Nu är det dags igen!

Hej och välkomna båda gamla och nya läsare.

Jag har bloggat sen 2008 och nya tankar kommer hela tiden. Kosten är i stort sett densamma men visst utvecklas kunskapen och tankarna.

Det gör att vissa inlägg sen många år tillbaka kan ha med delar som jag tänker lite annorlunda på idag.

Grundkosten som kött, fisk, skaldjur och ägg samt grönsaker och naturliga fetter är densamma. Men nya produkter och ersättningsprodukter, som fusksocker och mandel-/kokoskakor mm, har jag funderat vidare på. Det känns som att så snart vi överdoserar något, oavsett om det är okey som råvara, så skapar det problem. Mandel är kanon för kroppen, mandelmjöl i form av macka var dag verkar, för ganska så många, skapa problem.

Annas-Vykort[5] kopiaVi ska inte bara äta artegen föda utan även i artegen mängd och i variation.

Men som vanligt i min blogg, jag tänker, funderar och vrider på kunskapen. Jag skriver var jag landar. Du känner sen efter vad du tycker och var du landar. Vi kommer inte vara överens i allt. Det är precis som det ska vara.

Det som kommer hända i bloggen nu är däremot att jag mer och mer lämnar kosten. Vi har ju hittat rätt. Det kan inte bli mer än artegen föda i artegen mängd.

Och fungerar det i alla fall inte så är det ju inte maten vi ska ändra på. Vi måste hitta anledningen till varför det inte fungerar.

Jag tror lösningen ligger i ”Gnisselzonen”.

I området mellan sjukdom och god hälsa. Du mår allt annat än bra men sjukvården hittar inget fel på dig. Du äter rätt men går inte ner i vikt. Du är frisk men ofantligt trött. Du äter kokosfett och mjuka fibrer men har ändå IBS eller magproblem. Du har värk men ingen skada. Du kan inte sova fast du är trött.

Allt detta vill jag titta närmare på. Grunden är som vanligt bra mat. Glutenfri lågkolhydratkost med naturligt fetter. helt unikt anpassat efter din kropp. Vi har inte alla samma behov! Men vi har alla samma ”mekanismer” i kroppen. Det finns ingen som mår sitt bästa på och är designad för gluten, mackor, pasta och socker. 😉 Men de finns de som kan äta både bär och rotfrukter helt fritt i sin kost och må alldeles strålande.

Är du redo? Hänger du med?

Är du nyfiken på vad är vi designade för?

Vi kommer prata en massa om att:

Skratta

Vila

Sova

Umgås

Tillhöra

Röra på oss

Kramas

och

äta rätt efter vår kropp!

 

Nu kör vi så det ryker. Låt oss vara försiktiga om varandra och ha en lika underbar stämning här som på FB. Det är okey att vi tycker olika.

30 kommentarer

 1. Sanna
  26 december, 2013

  Ska bli väldigt spännande att följa

 2. Eva Z
  26 december, 2013

  Välkommen tillbaka Anna!
  Jag älskar att läsa Dina Underbara, Sakliga och Mäktiga Ord! Givetvis kör jag med! 🙂

 3. Therese S
  26 december, 2013

  Åh vad roligt att du är tillbaka i bloggen! Jag befinner mig i gnisselzonen och vill inget hellre än ta mig därifrån 🙂 Jag är en bit på väg men inte ute ännu, så jag följer dina resonemang med spänning! Kram Therese S

 4. 26 december, 2013

  Välkomna!

 5. Annelie
  26 december, 2013

  Hej anna.
  Vilken fantastisk blogg. Här kommer jag vara mycket 🙂
  Ha en go fortsättning
  Kram Annelie

 6. Lena Winther
  26 december, 2013

  Kommer att vara din ständiga läsare, alltid lär man sig något nytt i dina kloka texter med små underfundiga kommentarer. Har själv ätit LCHF i 5 år och med det blivit symtomfri i min reumatiska sjukdom 🙂

 7. joanna
  26 december, 2013

  Det här ska bli spännande. har fått massor av nya tankar när jag läst dina böcker.

 8. Carina
  26 december, 2013

  Hur gör jag för att följa din blogg?

  1. 27 december, 2013

   Gå in på Blogloving så kan du prenumerera på mig! 🙂

 9. Barbro D Kangas
  26 december, 2013

  Det ska bli härligt att få ta del av din undervisning Anna

 10. Barbro D Kangas
  26 december, 2013

  Hoppas att jag kan följa med i din bloog

  1. 27 december, 2013

   Gå in på Blogloving så kan du prenumerera på mig!

