årliga” Influensavaccinationerna görs i förväg med en estimering av vad man tror det kommer vara för virusstam. Såklart att det inet blir träffsäkert men kanske räddar det några liv? Detta vaccin är annorlunda då man forskat på specifik stam. Är oerhört tacksam för att det finns så vi kan återigen träffa våra nära, kära och arbetskollegor (en arbetskollega i Indien avled förra veckan i Covid-19) .

  1. Anna
   31 maj, 2021

   Om vi inte hade haft dessa hade inget hänt. De försvagar oss samt missar målet.

   Jag gissar att ”detta vaccin” är det mot Covid? Nej, det är inte mer träffsäkert och det är inte ett vaccin. Det är också ett år för sent som alla sässongsvaccin samt att det INTE är et vaccin. Det är viktigt att vi förstår det. mRNA är något helt annat.

   Läs mer här https://www.annahallen.se/senaten-i-texas/

   Och ännu viktigare här: https://www.annahallen.se/visste-du-att-4/

   1. Anders
    7 september, 2021

    bra sagt! Folk tycks missa det allra mest väsentliga. Vaccinet hindrar INGET och motverkar INTE smitta. Men framför allt, precis som du skriver, så är detta nya INTE ett vaccin. Inte heller går de att likna vid de äldre vaccinen.

    Detta är, kort och gott, GENPROGRAMMERING maskerad som vaccination. Innehållet i vaccinet är kraftigt ifrågasatt, och det är det för att innehållet är hemligt just nu. Men grafenoxid verkar vara ett av de innehållande ämnena som orsakar mkt problem i människor just nu.

 4. Mats Birgersson
  21 september, 2021

  Antagligen inte. Min fråga varför är inte vaxxinet ett vaccin. / Mats Birgersson

  1. Anna
   30 september, 2021

   Hej!

   Vaccin och mRNA är två helt olika tekniker. Vaccin ska innehålla adjuvant och del eller helt virus.
   MRNA har nog en hel del arjuvanter, verkar även finnas sånna som inte anges i innehållsförteckningen. Men innehåller INTE ett virus.

   mRNA-sprutan har en annan funktion och en annan grundtanke bakom.

 5. Mats Birgersson
  21 september, 2021

  Anna En sak jag inte riktigt förstått är varför covid-19 vaxxinet inte är ett vaccin. Vad jag förstår gör vaxxinet att immunförsvar lär sig känna igen SARS-CoV-2 viruset och ” dödar” det, så som alla antigen gör antingen det kommer från ett vaccin, vaxxinet eller ett tex. virus. Om man vill undvika att bli vaxxinerad med den nya typen av vacciner så kan man vänta tills det Kinesiska vaccinet mot covid-19, som är ett vanligt vaccin med avdödat virus, blir godkänt i EU. Det är under bedömning av EMA.

  1. Anna
   30 september, 2021

   Nej, sprutan skapar produktion av skalet på C-19 och vårt immunsystem ska förhoppningsvis känna igen detta. Nu verkar det dock som att det glömmer 80% av detta inom några månader, vi får hoppas att de nyheterna inte är korrekta.

   Eller så gör jag som jag gjort i 40 år, jag sköter om mitt immunsystem och min hälsa så slipper jag kemikalier i mitt blod. Det har också enligt vetenskapen visat sig fungerar. Naturlig immunitet.

   Det viktiga är att vi alla har ett fritt val.

Write a comment