Så!

Nu är jag klar med min PT-utbildning. Härligt att ha diplomet i min hand. Nu ger jag mig vidare på studier inom basmedicinen. Jättekul! Varför jag pluggar så mycket? Jo, jag har förstått att kunskap bara finns om det finns papper och poäng på den. Så då skaffar jag mig dessa. Sen tycker jag samtidigt att det är oerhört kul. Och även om jag läser saker som jag redan kan så lär jag mig ändå en massa nytt. Ju mer du kan när du börjar en utbildning desto djupare orkar du ju rota i materialet.

Skratt. Ni skulle bara höra hur det städigt rasslar till när sammanhang och samband får poletetrna att trilla ner. Det som var tydligt tidigare blir nu glasklart. Hur kan något så enkelt vara så svårt för vissa? Jag tänker på hur man tjatar om att äta en massa fibrer och mackor utan att se vad det ställer till med… Att man tjatar om margariner framför smör utan att förstå vad man rekommenderar…

Jag har en överraskning på gång till den 1 mars. När jag gör saker så går det oftast med en hemskans hastighet. Så även denna gång! Från beslut till genomförande på bara en månad. Håll i hatten, här går det undan. Håll utskik på bloggen och på FB den 1:a.

Jag ska också snart återkomma med LCHF för vegetarianer. Japp, jag har fått önskan om detta ev en blivande dietist. Och då får jag väl fixa det. (Blir inte lätt, men en kul utmaning)

Kommer också att ägna kommande veckas inlägg åt barn och maten vi ger dem! Nya boken kommer då också så troligtvis blir det en härlig debatt. Njut av helgen!

17 kommentarer

 1. 25 februari, 2012

  Vad spännande att lära sig en massa saker. Och som du skriver så finns det alltid nya saker att lära sig. Jag uppskattar att du delar med dig av din kunskap här på bloggen.

  Jag har en fråga angående sötningsmedel. Själv använder jag gärna ingen sötning i det jag bakar/lagar men övriga familjen vill ibland ha det sötare än jag vill samt att får vi gäster som inte äter lågkolhydratskost så tror jag inte att de tycker om mina osötade efterrätter. 🙂
  Ingen i min familj äter LCHF-kost för att gå ner i vikt så den aspekten på sötningsmedel spelar ingen roll för min/vår del.

  Så mina frågor är:
  * Är sötningsmedel bättre än vanligt vitt socker? Och i så fall varför?
  * Kan man ge barn sötningsmedel? Eller är det bättre med vanligt socker (el. honung) i mindre mängd?
  * Är det skillnad på sötningsmedel och sötningsmedel, d.v.s. om man väljer att söta med sötningsmedel spelar det då någon roll vilken sort man väljer?
  * Är sötningsmedel giftigt/farligt? Min man säger att han hört att det kan ge cancer?
  * Vilken sötning (om man vill söta) skulle du rekommendera?

  Spännande med en bok för vegetarianer. Det kommer säkert att uppskattas av många. (Jag kommer troligtvis köpa även den boken, för jag älskar dina böcker)

  Ha en trevlig helg!
  Erika Björklund

  1. Anna Hallén
   25 februari, 2012

   Hej! Än så länge blir det bara inlägg med LCHF för vegetarianer 🙂 Men en bok kanske kan vara en framtidsdröm.

   Har du inga problem med vikt eller sockersug är honung det mest naturliga valet med minst ”dåliga” sidor. Hoppa över alla sötningsmedel som smakar sött men är kolhydratfria (om du inte måste göra dessa val av någon anledning. Om jag ska ha sött tvingas jag att göra dessa val på grund av att kolhydraterna annars skapar ett oerhört sug hos mig.) Det lurar nämligen kroppen.

   Till barn säger jag honung – tveklöst. Inget socker och inga sötningsmedel.

   1. 25 februari, 2012

    Tack för svaret! Då kör vi på honung här hemma till hela familjen. 🙂

 2. 25 februari, 2012

  Oj.. spennende!

 3. Maja
  25 februari, 2012

  Vad är det för basmedicinkurser du läser nu då? vilken skola?

  1. Anna Hallén
   25 februari, 2012

   Basmedicin steg 1-3 på Axelssons. Motsvarade 60 p på högskolan.

 4. Thomas H
  26 februari, 2012

  Bra Anna, bara kör på och ännu mer kan du tillgodogöra dig Basmedicinen med dom förkunskaper du har….. säger Thomas efter hemkomst från en trevlig danskväll! 🙂

 5. Cissi
  26 februari, 2012

  Du e grym Anna 🙂

 6. Cajsa
  27 februari, 2012

  Toppen att det kommer mer LCHF kostråd för vegetarianer! Vi är många som vill äta nyttigt och balanserat fastän vi väljer bort att äta kött etc. Det vore också bra med alternativ för oss som inte äter ägg.

 7. Janicke
  27 februari, 2012

  Varmt Grattis!
  Och lycka till med de nya utmaningarna ♥

 8. Jenny
  27 februari, 2012

  Härligt med kvinnor som är så drivande och duktiga som du är. Du hjälper och stöder många med dina kunskaper.
  Min fråga gäller sukrinsom jag använder. Vad har du att säga om det. Är det helt galet?

 9. c
  29 februari, 2012

  Hurra! LCHF för vegetarianer. Din sammanfattning om olika former av vego och vad jag skulle komplettera med hjälpte mig massor för ett år sen när jag inte fick ihop vad jag skulle äta för att må bäst.

  Jag äter fisk, skaldjur och mejeriprodukter men avstår helt kött, fågel och andra produkter på kött ex animaliskt gelatin.

  Längtar till du skriver en kokbok i ämnet!

  Helst med recept som man kan komplettera med kött när hela familjen inte äter vegetariskt (väldigt, väldigt vanligt) och ändå vill äta gemensam middag 🙂

  1. Anna Hallén
   1 mars, 2012

   Om du äter fisk coh skaldjur så är du hälsan själv 🙂

 10. 1 mars, 2012

  Grattis till PT-”titeln”. Kul! Spännande med en bok för vegetarianer. Det behövs helt klart mer mat utan kött. Jag äter gärna mer fisk och skaldjur och skippar gärna rött kött. Däremot är jag rackarns svag för kyckling 🙂

  1. Anna svarar Annika
   1 mars, 2012

   Hej Annika!
   Ja, det blir inte en BOK bara ett inlägg. Men bara det är en utmaning 🙂

   Däremot hittar du det du söker i LCHF för kvinnor. massa fisk och skaldjur, en hel del matiga sallader och annat köttlöst!

 11. 3 mars, 2012

  Ser fram emot inlägg om lchf veg. Vad anser du om soja- havreprodukter som alternativ till vanliga mjölprodukter i lchf om man nu är laktosintolerant?

  Grattis till din PT titel!

 12. Sandra
  12 juli, 2012

  Hej Anna! Jag älskar din blogg, den är väldigt inspirerande!
  Tänker du fortfarande skriva en bok om vegetarisk LCHF? Det har ju nyligen kommit ut en i handeln..Hälsningar Sandra

Write a comment