Omega 3

Jag får nu många frågor om omega 3 efter TV programmet i veckan. Jag önskar att jag orkade, kunde och hade möjlighet att kontrollera allt gällande både miljö och mänskliga rättigheter. MEN jag har inte den tiden.

All min tid går åt till att hitta hälsosamma val i denna matdjungel full av felaktiga ”sanningar”. Jag överlåter till de som ägnar sitt liv åt miljön att göra sitt jobb och att de som ägnar sitt liv till att värna om mänsliga rättigheter att göra sitt jobb så fortsätter jag att ägna all min tid åt att hitta hälsosammt val för att förbli frisk. Var person till det de är bäst på.

Så fort det är något som blir belyst i TV så vaknar jag och många med mig. Kläder går inte att köpa för det finns konstiga medel i dem samt barnarbete i bakgrunden och länder som inte följer regler för mänksliga rättigheter. Jag menar, vi köper med gott samvete kläder från Kina… Möbler kan vi inte handla för där pågår fula mutaffärer. Färskmat kan vi inte handla för de märks om. O sv. Jag VILL göra rätt men det är svårt.

Jag blir ledsen när det finns svin som tar mat från svältande för att skapa produkter till någon annan. Jag blir glad när dessa problem belyses. Det som är bra är att när det komemr upp tll ytan brukar det ske förändringar. Jag gissar på att det snart bara finns bra val på den svenska omega 3 marknaden. Precis som med köttfärsen på ICA. EFTER avlöjandet ska du ju inte välja bort produkten. Det är ju DÅ den är som bäst. Ingen vågar eller vill luras med full insyn.

Efter avslöjandet om Kung Markattas te så är det ju just det teet som du ska välja. Efter avslöjandet så höjs ju produkten för att överleva. Tänk på alla produkter som du använder som INTE är granskade….

Hoppas att du läser dessa rader rätt. Jo, jag bryr mig. Jag bryr mig mycket. Men jag har inte orken och tiden. Jag tänker inte ljuga om det. Visst hade jag velat vara en perfekt förebild i allt. Men vem är det? Vi väljer ut någon som vi engagerar oss för.

Kommer jag att avråda från oemga 3? Nej. Det är för hälsan ett fantastiskt val. Ett av de allra bästa. Vill du bara göra EN förändring utan att avstå från något ska du göra TVÅ. Skratt.

ETT: Lägg till omega 3. Antingen som fet fisk 3-5 gånger per vecka eller fuska med kapslar.
TVÅ: Byt margarin mot Bregott.

10 kommentarer

 1. Malin
  14 mars, 2010

  Hej!
  Kollar din blogg så ofta jag kan. Har ätit LCHF i drygt 9 månader och tappat 12,5 kg. Sedan mitten av december har det dock varit tvärstopp… Känns som en evighet.
  Är 165 cm lång och väger nu 73 kg. Önskar bli av med 5 kg till så jag når den magiska BMI-gränsen och blir normalviktig 😉
  Hamnade du på vikt-platåer ibland? Är det bara att härda ut? Skulle ju helst inte börja trixa allt för mycket med maten men det kanske är nödvändigt för att komma igång igen?
  Med vänliga hälsningar / Malin

 2. Kajsa
  15 mars, 2010

  Jag har full förståelse för det du skriver. Det är svårt att hela tiden göra rätt så alla blir nöjda och nånstans måste man dra gränsen för vad man klarar av att bråka om. Till slut kommer vi inte att kunna göra nånting om vi hela tiden ska vara ’Bror Duktig’.

  Jag kommer fortsätta äta mina kapslar från Cederroths men visst har man fått sig en tankeställare.

 3. Cathy Smith
  15 mars, 2010

  Nu har jag visst missat något, jag tittar sällan på svensk tv. Vad är det nu som man inte ska äta enligt tv? Och hur är det med FrittFlyt omega 3? Har just börjat äta dem.

 4. Cathy Smith
  15 mars, 2010

  och när det skrivs att tre portioner fet fisk i veckan ger tillräckligt med omega 3, hur stora portioner menar de då? För det är väl ändå skillnad om man äter mycket stora portioner eller är liten i maten så att säga.

 5. Anna Hallén
  15 mars, 2010

  Malin: Japp, det är bara att härda ut och titta över sin mat. Man brukar nämligen förändra den lite över tid. Försök att gå tillbaka till där du började.

 6. Anna Hallén
  15 mars, 2010

  Cathy: Intaget av omega 3 styrs av ditt intag av oemga 6 samt om du har en speciell anledning att äta axtra omega 3. För stor fråga för kommentarerna.

 7. Anna Hallén
  15 mars, 2010

  Cathy: Fortsätt ät dina Omega 3.

 8. Anna svarar Kajsa
  15 mars, 2010

  Om jag inte fattade allt fel så hade Cederroths lämnat Afrikas kust ETT år innan reportaget gjordes. Det journalisten skällde på var varför de TIDIGARE hade användt fisk från Nordafrika….

  De borde i stället ha berömt Cederroths för att de nu har bytt!!

 9. Kajsa
  15 mars, 2010

  Anna, ja, det stämmer men de var väldigt fåordiga ändå över var fisken kom ifrån. Jag tyckte det kändes skönt att ’mina’ tillskott var ok, men jag fick mig en tankeställare iallafall.

 10. Anna svarar Kajsa
  15 mars, 2010

  Visst blir man ledsen över att någon kan få för sig att stjäla någons mat för att skicka det över halva jordklotet som lyx. Jag förstår inte hur vissa människor fungerar.

Write a comment