Kroppsvätskor

Visste du att alla kroppsvätskor minskar vid långvarig stress?

Mindre saliv – du vet, när överläppen fastnar på tänderna när du ska hålla ett föredrag du inte vill 😉 Ökar risken för karies.

Mindre magsyra – som skapar ett sämre proteinupptag, som kan skapa sura uppstötningar. Och ditt bakterieskydd minskar samtidigt.

Mindre magslem – som ska skydda magsäcken mot saltsyran – och när skyddet minskar så ökar risken för magsår. Då den frätande magsyran kommer åt magsäcken…

Mindre tarmslem – vilket skapar kanintollar och förstoppning i stället för spökbajs. (Du känner att det är något där, men när du torkar dig syns inget)

Och sist men inte minst – våra slemhinnor! Det gör att en av de första sakerna kvinnor brukar välja bort vid långvarig stress är sexlivet.

Stress är spännande. Och stress är absolut inte bara en liten tanke vi kan skylla på. Stress betyder en massa fysiska processer.

Tidigare
«
Nästa
»

1 kommentar

  1. MariaF
    31 oktober, 2016

    Aha! Jag har en tid funderat över ”magkatarren” och om den kan vara kopplad till för lite magsyra, snarare än för mycket som jag trott i många år. För lite magsyra pga stress… Rackarns att det är så svårt att hålla stressen borta!

Write a comment