Ett nytt sötningsmedel är nu godkänt. Noetam, E 961. Ämnet framställs helt syntetiskt. Ät det inte! 🙂

Ler för mig själv men blir samtidigt lite rädd. Läser tidningen Livsmedel i Fokus och ser att de (änne en gång) tar upp ämnet mättat fett och naturligtvis anser att vi måste äta mindre av detta för hälsans skull. vad erbjuder de i stället denna gång? Jo, ännu en spännande nyhet. Akocrem Lux!  Ett fyllningsfett. Örk… sen finns ju Akoblend NT 73-30 som jag skrev om i höstas.

Underbart nog börjar det uppmärksammas att gluten kan skapa allergier. Äntligen! Kanske kan vi minska brödätandet den vägen 🙂 Glutenfria varor brukar ju i alla fall innehålla en massa vi inte vill äta så då är det ju bättre att ta bort mjölet helt. Eller hur?

Sen november 2010 ska du också kunna läsa på påläggsskinkan TYDLIGT om det är hel bit, bitar eller mald skinka som du köper. Härligt. Det händer en hel del bra saker också.