Supershaker, barer och magiska piller

Vad tycker jag om ditt och vad tycker jag om datt?

 Snabbt svar.
 
Det finns inga genvägar.
Låter det för bra för att vara sant så är det oftast det.
Uppfunna blandningar är alltid sämre än naturens
Det finns inget superturbospecialextra som kroppen behöver.
Allt finns i vår vanliga mat (men enskilda tillskott kan behöva tillsättas ibland)
 
Superdrycker, Supershaker och magiska piller – nej. Finns det inte i naturen och vi är designade för det så – nej!
 
Tveklöst nej!
 
Ät mat. Lägg pengarna på bra mat.
 
Dessa hittepåprodukter är ofta svindyra. Köp istället gräsbetesdjur, vild lax, eco-grönsaker.
 
”Men maten är så förstörd” – är den?
”Men grönsaker innehåller mycket mindre vitaminer idag” – japp sant. Men vi äter mer och året runt. Och sen är det faktisk bara C vi behöver från grönsaker. Allt annat kan du få från t ex ägget.
 
”Men du kan inte tugga i dig så här mycket” – nej och då kan du vara alldeles säker på att kroppen inte kan ta upp det heller. Naturligtvis har ju kroppen bara beredskap för det som den kan tugga i sig!
 
”Men hon och han fick livet tillbaka” – ja det säger ju alla dessa företag så de verkar inte ha nån unik produkt då alla lyckas med samma sak. Jag får också sånna mail och meddelanden här på Fb – av vanlig mat, andningsminuten, vara snäll mot sig själv och göra fler roliga saker.
 
Så svar nej. Spara dina pengar och lägg dom på teater, konsert, en middag med bästa vännen, en ny kudde till soffan och bättre kvalité på maten.
 
Jag har inte sprungit på en enda dryck, bar eller shake som jag skulle vilja rekommendera.
 
Spännande är också att alla halelulia-produkter säljs av hemmasäljare i MLM-företag.
 
Är det inte underligt att inga mirakelmedel sälj i vanlig butik?
Tidigare
«

2 kommentarer

 1. Lillan
  31 augusti, 2016

  Jag har faktiskt svårt att ta dig seriöst, Anna. Speciellt som du använder uttrycket Mirakelkurer , eller Mirakelprodukter. Det är ingen annan än Ni skeptiker ( som faktiskt själva har promotat och sålt kosttillskott ), som använder det uttrycket. Dessa produkter är inga Mirakelprodukter. De ger ett TILLSKOTT av vitaminer och mineraler som vi alla behöver, för att LÅNGSIKTIGT undvika läkemedel så långt det är möjligt. Jag blir illa berörd av att ni uttrycker, underförstått, att människor ljuger om sina erfarenheter och förbättringar i sin hälsa. Har ni ens deltagit på ett informationsmöte kring dessa produkter?
  Har Ni provat produkterna under en period av minst 3 månader och därefter gjort ett uttalande?
  Det blir i mina ögon så oseriöst att såga produkter som har funnits på marknaden i 23 ÅR , är etablerade i 46 LÄNDER runt om i världen, där alla länder har sina hårda bestämmelser vad det gäller produkter som är klassade som Livsmedel, alltså MAT, som t ex Fitline är, och påstå att de är socker-produkter. Det är absurt.
  SÅ många nöjda användare runt om i världen, skulle troligen aldrig fortsätta år ut och år in om detta vore sockerprodukter som på sikt skulle vara förödande för hälsan. Människor som nu har använt dessa i 23 år borde vara totalt förstörda inombords i olika organ.
  Jag finner det oseriöst att såga seriösa aktörer på kosttillskott -marknaden. Speciellt med tanke på att det har funnits och säkert fortfarande finns aktörer ute i utkanten som agerar som ordentliga lurendrejare och påstår just att deras produkter skulle vara någon form av Mirakelprodukter.

  1. 30 september, 2016

   Har jag sålt kosttillskott? När då?
   Tillskott av vitaminer och mineraler går att få utan en massa tillsatt onödiga onyttigheter.

   Och det finns många skräpprodukter som tillfälligt ökar hälsan. Att de fungerar betyder inte att de är bra. En huvudvärkstablett fungerar mycket bra och är mycket ohälsosam för kroppen.

   Informationsmöte? Det är införsäljningsmöten med vinklad försäljningsinformation. Det räcker med att läsa innehållsförteckningen för att spara in tiden och göra något bättre av den.

   Oseriöst att såga produkter som funnits på marknaden i 23 år? Så åren skapar nåt bra? Det var en udda logik. Cigaretter har funnits längre. Är de då ännu bättre? Godis med AZOfärger likaså.

   Och McDonalds. Tror till och med att de finns i fler länder. Blir de bra då? Nja, den logiken hade fler hål i sig än ett såll.

   Vi har även produkter som Vaselin, Barnolja och ansiktskrämer med parabener i sig som funnits länge och som säljer bra, som ändå är onyttiga för vår kropp.

   Ja, det går att ha nöjda kunder med dåliga produkter så länge de funkar. Funkar betyder inte bra och hälsosamt.

   Hur många personer har dagligen använt dessa i 23 år? Eller är det att produkten funnits i 23 år och bytt kunder med åren. Och har innehållet sett likadant ut alla år? Eller är den utbytt? Och i så fall varför? Var inte påståendena samma då som nu?

   FitLine är en produkt jag starkt avråder från. Det finns så många bättre och billigare val.

Write a comment