LCHF för hälsan

Ja, här är det ganska så enkelt.

Ät det vi är skapta för. (Plus lite mejeriprodukter om du vill. Väljer du bort blir kroppen bara ännu gladare och friskare.)

Fisk, skaldjur, ägg, fågel och kött.
Alla grönsaker och rotfrukter som det passar dig.
En enstaka frukt, men inte i stället för mat.
Njut av mejerivaror såsom frukostyoghurt och gräddsås (men i liten mängd).
Njut av LCHF efterrätter, LCHF bröd och kanske lite mörk choklad.
Kanske lyxa till det med lite råris om du tränar mycket.
Söta med honung, frukt, bär eller mörk choklad.

Undvik alltid:

Gluten
Margariner
Glutamat
Fullkorn

(Och minska gärna, eller ta bort mejerier.)

Hur vet du att du tål lite extra kolhydrater? Det är enkelt. Om du har den vikt du önskar, aldrig behöver ”banta”, du har den energin du önskar (är inte eftermiddagstrött), din mage och din hud är som du vill och du sover gott på natten (fast just gällande sömn är det ofta annat som också spelar in).. ja, då äter du så att du mår ditt allra bästa.

Smyger sig vikten uppåt? Minska på de extra kolhydraterna såsom yoghurt, mandelbröd och undantagen som efterrätter Kom ihåg att rörelse är viktigt – promenera var dag!

Fattas du energi? Hur ser ditt liv ut? Kosten kan göra en hel del. LCHF är underbart. (En stabil och lugn blodsockerkurva skapar jämn energi. En svajjande blodsockerkurnva skapar trötthet) Många är trötta av uttråkning och försöker sig sen vila sig pigga och stimulerade… dömt att misslyckas.

Bråkar magen? Svullen? Fisig? Ont? Bråttom till toa? Går aldrig på toa? LCHf är en bra början. (Resten kommer i morgon). Tänk bara på att magen fungerar bara när kroppen inte är i beredskap. Detta betyder att om du alltid är orolig eller stressad så är magen ”aldrig påslagen”. Så vila, avslappning, avkoppling, skratt är en förutsättning för en fungerande mage. Tänk också på att om du sitter mycket still kommer tarmarna inte få sin behövliga ”massage” och därför fungera sämre. Du behöver alltså rörelse för att magen ska fungera. (Är du tung eller trasig är vibbrationsträning kanon för magen. Du behöver bara stå på plattan!)

Och så var det sömnen! Fast den tar vi också vid ett annat tillfälle.

Så mår du ditt bästa så äter du rätt. Trots att du kanske gör något undantag ibland. Lita på din kropp. Det mår inte strålande och luras. Om vi bara lyssnar så är den faktiskt väldigt tydlig.

Tidigare
«
Nästa
»

10 kommentarer

 1. Anna
  12 januari, 2012

  Hej Anna du måste hjälp mig från 1 jan så har ja kört strikt lchf men blivit mkt ost på kvällarna nu i början när ja vart sugen!!
  Men ja har gått upp 1 kg !!! Ja får panik . Hjälp mig !
  Tycker du ja ska köra fakir ett tag för att verkligen kickstarta??

 2. Sandra
  12 januari, 2012

  Är havregrynsgröt ett bra frukostval åt en 1-åring? Vitaminberikad babygröt för 6månaders som inte är fullkorn?
  Tack 🙂
  / Sandra

 3. Madde
  12 januari, 2012

  Tack snälla för det här inlägget!

 4. 12 januari, 2012

  Hej
  Tack för din blogg den är så bra. I detta inlägget skrev du att man ”fick” äta fruktyoghurt… Är det inte massa socker? Fattar jag fel?
  Mvh Jenny

 5. 12 januari, 2012

  Din blogg är fantastisk, man lär sig alltid något nytt när man är här inne och kikar 🙂 Tack!

 6. Tina Davidsson
  13 januari, 2012

  Hej!

  Ätit mer eller mindre strikt LCHF i något år, magen mår toppen men jag bara ökar i vikt. Jag tror jag hamnat i fällan med mycket grädde, smidig matlagning med allt i sås. Hur ska jag göra istället???

  1. Anna svarar Tina Davidsson
   14 januari, 2012

   Svårt att gå upp i vikt om du följer LCHF för viktminskning. (Det är min naturliga kost. Jag har en tuff kropp. Kanske är det också din nivå?) Prova.

 7. Berit Kjell
  14 januari, 2012

  @Jenny: Jag är ganska övertygad om att det ska stå frukostyoghurt och då menar nog Anna fet yoghurt av typen turkisk 10%. De få gånger jag äter yoghurt brukar jag röra i nån matsked eller två vispgrädde för att höja fetthalten och mättnadsgraden över tid.
  Hälsar Berit

  1. Anna svarar Berit Kjell
   14 januari, 2012

   Tack Berit. Ja, tyvärr skriver jag ofta snabbare än mina fingrar kan hantera. Varför skubbade jag maskinskrivningen i skolan. Försöker sen rätta men då läser min hjärna det jag har TÄNKT att skriva, inte de som står. Ber om ursäkt…

   1. 17 januari, 2012

    Ja och nu när jag läser igen så förstår jag det. Tack

Write a comment