Kan du din statistik och matematik?

1 Ett land vill bevisa att de gör rätt. De har total lockdown.

De kommer nu verkligen vara säkra på att de som dör verkligen dog av Corona, inte bara dog och hade Corona. De kommer koda in dödsfallen där de verkligen vill vara säkra på att det verkligen var Corona som dödade och inte den underliggande sjukdomen eller det faktum att personen var över 85 och sjuk.

De vill skapa låga siffror.

2 Ett land/organisation/läkemedelsexperter vill visa att sjukdomen är jättefarlig & dödlig, så vi inte ser att livsstilen, fabrikerna & medicineringen påverkar.

De kommer räkna in alla som dör MED Corona som om de dog AV Corona. De kommer välja bort att testa befolkningen och bara jämföra antal döda med en så liten testat population som möjligt. För då skapar man högst %.

De vill skapa höga siffror.

Tänk på att oavsett hur de väljer att trolla med siffror så är antal döda ändå en sanning.

Jag försökte först följa Corona, men såg snart hur olika länder kodar olika, räknar olika, jämför med olika och räknade in grupperna olika. Helt omöjligt att jämföra.

Alla presenterade siffrorna med en agenda.

Jag ville se fakta, för att själv skapa mig min uppfattning. Inte få någon annans uppfattning & åsikt som fakta.

De enda siffrorna jag litar på just nu är totalt antal döda oavsett orsak.

Dör det fler i Sverige i vår än vanligtvis? Nej.
Sveriges dödlighet ser precis likadan ut som den alltid har gjort.

Och ingen tror väl att om Sverige hade haft samma lockdown som t ex Danmark och Norge att vår vanliga dödlighet hade minskat? De hade bara dött av något annat.

Danmark och Norge har en låg dödlighet i Corona. Men hur ser deras statistik ut i förhållande med andra år? Har deras totala dödlighet verkligen minskat? Så de på riktigt har räddat liv? Eller är detta bara en lek med siffror – för de räknar med att du sov på mattelektionerna. Och kritiskt tänkande är ovanligt i världen.

Hoppas att alla kollar upp dessa siffror. Jämför på riktigt. Så någon inte deltar i att sprida bilder med fake-statistik med ett stort ”Varför?” på.

2 kommentarer

 1. Dan Gunnemark
  20 april, 2020

  ”Sveriges dödlighet ser precis likadan ut som den alltid har gjort.”
  Vad har du för belägg för detta påstående? SCB tycks ha en annan åsikt. Det är också ganska lätt att ta fram de statistiska tabeller som visar att dödligheten i Sverige har varit högre under de veckor vi haft covid19 än under motsvarande period tidigare år.
  https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/stockholm-sticker-ut-i-statistik-over-dodsfall/
  https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/ovanligt-manga-dog-vecka-14/

  1. Anna
   23 april, 2020

   Mina belägg är SCB egna siffror den dagen jag skrev in lägget. Jag står för orden den dag jag skriver de.

   Att leta upp enstaka statistiska veckor är ju bara för att skrämmas. Dessa finns ju alltid. Eller hur?
   https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/scb-publicerar-preliminar-statistik-over-doda-i-sverige/

   Tabell 5.

   Vecka 14 och 15 var något högre, men inte alarmerande och inte orsak att stänga världen. Övriga veckor stämmer med det jag skrev: ”Sveriges dödlighet ser precis likadan ut som den alltid har gjort.”

   Våra veckor 14 och 15 ser ungefär likadana ut som vecka 9 och 10 år 2018 och då stängde vi inte världen.
   Men jag har full respekt för de som väljer att vara rädda. I mina ögon ser detta ut som en lite tuffare vanlig influensa.

   Och den säger mig att nu är det dags att vi tar eget ansvar för vår hälsa. Börjar ta hand om orsak och inte symptom. Äter bra, tränar och sover tillräckligt. Slutar med mediciner för allt och inget.

   Att myndigheter nu VILL att siffrorna ska se lite värre ut är ju för att kunna motivera tusentals konkurser och troligtvis en massa följande självmord.

Write a comment