PERFEKT!

Det är precis så här jag menar! Lyssna på DIN kropp. Använd kunskapen som passar för DIN kropp. Läs de rader som DU bäst behöver. Hoppa över de rader som DIN kropp inte kan hantera eller som inte rör DIG.

Varför kan jag inte bara skriva ”rätt” saker då? Jo, för att alla har olika ”rätt”, även om de finns inom en viss ram naturligtvis. Men inom ramen finns en hel del olikheter.

Vad är jag nu så glad för. Jo, en kommentar. Måste nog utse den till dagens kommentar… eller kanske till och med månadens kommentar. Den visar på eget ansvar, på lyhördhet för sin kropp och en förmåga att ta till sig vad som passar bäst för just kommentarskrivarens kropp. PERFEKT!

Här kommer raderna som jag är lyrisk för: (Lite nedkortat):

”För en tid sedan gjorde du mig uppmärksam på att även om man äter LCHF kan det bli för mycket av det goda.

Jag trodde jag gjorde allt rätt. Jag har läst allt, gått en liten kurs samt uteslutit ”alla” kolhydrater.
Fast det är ju inte riktigt sant för jag stoppade i mig nötter 3 kvällar i veckan. Dessutom är det ju jättegott med grädde och bär som efterätt ibland. Jag kunde dessutom ta om lite grann om det var väldigt god mat. Det tyckte jag var ok eftersom det var ju ändå LCHF.

Det du skrev för ett par veckor sedan träffade mitt i prick för mig. Jag gjorde följande förändringar efter det.

Jag beslöt mig för att lyssna efter om jag var hungrig mellan målen. Eftersom jag var nöjd tog jag bort mellanmålen och sköt upp frukosten.

……

Det jag tagit bort är nötter, grädde/bär, för mkt mat, vin.

Jag har ätit LCHF sedan nov 09 och gick ner 10 kg mellan nov-juni 10.
Sedan har jag stått stilla helt. Ätit gott, unnat mig nötter mm. men stått helt stilla.
Efter att ha läst ditt inlägg för 2-3 veckor sedan testade jag det som står ovan.
På 2 veckor förlorade jag 5kg!! och fortsätter tappa.

Jag förstår nu att detta INTE är ngn underkur för viktminskning utan i viktminskningsfasen MÅSTE man göra uppoffringar. Skönt oxå att se att jag kan hålla vikten och samtidigt äta nötter och äta grädde/bär.

Viktig läxa för mig.”

HÄR är inlägget jag tror att du menar. Kanske kan vara till nytta för fler. Stort Lycka till och Tack Helena och till er andra som kämpar.

7 kommentarer

 1. 12 november, 2010

  Hej Anna! Jag mailade dej för några dagar sen för att jag va så desperat. Kände mej förtvivlad för att du inte kunde hjälpa mej, men jag förstår givetvis varför;)

  Dagen efter så trillade poletten ner och jag insåg att jag gör som så många andra tydligen gör också. Äter bra LCHF-mat, men efter gamla matvanor.
  Jag tvingade i mej mellanmål och tog nästanlika stora portioner som jag gjorde förr. Trots att jag aldrig hann bli det minsta hungrig mellan måltiderna.

  Nu äter jag bara mellanmål om jag är hungrig, men testar alltid med ett stort glas vatten först. Har halverat vissa måltider och mår mycket bättre. Dessutom minskade jag 1½ kg i vikt på några dagar, efter att ha stått still i 5 veckor hehe. Det är ju helt underbart! Så passande att du skrev detta inlägg i dag=)

  Jag förstår dina tips på ett annat sätt nu när jag har erkänt för mej själv att jag ätit mer än nödvändigt. Tusen tusen tack för att du delar med dej av din kunskap, hoppas fler hittar hit!

 2. Anna svarar Dandelion
  12 november, 2010

  Vad glad jag blir. Samtidigt som jag är ledsen över att inte kunna svara på alla mail var dag. Tack för att du har förståelse.

  Härligt att du hittade svaret i bloggen.

  Varmt lycka till i fortsättningen.

 3. /LO
  13 november, 2010

  Hej.
  Exakt detta insåg jag för en dryg vecka sedan.

  Jag gick ner till min trivselvikt för tre år sedan, efter att ha hittat LCHF och hittat hem.
  Då blev jag gravid och efter den har jag vägt 6, 8 ibland 10 kg för mycket. Inga mängder, men i alla fall otrivsamt att inte få på sig sina favoritkläder.

  Så för någon vecka sedan, var det en kompis som skrev att hon hade 9 gravidkilon att gå ner. Hennes bebis är 6 månader, min är 2 år. Jag bestämde mig för att hänga på.

  Så funderade jag på hur jag skulle göra. Målen blev äta tills jag blir mätt, inte mer. Och äta när jag är hungrig. Och nöja mig med det. Ska jag göra undantag ska det just vara undantag, sällan.

  Ungefär samtidigt hittade jag din blogg. Det passade perfekt (som ju var ordet för dagen). Och jag fick ju bekräftelse på att jag var på rätt väg.

  Tack!

 4. Anna Hallén
  13 november, 2010

  Härligt att höra. Stort lycka till!

 5. Helena
  13 november, 2010

  Kram på dig Anna.
  Jag känner mig glad och lycklig över att få bli månadens inlägg.

  Klappa dig själv på axeln. Ibland jobbar man på och glömmer hur mkt det man gör betyder för andra. Din sida har nog större betydelse än du anar. Du anar nog kanske men lite bekräftelse är aldrig fel. Stor kram för ditt engagemang.

  Ställer nu en fråga till dig Anna och er andra som läser:

  Min dotter har magkatarr och äter LCHF. Har ni tips på maträtter som är snälla och som inte innehåller ägg. Har ni egna erfarenheter av magkatarr och LCHF.

  Tack på förhand
  Helena

 6. Anki
  15 november, 2010

  Hej Anna,

  Fråga:
  I din LCHF bok har du med ett jättegott mjukt fröbröd…
  Anser du att man inte bör äta den om man vill gå ned i vikt och vikten står stilla?
  Bör man hålla sig till ägg till frukost för att få igång en viktminskning?

  Tack på förhand
  Anki

 7. Anna svarar Anki
  15 november, 2010

  Japp, så tråkig är jag. LCHF bröd kan vara bra som livstil och konstigt nog även för män. Men de flesta kvinnor upplever att viktminskningen helt avstannar när de gör dessa val.

  Lyssna på din kropp och prova dig fram.

Write a comment