Omslaget på min bok

Jag ler med hela ansiktet. Fick precis ett mail om att det är ju inget av detta som en LCHFare kan äta. 


Pannkaka gjord på ägg och vispgrädde och husk? Var är felet?

Serverad med osötad vispgrädde? Var är felet?

Bär? Ja, för de som kan hantera det. Äter jag bären? Nix, inte till vardags. min kropp fungerar inte då. men jag äter dem gärna till fest.

Jag älskar omslaget på boken. Det visar att tabu-mat inte är tabu. Vi ändrar bara lite i det klassiska husmanskostreceptet för pannkakor och vips så kan vi njuta utan att avstå.

Jag älskar också omslaget på boken för det utesluter inte alla som vill och kan behålla en del av våra naturliga kolhydrater. Vi som inte kan hantera så mycket kan ju bara ta bort dem, enkelt eller hur?

Jag ler lite över alla som kan läsa boken utan att öppna den. Jag har så många böcker på min läslista, önskar att jag också hade den förmågan. Tänk vad snabbt jag hade hunnit igenom högen då. 🙂

15 kommentarer

 1. Elin U
  25 augusti, 2010

  Ja, du Anna. Kan man annat än smila lite lätt. Jag har läst
  kokboken och är storligen nöjd.

  Elin U

 2. 25 augusti, 2010

  Personligen tycker jag det är en fantastisk bild!
  Det ser verkligen gott ut och det måste väl ändå vara så när det gäller kokböcker att omslagsbilden ska se god och inspirerande ut – annars blir det väl svårt att sälja dem.

  Tycker det ser ut som en festbild – nåt som de flesta kan äta vid speciella tillfällen om man gillar den typen av rätter.

  Har provläst din bok när du lade ut länken, och den kan jag absolut tänka mig att köpa framöver.

  Varma hälsningar från LCHF-ätaren SoF!

 3. Anna
  25 augusti, 2010

  Grattis till en underbar bok, gjorde kokospannkisarna igår och fick stående ovationer hemma. Det blev så mycket att det räckte till frukost imorse. En liten fråga dock, det blev lite väl tjock smet, man kan väl minska lite på husket ?
  Anna

 4. 25 augusti, 2010

  Idag följer den med hem! Äntligen 🙂
  Jag tycker också att framsidan är kanonbra!

 5. 25 augusti, 2010

  Ett mycket lockande omslag. LCHF måste väl också vara något man kan njuta av vid speciella tillfällen, som med läckra bär.

  Ett Tips; Jag gör såna här pannkakor och har med som ”smörgåsar”, på utflykt i bärskogen eller på resa. Med smör, ost, skinka, rökt fläsk, salami eller liknande, smakar de himmelskt 😉

 6. Kajsa
  25 augusti, 2010

  Finns det nåt att klaga på så gör vi ju gärna det. Sååå svenskt!

  Jag orkar snart inte läsa andras kommentarer om vad som är LCHF längre, det står mig upp i halsen. Vissa ska träta in absurdum….

  Jag förstår att folk tror att man är dum i huvudet som följer den här livsstilen när man läser om hur rabiat en del är. Jag förstår också att det har öppnats en ny blogg för ’ankdammen’. Passande namn….

  Din bok är jättebra och den kommer att passa bra i mitt kök!

 7. Janicke
  25 augusti, 2010

  He he, förstår att du njuter av just den kommentaren! Härligt att kunna räcka lång näsa i det här fallet.
  Läste hos Kostdoktorn att du redan toppar säljarlistan och har gått om Döden i grytan. Härligt att dessa båda böcker säljer så bra. Det finns hopp!

 8. Zepp
  25 augusti, 2010

  Grattis till den nya boken.
  Och omslaget var det väl inget fel på, ser läckert ut.
  Hoppas den säljer bra.

 9. E
  25 augusti, 2010

  Mycket intressant bok.
  Finns det någonstans där man kan se en innehållsförteckning eller
  vilka maträtter som erbjuds? Det vore intressant att veta innan köp men husmanskost och bra ”vardagsrecept” låter precis som något jag letar efter.

