Suck!

Ett nytt sötningsmedel är nu godkänt. Noetam, E 961. Ämnet framställs helt syntetiskt. Ät det inte! 🙂

Ler för mig själv men blir samtidigt lite rädd. Läser tidningen Livsmedel i Fokus och ser att de (änne en gång) tar upp ämnet mättat fett och naturligtvis anser att vi måste äta mindre av detta för hälsans skull. vad erbjuder de i stället denna gång? Jo, ännu en spännande nyhet. Akocrem Lux!  Ett fyllningsfett. Örk… sen finns ju Akoblend NT 73-30 som jag skrev om i höstas.

Underbart nog börjar det uppmärksammas att gluten kan skapa allergier. Äntligen! Kanske kan vi minska brödätandet den vägen 🙂 Glutenfria varor brukar ju i alla fall innehålla en massa vi inte vill äta så då är det ju bättre att ta bort mjölet helt. Eller hur?

Sen november 2010 ska du också kunna läsa på påläggsskinkan TYDLIGT om det är hel bit, bitar eller mald skinka som du köper. Härligt. Det händer en hel del bra saker också.

4 kommentarer

 1. 11 januari, 2011

  Vad bra att skinkan ska märkas, har nästan helt slutat köpa just skinka eftersom att den ofta är pressad och dessutom innehåller socker.

 2. Sandra
  11 januari, 2011

  Jag har en fråga angående socker och sötningsmedel..många som äter enligt lchf hävdar ju att om man är sötsugen ska man välja sötningsmedel/sockerersättning istället för socker. Men det känns inte riktigt rätt..
  Så min fråga är…om man ska ”unna” sej nånting sött och står i affären o ska välja mellan socker och sötningsmedel. Vad rekommenderar du då?

 3. Anna svarar Sandra
  12 januari, 2011

  Mitt val är OM du tål kolhydrater och inte flippar ut så är honung det självklara naturliga sötningsmedlet.

  Kan du hantera sött men inte kolhydrater så rekommenderar jag Stevia.

  Kan du inte hantera sött så ta bort allt sött 😉

  Vanligt vitt socker är en hemsk produkt och inte det minsta naturlig. Socker är också vetenskapligt kopplad till en rad sjukdomar som ex cancer. Att socker kommer från naturen gör det inte naturligt för människan att äta. Flugsvamp kommer också från naturen….

 4. Sandra
  12 januari, 2011

  Haha bra jämförelse där med flugsvamp;) Okej då känner jag mej lite klokare. Kan va bra att veta i framtiden:)

Write a comment