Rött är sött…alarm!

 

Gult är fult. Eller? Skrämsellarm kommer ju hela tiden. Detta larm är redan två år gammalt men det bör nog upprepas. Och personligen känns detta som ett viktigt och trovärdigt larm. Och högaktuellt. Hur många barn har inte problem med hyperaktivitet och dåligt koncentration. Några även med inlärningsproblem och huvudvärk. Visst är det värt att prova att ta bort vad jag personligen ser som onödiga skitfärger/tillsatser i vår mat och vårt godis.

Alla E nummer är naturligtvis inte farliga, men det har nu kommit fram att vissa ,och speciellt tillsammans, kan ge ADHD liknande symptom och/eller förvärra för de som redan har ADHD.

E 110 Para-orange
E 122 Azo-rött
E 102 Tartrazin
E 124 Nykockin
E 129 Allurarött
E 211 Natriumbensonat

Jag rekommenderar starkt att helt undvika dessa till alla barn och vuxna. Varför äta skräp? Skriv ner numren på en lapp och ha med i plånboken. Lätt som en plätt att sen kolla när man är ute och handlar. Efter bara några veckor har du lärt dig vilka produkter som är ok och vilka som du väljer bort. Vi är ju vanemänniskor och vanehandlare, så det går kvickt.

 

3 kommentarer

 1. Anita
  11 oktober, 2010

  har fått en bok i brevlådan idag 😀 tack Anna för hälsningen i den <3 kramar om!

 2. Anna svarar Anita
  11 oktober, 2010

  Hoppas att du tycker om den 🙂

 3. Johan
  12 oktober, 2010

  E621 Natriumglutamat är mitt favorithatobjekt i E-nummerlistan. Finns i nästan allt, och finns inte E621 så finns det jästextrakt. (=samma sak i praktiken)

  Det märkligaste är att jag blivit överkänslig för detta och några andra E-nummer sedan jag började med LCHF för ett år sedan. Kanske är jag generellt så mycket piggare och friskare nu att jag märker skillnaden… men jag kan inte minnas att jag hade ständiga exem förr, som jag nu ofelbart får efter att ha ätit ’kemimat’.

Write a comment