Utnyttja värmen!

Har du tänkt på att när det är varmt vill du inte har varm mat. Kalla rätter smakar så mycket bättre. Men utnyttja värmen. Det finns en fördel av att äta mindre energi om du vill gå ner i vikt. Nej, jag pratar inte om kalorier eller bantning utan om att minska energin in kontra energin ut. Låter som samma sak som Kcal in och Kcal ut, men är för kroppen helt olika. (Kcal in och Kcal ut-teorin är helt felaktigt nämligen)

Välj varm mat i sommar. Du kommer att bli nöjd på så mycket mindre och en nöjd kropp svälter inte, samtidigt som du får ett underskott och måste öka fettförbränningen. Smart va?

Du kommer också undan problemet med att vara sugen på något gott, vem är sugen på något varm när det är trettio grader ute. Så du som kämpar med vikten och verkligen vill kämpa lite till trots att motivationen börjar tryta… kanske är detta tipset som ”lurar” din kropp. Det är ju fortfarande samma goda och naturliga mat, bara att den är varm. Prova i åtta veckor. Skriv upp start och slut i din kalender. Gör en nedräkning. Klara färdiga….

Varm omelett till frukost.
Varm lunch och grillad varm mat på kvällen.
Skratt, ja jag blir mätt bara jag hör ordet ”Varm”

Lycka till!

Tidigare
«
Nästa
»

2 kommentarer

 1. 3 juli, 2010

  Du har så rätt, som vanligt 😉

  Äter numera alltid en varm brunch, det håller jag mig mätt på länge. Vilken skillnad mot gamla tiders fil och flingor eller smörgås.
  Inte är det en frukost jag tröttnar på heller, många tror ju att det blir så enformigt med ägg och bacon eller korv. Jag varierar den med olika stekta grönsaker, som tomat, paprika, äpple eller aubergine, så får jag smakvariation.
  Lite ost som får smälta ner på slutet höjer smaken ännu mer.

  Mer enformigt än filfrukost eller smörgås får man ju leta efter.
  Visst är det gott med fil ibland, men då äter jag det hellre på kvällen numer.
  Ha en riktigt skön semester 🙂

Write a comment