LCHF & frukt

Jag hade fel om LCHF & frukt!

Allt som finns i frukt och rotfrukter finns inte i grönsaker ovan jord.
 
Hyaluronsyra finns i rotfrukter men inte i övriga grönsaker.
 
Pektin finns i frukt (äpple, apelsin, grapefrukt mfl.) och i rotfrukter som morot, rödbeta och ja även i ovanjord grönsaken vitkål.
 
En viktig del som verkar vara unikt för frukt är vissa enzymer. Jag letar nu efter vilka så jag kan söka på deras funktioner. En verkar vara ev viktig del i vår avgiftning. Andra viktiga för matsmältningen och något för vårt upptag av järn.
 
Kollar just nu bromelain (minska inflammatoriska processer), papain, proteas & actinidain. I grapefrukt & mango finns flera andra men hittar inte namnen på dessa.
 
Det finns mer jag missat som jag vet. Och säkert tusen saker jag missat som jag inte kan ännu ???
 
Har lagt till frukt och rotfrukter till min LCHF.
 
Och tagit bort mejerierna.
 
Och minskat i storlek och vikt ?? (Dock ett lymf-fett-problem. Inte ett fett-vikt-problem)

2 kommentarer

 1. Maria
  5 april, 2018

  Sa du ater LCHf utan mejerier sa det ar som paleo? Ater du 2-3 ganger per dag enligt hand modellen?

  Jag ar 44 ar 165 cm 65 kilo men har alltid velat vara runt 60, gillar hur kladersna sitter dar och hur jag kanner mig, men har kampat innan med langa fastor, varje dag fastor och keto. Strikt keot och 2-3, 36 eller 42 timmar fastor fick ned mig I vikt till 61 men nar jag slutade efter 3-4 manader for att jag kande mig stressad och utbrand och borjade at 20/4 sa gick jag upp allt och nu kanner jag mig ”lost”.
  At bara 2 mal om dagen I aratal och fastade 24 timmar en dag I veckan och madde super pa det med LCH med mejerier men nu kanns det som om jag ar vid ett vagskal.. Vet inte vad jag ska gora eller tro pa. Fast eller inte. LCHF eller paleo? Jag hat tva barn och stressigt heltids job. Jag ar ocksa en optimist, snabb och energisk . Kan du ge mig nagra tips?

  1. Anna
   5 april, 2018

   Det går tyvärr inte att ge seriösa personliga råd på en blogg. Jag tar tyvärr inte emot nya klienter just nu men under knappen BOKA hittar du ett gäng med underbara kostrådgivare som du kan boka tid hos.

Write a comment