 11. Lottie
  27 december, 2013

  Ser verkligen fram emot detta… Det ÄR frustrerande att veta att ”Ngt” är fel men läkaren påstår att utöver allt som de vet o tillstår att jag har – så har jag INTE ngt ytterligare ”fel”. <3

  1. 27 december, 2013

   Lovar att visa på ett nytt tankesätt. Tror att jag är nått på spåret.

 12. Maria
  27 december, 2013

  Blir roligt detta och inspirerande 🙂

 13. Bettan Sjögren
  27 december, 2013

  Ska bli spännande! Synd det där med fb-grupperna, vi kommer att sakna dig i vår grupp 🙁 Jag kommer att dela med mig till gruppen så mkt jag kan från din egen fb-sia och även från bloggen, du behövs 🙂

  1. 27 december, 2013

   Jag hoppas att jag hittar en lösning och ett hål i regelverket… 🙂

 14. Elisabeth
  27 december, 2013

  Som du vet vid det här laget, så gnisslar det ordentligt här hos mig. Ser fram emot att följa med på resan 🙂

  1. 27 december, 2013

   Jag lovar att leta och grotta ner mig i kunskaper. Hoppars att du ställer mig svåra och spännande frågor så jag letar vidare. Tillsammans kan vi skapa nya möjligheter. 🙂

 15. Inger
  27 december, 2013

  Spännande! Jag kommer helt klart att följa. 🙂

 16. linda Angel
  27 december, 2013

  Jag avgudar dig och dina tankar. Tack vare dig har jag lärt mig analysera mig och mitt beteende och nu finjusterar jag mitt liv. Det tar sin tid men det är många års felaktigheter som ska rättas till. 2013 var ett bra matår. 2014 ska bli ännu bättre.

  1. 27 december, 2013

   Linda! Du är en av mina favoriter. Jag beundrar din själviskt. Jag beundrar din ödmjukhet. Jag är så glad att våra vägar har korsats. Nu kör vi stenhårt inför 2014! Detta ska bli vårt bästa år.

 17. Susanne Larsson
  27 december, 2013

  Hoppas jag gjorde rätt, så jag kan följa dig på bloggen.
  Svenska avundsjukan är inte trevlig, vill att du stannar kvar, ge inte upp =)

 18. linda Angel
  27 december, 2013

  ♥♥♥

 19. Åsa S Andersson
  29 december, 2013

  Extremt synd att det sätts käppar i hjulet för dig, som skrivet den svenska avundsjuka=katastrofal
  Tack för du inte ger upp utan fortsätter dela med dig av din fantastiska kunskap och stora ❤️ hjärta! Ser fram mot att fortsätta läsa o ta del av dina kloka tankar!
  Kram o ta hand om dig! Hoppas få träffa dig IRL ngn gång i framtiden! Väldigt intresserad av viktminskningsresan till hösten! Kanske vi ses då!

  1. 29 december, 2013

   Åsa S Andersson: Jag är en envis en. Ler fånigt. Min drivkraft är att få människor att må bra. Sådan har jag varit sen jag var liten. Jag skulle rädda allt, från kompisen till en igelkott.

   Ränderna går (som tur är) aldrig ur. Och den underbara respons jag får till 99.99% är den jag samlar kraft ur.
   Jag ger, men får minst lika mycket tillbaka. tack!

 20. 29 december, 2013

  Nya tag. Det är bara i motvind en drake lyfter <3

 21. Karin20
  30 december, 2013

  Snygg blogg och ännu snyggare Anna!

 22. Martina
  15 januari, 2014

  Hej Anna!
  Dina ord är de mest uppfriskande på länge!!! Oj, vad jag har läst och trixat och letat. Efter mat att lägga till, mat att hålla sig i från, mat att äta ofta, mat att äta sällan och såklart tränig. Träning i alla möjliga former och mängder. Någonstans i allt detta slutade jag att titta inåt och tappade bort vem just jag är och vad jag gillar och mår bra av. Tack, för alla kloka ord. Jag har fått mig en ordentlig tankeställare.

  1. 18 januari, 2014

   Tack för att du väljer att se mina mentala ”käftsmällar” som en positiv tankeställare.

Write a comment