LATHUND Levern

LATHUND levern:

OBS! Jag är ingen läkare. Jag ger inga råd gällande din medicin. Tala med din läkare gällande din sjukdom och medicinering. Men detta kan vara kunskap som är bra att ha med sig på resan mot ett friskare liv.

Levern är kroppens sopstation och bajsen vår utgång för skräpet.
Låt oss börja med vad levern behöver för att göra sitt jobb.

Fas 1 – Släppa lös och samla ihop farliga gifter/sopor i levern som tidigare var inpackade på olika ställen i kroppen, för att kunna slänga ut dessa.

För detta behöver levern:
Mörkgröna grönsaker, gula grönsaker och äggula, mandel eller pumpakärnor, ALA, B12 som finns i animaliska produkter ex kött. Levern behöver även vitlök, järn och mättat fett samt fosfor från kött eller ost

Fas 2 – nu ska vi vira in de farliga gifterna så de inte skadar oss på vägen ut. Som att vira in trasigt glas i tidningspapper innan du stoppar det i soporna.

För detta behöver levern:
Gröna grönsaker, lera (https://aqualogik.se/product/al-lerkapslar/) och pektin (vinbär, lingon, hallon, syrliga äpplen och citrusfrukter) och ALA. Äkta benbuljong, mer grönsaker speciellt kål, lite nötter för zink (eller musslor), 2-3 paranötter och massa lök, vitlök och kål.

Du vill även äta rödbetor för betalainererna – det röda färgpigmentet.

Fas 3 – den allra viktigaste delen, nu ska soporna/gifterna ut!

Denna del fungerar mycket dåligt om du har inflammation i kroppen. Inflammation är som att sopnedkastet (ni vet det som fanns i hyreshus förr) är igenbommat och fastskruvat. Du får bära tillbaka soporna till lägenheten, gifterna återupptas av din kropp.

Så första fokus:

  • Ta bort/minska inflammation – öka omega 3, minska majonnäs och oljor. Men behåll en liten del olivolja. (Det är omega 6 vi jagar här) Öka fisk och ta bort bacon. Här behövs lera igen.
  • Läk tarmen. Smörsyra är toppen för tarmläkning. Bakterier + fibrer (bakteriemat) = Smörsyra. Syrade grönsaker är intressant nog både bakterier och bakteriemat i ett. Lägg även till gelatin som finns i äkta benbuljong.
  • Stresshantering – andningsminuten, mindfullness, yoga

Det här behöver levern:

Mer gröna grönsaker, mer lera och mer kålväxter.
Lite mer pektin.

Nu ser vi snabbt att det är katastrof att hoppa över grönsaker bara för att kolhydrater i sig inte behövs i vår kropp. Det är katastrof att bara tillsätta potatismjöl för att kompensera fibrerna då det kommer saknas en massa annat, ex klorofyll (det gröna färgämnet som funkar som ”tidningspappret” för glasbitarna.)

Det är också katastrof att ge sig på leverrening (i alla konstiga snabbvarianer som florerar på FB) utan tillgång till alla dessa ämnen/livsmedel som behövs för alla stegen.

Tänk om du stimulerar ihopsamlingen men inte har tillgång för att linda in ”glasskärvorna” utan bara ställer till skada och sen inte heller kan kasta ut skärvorna utan måste bära tillbaka alla vassa delar in i kroppen igen.

Så balanserad glutenfri lågkolhydratkost som innehåller allt kroppen behöver alltid alla dagar.
Annas handmodell full av gröna grönsaker, kål och lök, ”fuledelar” som buljong, oxsvanssoppa, kalvsylta, aladåber, grisfötter mm. Mer fisk och mindre bacon. Gärna med 1 dl nötter.

Viktigt är gallblåsestartaren:
1 Olivolje- och ekocitron-shot var morgon.
(1 msk olivolja och 1/2 pressad citron)

Och:
1 Lera (aqualogik.se)
2 Pektin (lingon, vinbär, citron och sura äpplen)
3 Glycin (eller gelatin)

Ta hand om din lever! Mår den dåligt kan du aldrig må bra.

För avgiftning:

(Gällande tungmetaller)

Ekonomialternativet, 120 kapslar. Bara lera.: Lera (aqualogik.se)
Du kan köpa en burk, eller fler. Eller abonnemang eller en kur. Fritt val.
Kur, 6 månader, 2 kapslar/dag

Därefter rekommendation, 1 kapsel per dag för alltid

Dyrare alternativet, 120 kapslar. Chlorella Growth factor (CGF), klorofyll, koriander samt bentonit med 95% montmotillonit. Kapsel: veg. cellulosa (HPMC): AL-Toxibinder (”toxinsamlaren” )
Du kan köpa en burk, eller fler. Eller abonnemang eller en kur. Fritt val.

Kur 6 månader.

