Visste du att…

…serotonin byggs av B6, tryptofan och magnesium?

Men också att de som bygger ihop dessa till serotonin behöver vitamin C för att kunna göra sitt jobb.

Serotonin är ditt ångestskydd, en förutsättning för att må bra.

BroccoliVisste du att omega 3 fungerar som ”klister” så du verkligen ”fångar in” serotoninet så det kan skicka sina viktiga signaler?

Så både kalkon, fet fisk, nötter och grönsaker har en viktig del i hur du mår.

Tidigare
«
Nästa
»

5 kommentarer

 1. Linda
  17 januari, 2014

  Tack snälla Anna för att du är så givmild och delar med dig av din oerhörda kunskap. Jag är så oerhört tacksam <3
  Dina fantastiska inlägg om hur saker hänger ihopa får mig att förstå vikten av att 1. äta mat 2. äta ordentligt med grönsaker 3. äta nötter 4. äta 3 ggr/dag 5. äta varierat 6. äta så här alltid. Självklart så ekologiskt som det går och med så lite "skit" i som möjligt.
  Stort tack för din nyfikenhet och din ödmjuka stil.
  Många kramar

 2. Erika
  17 januari, 2014

  Jag läser just nu din bok Energibarn (helt fantastisk!) eftersom min pojke väntar på utredning. Men jag kan inte sitta och göra ingenting så länge, så han får redan omega-3 och vilken skillnad det gör! Nu försöker jag lära mig vad mer vi kan göra och jag är tacksam för all kunskap du delar med dig här och på det begripliga sätt du gör det.

  1. 18 januari, 2014

   Hej Erika!
   De topp-tre råden som ger mest effekt är
   1. Omega 3 (EPA och DHA)
   2. Glutenfritt
   3. Tillskott av magnesium och zink (OBS! INTE mg-oxid, mg-hydroxid eller mg-karbonat. De fungerar inte.)

   Jag blir så glad för att du uppskattar boken Energibarn – våra äskade skitungar. Det är mitt hjärteprojekt.

 3. Erika
  24 januari, 2014

  Tack Anna för tydliga svar. Höll som bäst på att läsa in mig på magnesium. Vi har börjat med ett kosttillskott som innehåller både magnesium, zink och B6. Gluten slussar vi ut här hemma (Vi vuxna äter LCHF och barnen slussas åt samma håll, det gör redan stor skillnad, t.ex för min man som har rubbad sköldkörtelfunktion). En vacker dag ska vi ta upp kampen med skolbespisningen också 🙂

  Jag hoppas du kommer fortsätta med energibarnen med kurser och texter, det finns så mycket spännande men ibland svårbegriplig forskning, steget därifrån till det praktiska, vardagslivet, känns ibland svårt. Dina ord och erfarenheter är jätteviktiga.

  1. 31 januari, 2014

   Lovar att fortsätta att mala på. Hoppas också jag får en möjlighet att påverka skolmaten mer i framtiden.

Write a comment