Hur kan blodsockret gå NER för många diabetiker när de går från ”nollning” till att lägga till grönsaker och i vissa fall även nötter?
 
De lägger ju till kolhydrater??
 
Enkelt.
 
Om du missar att ta hand om dina tjocktarmsbakterier som är en viktig del i din glukosmetabolism (alltså kroppens blodscokerhantering) så kan de inte göra sin uppgift.
 
Och då stiger blodsockret även om du äter noll gram kolhydrater.
 
Mineraler är en förutsättning för att insulin, receptorer och avläsningen ska funka i kroppen. Så skapar du dig minerlabrister så kan kroppen inte sköta den perfekta balanseringen och ditt blodsocker ökar.
 
Lägger du på en massa grönsaker som innehåller allt du behöver i form av mineraler och fibrer så funkar allt.
 
Så TROTS att du ökar med ca 20-30 gram intag av kh så sjunker ditt blodsocker.
 
För nu funkar din kropp <3
 
(Jag pratar inte om överdos och att vräka i sig mackor. Men det vet ni redan!)
Vill du veta mer?
Läs HÄR