Vad är farligt med LCHF?

Till alla forskare, läkare och förståsigpåare!

Hjälp mig att förstå några små ting.

Jag är en av de farliga självutnämnda experterna på nätet som rekommenderar farlig mat till barn.

Jag behöver er hjälp och kunskap.

Vad är det som är farligt med att barn äter fisk, kött och kyckling i stället för hotdog, hamburgare och fiskpinnar?

Vad är det för fel med att barn äter grönsaker och rotfrukter i ställer för pulvermos och pasta?

Vad är det som skrämmer er med att äta naturliga fetter i stället för uppfunna laboratorieskapta hittepåfetter?

Vad gör barnen så illa att det är farligt när vi serverar grönsaksdipp i stället för ”fredagsmys” med chips?

Vilka specifika brister blir det med en mjöl- och glutenfri diet?

Jag förstår uppriktigt inte.

Vad är det som är farligt för barn?

Vad är det som är farligt med att dricka vatten i stället för läsk?

Nötter & oliver i stället för godis?

Vad är det jag har missat i näringsfysiologin?

Vad är det ni vet som jag inte förstår?

Jag har i 10 år arbetat för att barn och vuxna ska äta oprocessad mat (gärna ekologisk) lagad från grunden. En kost med alla näringsämnen (SLV har näringsberäknat ”min” kost och allt fanns med. Även fibrer.) En kost utan tillsatser, socker och ”skräpmat”.

En kost med kolhydrater som håller blodsockret stabilt men som är mjölfri.

Varför är denna kost farlig för barn? Jag förstår inte. Uppriktigt. Jag förstår inte!

Kan det vara så att ni inte har en aning om hur vi äter?

Kan det vara så att ni tror att barn serveras de val som en bantande kvinna gör? I så fall borde ni uppröras över alla pulverdieter som används – för logiskt sätt borde ju dessa familjer då servera det till sina barn också.

Kan det vara så att ni tror mycket men saknar kunskap om vad som ligger på tallriken?

Claude Marcus! Du är en av de som upprörs över min mat. Du amputerar hellre friska kroppsdelar på barn utan kunskap på framtida risker än låter barnen utsättas för min farliga kost.

Alternativet för dessa barn enligt dig annars är att vara hungriga och sugna i resten av sitt liv med VLCD eller LCD.

Har du några svar till mig?

Du fick min bok LCHF för familjen när den var helt ny. Jag bad dig läsa den och sen återkomma så vi kunde boka in en lunch (utan journalister) där du skulle berätta för mig vad det är som jag inte förstår.

Vad i denna bok är farligt för barn?

Du hörde aldrig av dig.
Min inbjudan står kvar.

Jag vill hjälpa – inte skada.
Men jag förstår inte vad som är skadligt med LCHF!

Hälsningar
Anna Hallén

5 kommentarer

 1. A-L
  8 april, 2016

  Hejsan Anna! Det finns många läkare och forskare som är positivt inställda till LCHF. Jag är en av dem. Kategorisera hellre efter annat än yrke. Varma hälsningar Anne-Lie

  1. 11 april, 2016

   Du gör mig så glad.
   Förlåt att jag kategorisera och generalisera.

 2. 9 april, 2016

  Hej! Alltså det där som du skriver är sånt som inte specifikt ingår i LCHF. Att äta en grönssaksdipp istället för godis heter inte LCHF. Det kanske är något man gör inom dieten, men det är inte specifikt för dieten. Specifikt för dieten är fett och inte kolhydrater och Det är det många läkare e.t.c. är emot. Ditt blogginlägg är meningslöst och förvirrande. Jag förstår ej meningen med det, då detta ej är enbart för LCHF.
  Vatten istället för läsk? Det är bara sunt förnuft. Inte LCHF.
  Tack /Clara

  1. 11 april, 2016

   Och sunt förnuft finns inom LCHF.

   Jag har sålt över 100 000 böcker med denna form av LCHF.

   Jag når tusentals läsare var dag som äter denna typ av mat.

   Så jo. Detta är LCHF.
   LCHF är sunt förnuft.

 3. Fredrik Söderlund
  10 april, 2016

  Som vanligt tydligt och skrivet rakt på av Anna. Klart att LCHF-kritiska läkare hukar och förvinner med svansen mellan benen. Jag tror dock att det i dag finns mer försiktigt LCHF-positiva läkare än kritiska, men man vill inte skylta med det och riskera att hamna i skottgluggen framför en utsvulten journalist.

Write a comment