Erytritol som ”sötströ”

Alla gör sina val. Inte bestämmer över någon.

Men det kan vara bra att veta vad valen gör med kroppen.

Jag gör ibland val som är onyttiga för mig kropp. Men det är medvetna val. Jag är inte lurad. jag gör de i alla fall.

Erytritol är så poppis som ”sött” för den skapar inte diarré som övriga sockeralkoholer gör.

Detta betyder rent kemisk att allt erytritol tyvärr kommer in i kroppen. Och måste ut genom njurarna som kiss.

När det blir diarré så betyder det att viss del inte hamnat i kroppen utan ramlar ut direkt i toan.

Allt som ska genom njurarna påverkar. Så jag började söka redan för 5-6 år sen på njurskador. Då hittade jag inte så mycket (men kanske för att det var nytt så inget hade hunnit hända än) Jag hittade bara lite diskussioner om problemet med njurarna.

Fler än jag hade tänkt samma tanke och några hade fått problem, men de vara bara ”anekdoter”. Alltså verkliga fall men det fanns ingen studie.

Nu börjar däremot studierna komma. Vilket är ganska så naturligt. Våra organ klarar inte överdos av något. De är inte förberedda på detta då de aldrig har tvingats göra dessa uppgifter.

Våra organ skadas även av helt naturliga saker i överdos. Precis som en blomma skadas av överdos av vatten.

Det har inte med giftighet att göra utan är en dosfråga. Erytritol är inte giftigt. Men vi tål bara mängden som naturligt finns i svamp och grönsaker.

Inte den stora mängs som finns i vitt pulver gjort från majs.

Och det verkar som att våra njurar är de som säger ifrån först. Ett ganska så viktigt organ för vår hälsa.

Vad som händer med tiden vet vi inte. Första gången vi experimenterar med erytritol på många människor live. Och eftersom det inte är giftigt så försvaras det med näbbar och klor.

Dosfrågan diskuteras inte.

Men förstorad njure finns i alla fall nu bevisat. Och det är ingen bra början alls 🙁

Vad som händer sen får vi (tyvärr) se.

Alla gör sina val. Full respekt.

http://ekobiotips.blogspot.se/…/erythritol-effekterna.html

3 kommentarer

  1. Johanna
    27 juni, 2018

    Hej! Jag halkade in här av en slump, då jag ville veta mer om ämnet. Undrar om du vet något om Stevia?

    1. Anna
      30 juli, 2018

      Använd gärna SÖKfunktionen här på bloggen så hittar du en massa.
      Tryck på förstoringsglaset och skriv in ditt ord.

      Jag sökte snabbt på stevia och fick fram
      https://www.annahallen.se/sotningsmedel/

      https://www.annahallen.se/kolhydratsfria-sotningsmedel/

      https://www.annahallen.se/men-det-ar-naturligt/

  2. Ingrid Silfverberg Dahlberg
    24 februari, 2020

    Tillför stevia , erytritol o liknande några kok-bakegenskaper annars undrar jag varför man inte lika gärna kan lära sig att leva äta utan socker. Själv använder jag aldrig ngt inköpt socker.

SKRIV EN KOMMENTAR