Mat & lymfproblem

Mat för lymfan

Kroppen är tålig och kosten är 1/10-del av lösningen.

Ändå kommer ofta exakta detaljfrågor på kosten. ”Får jag?”, ”Hur mycket?” ”Ska man?”, ”När på dagen?”

Och väldigt få kontrollfrågor på de andra 9/10 av lösningarna. ?

Lägg inte allt ditt fokus på att skapa den perfekta tallriken för det är inte lösningen. Varken nu eller om du har fett-vikt.

Lägg det mesta fokuset på livet för det är där du har lösningen till din dröm och önskan.

Lägg tid på promenaden, egenvården, andningen, Lises lista (Lise Benberg) och avgiftning (Helene Kjellin) & komplettera med att äta snällare för systemet.

Först nu händer det saker!

För inte över gamla beteenden från fettvikts-bantningen där vi jagade det optimala metoden. Det funkade inte då och det kommer inte funka nu ??

Det du lägger på tallriken är bara 1/10 av lösningen. Lägg inte 90% av din energi på det.

1 Mejerifri
2 Glutenfri
3 Alkoholfri
4 Frukt & Grönt till frukost
5 Är du LCHFare så minska lite på fett och proteiner och öka på råkosten. Annars ät lunch och middag som vanligt.

Och resten av tankarna på egenvård och Lises Lista ❤

3 kommentarer

 1. Caroline
  8 april, 2018

  Hejsan
  Jag har blivit diagnostiserad med lymfom och försöker leta mig fram i djungeln av kostråd. I min jakt på sådant som känns rätt för mig snubblade jag över din sida och jag gillar verkligen det du lyfter fram.

  Det där med Lises lista och Helenes avgiftning, är det något som jag kan läsa mer om på egen hand. Har googlat runt, men har svårt att hitta rätt. Kanske kan du länka till sidor där jag kan läsa mer.

  Tack för en toppensida! /Caroline

  1. Anna
   27 april, 2018

   Hej Caroline!
   Har du FB? Där har jag en grupp som heter Lymfan – nollställ, omstart och nystart. Där finns allt detta och du kan ställa tusen frågor 😉

 2. Jenny
  10 april, 2018

  Oh vad jag önskade att jag kunde styra över maten på min förskola… Alltså jag vill nu äta mejerifritt! men genom mitt arbete på förskolan äter jag i barngrupp nästan varje dag, vilket innebär mejerier… Jag tar lite av det… Jag har ätit efter Lchf i nu 7 år och har genom tiderna fått försvara det mot andra pedagoger, ni vet detta med pedagogiska måltider. jag menar att man kan vara en god pedagog utan att man äter ex. pannkaka. jag får varje dag kolla av menyn och ta med mig mellanmål, ofta ägg! Äter glatt all sallad som serveras. : )

Write a comment