Pannkakstårta

Grunden är pannkakor.
6 ägg
3 dl vispgrädde
En gutta vaniljpulver
2 msk husk

Smör att steka i

Blanda och stek pannkakorna direkt (annars blir degen seg) Jag gör i dl smets-pannkakor, annars kan jag inte vända dem hela. Jag har hela tiden värmen på 4:an av 6 möjliga.

Sen la jag en pannkaka, bredde vispad osockrad grädde på. Fyllde med blåbär. Ny pannkaka, ny grädde, nya bär lager för lager tills tårtan var lagom hög. Överst blev det stora blåbär och hallon. Jättegott.

6 kommentarer

 1. 29 juli, 2010

  Pannkakstårta är gott 😉 Stort Grattis till dottern.

 2. Nettan
  29 juli, 2010

  Ser mumsigt ut på en födelsedag mitt i sommaren.

 3. 30 juli, 2010

  ser såååå gott ut!

 4. Anna Hallén
  31 juli, 2010

  Som en liten lockelse kan jag avslöja att Birgitta gjort en ännu godare tårta i ENERGIBARNs boken. Detta är bara en underbar latmansvariant.

 5. Vladimir Koller
  11 augusti, 2010

  Hej Anna

  Vad är husk? Är det en ersättning för mjöl? Jag undrar för övrigt just hur man kan redan såser och liknande. Antar att exempelvis Arrowrot är bara stärkelse?

  Finns det något bra alternativ?

  Hälsningar

  Vladimir

  1. Anna svarar Vladimir
   11 augusti, 2010

   Husk eller fiberhusk som det oftast kallas är pulveriserade psylliumfröskal. Helt kolhydratfritt. Du hittar det oftast på avdelningen för glutenfria varor. Husk brukar finnas i vanliga matvaruaffärer.

   Jag vet att husk binder ägg på ett fantstiskt sätt. Så bra att det går att göa pannkakor på. Jag har dock aldrig provat att reda såser med det. Prova med 1 msk på 4-5 dl grädde. Tror att det blir bra. Men som sagt, nu är jag ute osh gissar 🙂

   Någon som provat och vet bättre?

Write a comment