Älskar nya ögonöppnare som skapar en ny kunskapsvärld.
 
Varför sover många bättre med gelatin?
Varför minskar sockersuget?
Varför mår man generellt bättre?
 
Glycin!
 
De flesta proteiner innehåller endast mycket små mängder glycin, gelatin och kollagen är ett undantag. Här är glycininnehållet 25-30 % av det totala proteininnehållet.
 
Vad gör då glycin i kroppen? Massor. Här kommer lite smått och gott:
 
• Lugnande för nervsystemet
• Påverkar tallkottkörteln som bygger melatonin
• Stimulerar djupsömnen
• Kan ha en kramplösande effekt
• Fungerar som antioxidant och är antiinflammatorisk.
• Också väldigt bra för hår, hud, naglar, leder och tarmslemhinnan
• Viktig för leverns avgiftningssystem
• Viktig del när kroppen bygger ATP
• Glycin och GABA liknar varandra – lugnande
• Glycin stimulerar dopamin
• Kan dock innebära hyperaktivitet

Men… väljer man tillskott på glycin i stället för gelatin så missar du l-lycin.

Denna vill du också ha!

L-lycin:
– gynnar bentillväxten & skapar styrka i skelett
– gynnar upptaget av kalcium
– ökar elasticiteten i senor och kärl
– hämmar herpes simplex infektioner (tillsammans med vitamin C)
– brist ger trötthet, utmattning och huvudvärk