Men om jag är allergisk då?

Tyvärr är många allergiska mot bra saker. Ännu mer tyvärr tror många att du kan undvika ATT BLI allergisk genom att undvika att äta de bra sakerna. Det är inte så kroppen fungerar.

I så fall skulle du undvika att vara ute i naturen för då kan du bli pollenallergiker…

Gällande djur och dammallergier har det ju visat sig att de som utsätts för djur och smuts sällan bli allergiska. Medan de som lever ett onaturligt rent liv fritt från belastningar blir allergiska. Spännande tanke.

Men är du nu redan drabbad, vad ska du göra?

Fiskallergi: Jag har inte hört om någon som är fiskfettallergisk utan alla är fiskproteinallergiska. Fiskproteinet kan du klara dig utan. Ät ägg och kött. Men fiskfettet (omega 3) kan du inte klara dig utan. Leta upp en Omega 3 leverantör som garanterar att deras produkt är proteinfritt, så kan du sen äta dubbel dos omega 3 och må strålande.

Äggallergi: Det finns inget i ägg som du inte kan få på annat vis. Ät fisk, kött och kyckling.

Mjölkallergi: Detta gäller alltid mjölkproteiner. ( Tål du inte laktos är det en helt annan sak.) Ta bort alla mejeriprodukter. Det finns inget i mejeriprodukter som din kropp kommer att sakna. Vi är ju egentligen inte designade för att äta mejeriprodukter alls, vi väljer bara de för att de är så goda och inte gör så stor skada. Tänk dock på att många av ersättningsprodukterna är rena skräpet…

Goda röror till köttbiten gör du enkelt på mosad avokado. Drick vatten. Väljer du vegetabiliska alternativ så tänk på att du får överdrivet med omega 6i dig. Kompensera med omega 3.

Laktosintolerant: Din kropp fattas en enzym som kan dela laktosen. Det finns laktosfria mejeriprodukter. Välj dem.

Nötallergi
: Välj frön för alla mineralers skull. T ex pumpakärnor. MEN de innehåller lite för mycket omega 6 så kompensera med extra omega 3. (Vi är inte fröätare av naturen…)

Allergisk mot frukt? Ja välj bort dem. Det finns inget i frukt som kroppen saknar eller inte kan få på annat vis.
Har jag glömt något?

5 kommentarer

 1. Ann
  5 juni, 2010

  Laktosintolerant…
  Läste en artikel om att laktosintolerans i grunden kan vara
  en glutenintolerans…ta bort gluten så fungerar laktostoleransen igen…
  Vad tror du om det?

  1. Anna svarar Ann
   7 juni, 2010

   Mina erfarenheter visar på precis samma sak. Jag brukar ta bort allt mjöl och gluten samt alla mejeriprodukter under ca 2-3 månader. Därefter kan de flesta lägga tillbaka mejeriprodukterna som grädde, ost och creme fraiche.

   Mjöl brukar skapa minst lika många problem som gluten. Så bort med båda.

 2. Ewa
  5 juni, 2010

  Hej Anna!! Super bra inlägg. Jag kör LCHF och är fisk allergisk. Har aldrig vågat äta omega 3. När jag frågade i hälsokostaffären sa de att 99% kan äta omega 3 från fisk men jag vågade inte köpa. Nu ska jag ut och leta omega 3 igen Proteinfritt /Kram Ewa

 3. Sus
  17 juni, 2010

  Ja jag är då glad att jag inte är allergisk mot något!!! Det måste var superjobbigt! Både mot pollen och mat!

  /Sus

Write a comment