 10. En annan Sara
  25 augusti, 2010

  Jag håller med E ovan!
  Sen har jag en annan kommentar Anna: Jag tycker att dina Bloggkategorier skulle synas högre upp på sidan istället för långt ner på höger sida som det är nu. Då är det lättare för nya besökare på sidan att få en uppfattning om vad din blogg handlar om. Bara ett litet tips 😉

 11. Anna svarar E & Sara
  25 augusti, 2010

  Smit iväg till en bokhandel och bläddra i boken. Längst fram finns hela innehållsförteckningen. (Tror jag, eller så är det i nya boken… Annras hittar ni längst bak ett förslag på en 8 veckorsmeny om man vill ha det. Där ser ni annars vilka recept som finns)

  Sen är det bara att kolla in bilderna om det är i din smak. Vi söker ju alla efter olika saker.

  Boken är tänkt som snabba, enkla och familjevänliga alternativ. Vissa saker är självklara som omelett, andra recept är mer recept. Tanken är att boken ska ge idéer till att skapa en enkel rutin.

  Den ska passa för personen som inte provat LCHF tidigare, den ska passa för familjen som vill få med alla på samma mat och den ska passa för den inbitne LCHFare som redan kan sin gräns men vill få nya snabba idéer.

 12. Dennis
  26 augusti, 2010

  Visst är det ett fint omslag, men om man ska göra en LCHF-bok så tycker jag personligen det är bättre att ha mat som verkligen representerar LCHF på omslaget.

  Det råder ju förvirring om vad som är GI eller LCHF mat redan, och det här omslaget gör det knappast bättre.

 13. irene
  26 augusti, 2010

  Tycker omslaget visar att LCHF inte bara är kött och fett…..Har ätit lågkolhydratkost till och från sen 2005 och nu upplever jag det som mycket enklare hålla sig på banan när det finns så mycket alternativ äta, som ’pannkakor’ och olika typer av ’bröd’. Blivit både enklare och roligare!

 14. mia
  26 augusti, 2010

  Jag gillar omslaget! Så snart de får in nya böcker så ska jag absolut köpa en. Jag tycker att omslag som visar bär och grönsaker är väldigt bra till LCHF kokböcker. Skaldemans böcker är bra innehållsmässigt, men de är för oss ”redan frälsta”. För övriga blir lite äcklade av ett omslag där en tjej sitter med ett rått stycke fläsk framför sig. Ser helt enkelt inte aptitligt ut.
  Ordet Husmanskost är även det ett smart och bra val. Alltihop signalerar att det här handlar om god, nyttig och rejäl mat.

 15. Anna svarar Dennis
  30 augusti, 2010

  GI innehåller mjöl, frukt och fullkorn.

  LCHF är mjölfritt, fruktfritt och helt glutenfritt.

  Många LCHFare äter lite bär som lyx. Några aldrig och några alltid.
  Resten på omslaget är bara fett och ägg. Så perfekt som det kan bli. Jag tycker att omslaget visar att LCHF är så mycket mer än bacon, biff och gräddsås.

  Tror att vi kan bli fler om vi öppnar oss lite. Jag tror inte heller kunskapen blir utvattnad. Däremot kan några bantare missuppfatta. Men jag försöker sprida LCHF som kunskap. Näringsfysiologisk kunskap, men också kunskap om just din kropp.

  Många som börjar med GI går över mer och mer till LCHF. Det är väl bra? Tyvärr verkar den vägen vara fel. Bara de som går från tallriksmodellen till LCHF är accepterade.

  Jag får fortfarande ”lida” för att jag gick omvägen om GI. Jag förstår inte varför. I min värld har det bara skapat en ännu större kunskap och förståelse. Jag har verkligen ätit tallriksmodellen och bantat i 30 år. Sen har jag kämpat och provat mig fram med GI/ISO i 5-6 år, med all erfarenhet det ger. Därefter har jag ätit LCHF i 5 år och de senaste två åren mycket strikt.

  Jag tycker min GI erfareneht är jättebra. Jag vet vad det är, vad jag pratar om och hur många kroppar fungerar med ett så pass stort kolhydratintag.

  MEN det är inte den kunskapen jag idag förmedlar. (Inte heller halshugger jag dem. Alla gör sitt val.)

Write a comment