Om du inte tar hand om din kropp…

Om du inte tar hand om din kropp nu,
var ska du då bo i när du blir gammal?

Många hävdar att de vill äta vissa onyttiga saker av livskvalité och hellre dö 20 år för tidigt. Många säger att om de inte får sina t ex vita mackor var dag, så är det inte livskvalité. Jag brukar svara att om din livskvalité sitter i ett par vita mackor bör du nog se om ditt liv.

Kunskapen om kroppen och kroppens behov är inte till för att minska vår livskvalité utan för att öka den. Tyvärr kan vi inte äta allt som är gott i vilka mängder som helst. Det är ju samma sak med vin. Det är också gott med vi vet alla att det inte fungerar att dricka en, två eller tre flaskor per dag veckan igenom. Däremot är det mycket gott att njuta av denna lyx vid speciella tillfällen. Se på onyttig god mat på samma sätt och du kommer att kunna njuta av den utan att bli sjuk.

Det om något borde vara livskvalité, ha kakan och äta den! Att få behålla lyxen och samtidigt kunna njuta av att få vara frisk.

Så, jag upprepar: Om du inte tar hand om din kropp nu, vad ska du då bo i när du blir gammal?

5 kommentarer

 1. 28 april, 2010

  Så sant, så sant. Livskvalite är för mig att må bra och känna mig glad och lycklig, inte däst och svullen efter för många smörgåsar 🙂

 2. idalinda
  7 maj, 2010

  Jag är här för första gången, men funderade en sak.

  Dom som säger att dom kan unna sig all mat dom vill och leva 20 år kortare liv.
  Tja, men tänk om man inte dör snabbt och smidigt 20 år tidigare utan lever lika länge ändå, men måste ligga dom sista 20 åren på långvården med omfattande hälsoproblem, inte kunna röra sig som man vill, svårt att kommunisera, men medveten om allt.

  Jag vill leva som mina över 90-åriga morföräldrar.
  Hemma i min stuga och fortfarande kunna göra saker som jag gillar och fortfarande kunna styra själv mitt eget liv .

  Vad har dom ätit hela sitt liv ?
  riktig smör , hemlagat mat och grönsaker, bär och frukt från den egna trädgården. Så äter även jag nuförtiden.

  1. Anna svarar idalinda
   10 maj, 2010

   Så sant. De dör inte 20 år tidigare. De är sjuka 20 år längre. Men det är deras val. Det får vi respektera.

 3. annA
  7 maj, 2010

  Hejsan!
  Jag är också här för första gången. Klickade mig vidare till din blogg efter att ha varit inne på han Marcus S blogg som klankat ner på Doktor Dahlqvist och LCHF.
  Jag ska kika in här regelbundet. Du skriver bra inlägg!
  Jag ska utbilda mig hos MF Hälsoutbildningar i Stockholm i juni till Kostrådgivare. Jag längtar 🙂

  1. Anna svarar annA
   10 maj, 2010

   Vad kul. Tyvärr kommer vi inte att träffas då jag hade möjlighet att vara med i Stockholmsgruppen denna omgång. Jag är helt säker på att du kommer att stormtrivas. Utbildningen får fantastiskt kritik i var utvärdering. Är faktiskt grymt stolt. Känns bra att vara delaktig i något med så hög kvalité.

Write a comment