4 kapslar per dag i 1 månad – uppehåll 1 månad.
Repetera 3 gånger. Totaltid 6 månader

https://aqualogik.se/product/al-toxibinder eller mail: alex@aqualogik.se

Parasiter

Gissar du på parasiter? Eller vill köra en kur i alla fall?
Oreganoolja i 30 dagar
Artemisia tills dropparna är slut. https://aqualogik.se/product/al-artemisia-enzym/https://aqualogik.se/product/al-artemisia-enzym/

 

 

 

23 kommentarer

  1. Anna-Lena
    29 november, 2016

    En fråga om shoten, är det en pressad citron? Och hur mycket olivolja?
    Tack för allt du lär oss.

    1. 6 december, 2016

      2 msk olivolja och en halv pressad citron. Men börja inte med den stora mängden olivolja, börja med mindre och se hur din mage reagerar.

      1. Monica Hellberg Hemlin
        6 mars, 2017

        Hur är det med kokosolja ?

  2. Åse
    17 februari, 2017

    Hej Anna! Är så imponerad av ditt kunnande! ???
    Marististel ska ju vara bra för stt stärka levern, är det något du känner igen ich kan rekommendera?
    /Åse

    1. 25 februari, 2017

      Utanför min kunskap. Men ska se om jag kan kolla upp det. Återkommer 😉

  3. Kristin Vedin
    17 februari, 2017

    Vilken olivolja ska man ta ?

    1. 25 februari, 2017

      Kallpressad Virgin

  4. Marie Louise
    4 mars, 2017

    Mindre bacon? Jag följer LCHF och där är ju bacon ok! Vilket jag gillat?
    Även att ha tillgång till allt ditt kunnande, ??

    1. 4 april, 2017

      Bacon har värdens bästa mättade fettet. Men är tyvärr också en omega 6-bomb.
      Så har man problem med omega 6, värk, inflammationer… så är bacon tyvärr ett dåligt val.

      För vem och varför är bra frågor 😉

  5. Anna Åkerblom
    2 maj, 2017

    Jag tar en halv citron å ekologisk linfröolja å gurkmeja + svartpeppar på morgonen. Funkar det?

    1. 29 maj, 2017

      Det är ALA du vill ha från oljan och linfröolja har en massa ALA. Så det är jättebra. Men du missar olivoljans alla antioxidanter.

  6. Susanna Edh
    3 mars, 2019

    Hur länge är man i varje fas?

    1. Anna
      3 mars, 2019

      Alla faser pågår alltid och samtidigt.
      Allt händer i kroppen alltid. Levern är magiskt duktig. Och utöver detta ska levern dela upp och sortera all mat du äter för att bestämma vad som ska byggas och skicka ut rätt sak till rätt ställe

      Levern är även för att bygga en hel del av det som ska byggas, så den har alltid fullt upp. Avgiftningen är bara en liten del i leverns arbetsuppgifter – men såååå viktig.

  7. Gunnel Ideberg
    3 mars, 2019

    Leran. Vad vet vi om den?Vad består den av? Nytt för mej.

    1. Anna
      13 mars, 2019

      Smit in på http://www.aqualogik.se och läs.

  8. Annelie Pettersson
    1 juni, 2019

    Hej! Hur gör jag när jag är vegetarian? Vad kan jag äta/dricka istället för benbuljong, fisk och skaldjur?

    1. Anna
      2 juni, 2019

      Ingen aning. Det finns inget vegetabilisk att bygga kollagen av. Den gelatin som vegetarianer använder gör bara meten geléaktig men fungerar inte i kroppen som byggnadsmaterial. Tyvärr får du hoppas att dina ledder håller. Och tyvärr är diffus ledvärk väldigt vanligt hos vegetarianer just för att kroppen saknar reservdelar.

  9. Veronica
    31 mars, 2020

    Jag har ingen gallblåsa. Finns det problem som kan uppstå?

    1. Anna
      1 april, 2020

      Blåsan är bara just en blåsa, alltså lagret av gallvätska. Så ja, det kan i början vara svårt för kroppen att sprutta ut precis rätt mängd gallvätska när du äter fett. Men de flesta kroppar lär sig om de får träna långsamt.

      Det är levern som skapar gallvätskan och gallgångarna till din tunntarm finns alltid kvar. så du kan vara både frisk och må bra fast blåsan är borta. Men det är viktigt att du tränar upp din förmåga att kunna äta fett, så du inte undviker fett för att det är lite jobbigt i början.

  10. Marie
    12 juni, 2020

    Massor av lök, vitlök och kål … Önskar jag kunde följa den rekommendationen, men min mage skulle gasa ihjäl mig … Hur gör jag om jag har en känslig mage?

    1. Anna
      14 juni, 2020

      Drömmen är att du börjar just där, men magen. Varför är den känslig? Varför fungerar den inte? Där är din lösning…

SKRIV EN KOMMENTAR