Vill du förstå?

Förstå på riktigt? Inte bara bestämma dig för att din utgångspunkt är den rätta. Vill du smita in i huvudet på en person med autism? Få möjligheten att leva dig in i det handikappet. Kanske till och med kunna översätta den upplevelsen till de barn som har det tufft med sociala brister i dagens skola. Asberger, damp, adhd?

Läs då Gunilla Garlands bok ”En riktig människa”. Bättre än så kan det nog inte presenteras. En underbar bok.

Gunilla har högfungerande autism och hon bjuder in oss i hennes underbara men annorlunda hjärna och liv. Tack Gunilla för att jag fick denna möjlighet. Hoppas att många fler tar den möjligheten. Hoppas att alla som arbetar med barn verkligen läser denna underbart ärliga och öppna bok. Den borde ingå som ett obligatorium i lärarutbildningen. En självklar kunskap förr ALLA, inte bara för specialpedagogen.

Ju mer du kan desto enklare blir det. Många är rädda för att kunskap ger mer ansvar. Alla som arbetar med barn HAR redan det ansvaret. Så, ju mer du kan desto enklare blir det!


4 kommentarer

 1. Maj-Britt
  3 november, 2010

  Hej! Här kommer ett annat läsförslag om en autistisk flickas uppväxt:
  Iris Johansson, En annorlunda barndom.
  Hälsn Maj-Britt

 2. Inger
  3 november, 2010

  Hej! SNÄLLA ge mig förslag på alternativ till välling. I morse gjorde jag för första gången ett försök med äggmjölk till min 15 mån gamla dotter och hon slukade 200 ml i ett svep, men efter ca. 30 min kräktes hon upp allt. Jag gjorde ett nytt försök när hon var duschad och ombytt men då drack hon bara 20 ml som hon en stund senare käktes upp. Hon är dunderförkyld och har i ett par dagar inte velat ha vanlig mat och det enda jag fått i henne är Sempers fullkornsväling för ettåringar vilket givetvis inte känns bra, men nåt måste hon ju få i sig förutom vatten och MYCKET svag saft. Därför vädjar jag nu om hjälp med detta. I vanliga fall är det till morgon och kväll hon har druckit välling men nu även mitt på dagen. Tack på förhand.

 3. Anki
  3 november, 2010

  Jag har läst både En riktig människa av Gunilla Gerland och En annorlunda barndom av Iris Johansson och kan varmt rekommendera dessa! Helt fantastiska böcker!

 4. Anna Hallén
  3 november, 2010

  Inger: Troligtvis ger du henne samma mängd som hon brukar få. Det är alldeöles föööör mycket energi och näring. Därför svaraq hennes kropp med att kräkas upp det. Hon dricker det lika snabbt som vanligt och hinenr inte känna mättnaden.

  Hon ska ha mindre än hälften av mängden hon är van vid.

Write a comment