Resan med gelatin fortsätter!

Jag har gjort en gelatintest. På två grupper. En grupp med fokus på värk (som nu blivit en grupp med fokus på hälsa – jättekul) och en grupp med fokus på vikt och ätbeteende.

Inget är sammanställt men min upplevelse av responsen är WAOW!

Jag provade också.

Jag testade tillsammans med vikt och är-gruppen. Jag tog 1 tsk gelatin, 1 glas citronvatten och 1 glas äppelcidervinägervatten per dag.

Testet gjorde vi i 4 veckor.

Jag har ingen värk så den kan jag inte kolla. (Men från värkgruppen så vet jag att resultatet för många är imponerande. Lycka!)

Jag slutade snabbt med äppelcidervinäger. Jag gör bara saker jag kan tänka mig göra i 30 år. Jag gillar inte metoder. Och för mig var detta glas vidrigt så jag la av.

Jag älskade citronvattnet och dricker faktiskt fler glas var dag. Nästan som att min kropp ber om det. Ganska så starkt av citron, inte några skivor utan verkligen citronsaft. jag är lat och köpte därför på flaska utan E330.

Och gelatinet har jag tagit nästan var dag. Glömmer lätt då rutiner är min svaga sida. Men har nu fått en morgonrutin som verkar funka. (Mannan gör mig ett glas var morgon. Ha ha ha)

Hur gick det med mitt sug? Nja, jag tror jag har läkt ihop efter 16 år av att lära mig äta. Jag har ett lugn i min mat och inget förändrades. Men jag har hört av många att sugen minskar eller försvinner…

Hur gick det med min sömn? Ja, jag har alltid sovit gott men upplevde att den faktiskt först blev lite sämre för att för några dagar sen återgå till kanon. I går och idag vaknade jag helt utsövd. Underbart. Här har många återkommit med bättre sömn.

Troligtvis var det skillnade i hjärnan som min hjärna reagerade på och sen accepterade. Bra att jag inte slutade med testen utan malde vidare ett tag.

Hur gick det med min storlek? Jag vet inte. Glömde kolla. Ha ha ha. Men känner mig stramare och fastare. Lite så jag känner att jag vill komma igång och träna ordentligt igen för denna känsla gilar jag. Liksom sträcker på mig och känner enerigi.

Det som däremot syns jättetydligt är att jag har blivit 3-4 år yngre. Mitt ansikte rasade ganska så ordentligt för 1-2 år sen. Detta ras är helt borta och jag är 47 igen Smiley wink Inget jag hade förväntat mig men som gjorde mig glad i spegeln. Pigga Anna utan hängande ögonlock sa godmorgon. Så några år till. Ler stort.

Så jag kommer att fortsätta med citronvatten och gelatin.

10 kommentarer

 1. Pirjo Kuru Andersson
  16 mars, 2016

  Hej,

  Låter intressant, var får du tag på gelatin? finns det i pulverform?
  tack på förhand!
  Hälsn.Pirjo

  1. 22 mars, 2016

   Finns du på FB?
   I så fall gå in i gruppen Gelatin och Möjligheter

   1. Beatrice
    22 mars, 2016

    Jag finns inte på FB men vill gärna få tag i ”bra” gelatin. Har en autoimmun sjukdom där gelatin ger bra resultat. Buljongen i all ära men pulvergelatin skulle vara ett bra komplemment. Har du möjlighet att tipsa mig är jag extra tacksam.
    Tack på förhand 🙂

    1. 25 mars, 2016

     Hej!
     Det verkar som du kan välja vilket som helst från din vanliga affär. Variera gärna märke och ursprung.
     Varmt lycka till. Glad Påsk.

    2. 11 april, 2016

     Verkar vara olika besked. Det är inte en sort som alla gillar.

     Prova dig fram.

     Köp den vanliga i mataffären. Vill du ha ekologisk hittar du den om du googlar

 2. Monika
  16 mars, 2016

  Hur får man i sig gelatin?

  1. 22 mars, 2016

   Finns du på FB?
   I så fall gå in i gruppen Gelatin och Möjligheter

 3. Wiwiann
  17 mars, 2016

  Vilket märke på citronjuice? Tacksam för svar?

  Bästa hälsningar
  Wiwiann

  1. 22 mars, 2016

   Försöker undvika att ge produktnamn. Vänd och läs på flaskan. Eller köp riktiga citroner.

 4. gudrun loftbring
  3 maj, 2016

  jag har sökt på den gruppen på fb men kan inte hitta den

Write a comment