Kall eller varm frukost?

Jag hoppas att du kommer ihåg inlägget om att varm mat mättar bättre än kall mat och därför är det ett toppenval vid viktminskning.

Många har svårt med varm mat till frukost… kan det vara något att använda för att naturligt äta mindre?

OM du mår bra och får de resultat du vill så är turkisk toghurt, nötter och bär en fantastiskt nyttig frukost. Snabb, god och bra. Men får du inte önskade resultat eller att den frukosten resulterar i att du vill ha mellanmål eller småäter så byt.

Kalla kokta ägg med makrill i tomatsås är snabbt och enklet. Eller kalla kokta ägg med majonnäs.

2-4 skivor skinpålägg med 3-4 skivor ost på. Är du mer hungrig så gör en till 🙂 Ät som en smörgås. Snabbt och gott.

Gör mina frukostpannkakor på söndagskvällen och lägg i kylskåpet. Ät 2-4 stycken till frukost. Kalla eller ljumna från mikron.

Gör ett av mina mjölfria bröd (www.kostgajden.se) Men tänk då på att pålägget ska vara mer än ”smörgåsen” och du ska bli mätt på en smörgås.

Nu måste jag smita iväg för dagen. Jag ska ner till MAlmö och utbilda ny LCHF kostrådgivare. tror att det är en av de allra roligaste arbetsuppgifterna jag har 🙂 Fast jag har nog nästan bara roliga arbetsuppgifter…

7 kommentarer

 1. 15 januari, 2011

  Återigen ett bra inlägg! Ska nog testa pannkakorna. Jag kan gärna äta varm frukost på helgerna, men inte en stressig vardgsmorgon… Kaffe med en skvätt vispgrädde, 2 kokta ägg och några ostskivor brukar bli min frukost på veckorna.

 2. 15 januari, 2011

  Hej. Jag hade tidigare väldigt svårt för varm frukost, men nu är det bara det som gäller.

  Här i Turkiet blir det stekta skivor av kalkonbröst, med stekt tomat, paprika och ägg till. En rejäl klick smör, en stor hög bladpersilja med granatäppelkärnor, granatäppelvinäger och kallpressad olivolja över.
  Ett bra tips för den som har lite svårt för salt och rökt bacon tidigt på morgonen.

  Det är den godaste frukost jag vet numera, står mig lätt fram till lunch utan mellanmål 🙂

 3. 15 januari, 2011

  Varm frukost är det bästa att hålla sej mätt på! Jag brukar se till att det nästan alltid finns rester från middagen – lätt och enkelt att få i sej som frukost.
  Annars så kan det blir några skivor kokt eller rökt skinka ihop rullad med citronmajonäs och en gnutta citronpeppar!

 4. Pippimamma
  15 januari, 2011

  Tack för inlägget om frukostalternativ, det kom precis i grevens tid! Efter 7 månader med en frukost bestående av två kokta ägg och majonnäs börjar jag ledsna och ser mig om efter andra bra alternativ. 🙂

 5. Anna
  16 januari, 2011

  Jag hoppas att någon här kan ge mig ett råd.

  Min lille gudson, som fyller 2 i mars, har ända sedan han var några månader gammal (och började med välling) haft problem med sin mage. Den är svullen som på ett svältande barn i Afrika, den bullrar och låter mycket och han har avföring 3-4 ggr per dag, omväxlande diarré och förstoppning. Han är ojämn i humöret, pendlar mellan energitoppar och -dalar och sover oroligt. När han vaknar på nätterna får han en flaska välling och somnar då om. Han har blivit dålig i maten, petar mest i maten och lämnar det mesta. Då får han kex och frallor i stället vilket verkar tilltala honom mer. Dagispersonalen har slagit larm om hans mage och på BVC har de sagt att de skall dra ned på vällingen och att 3-4 flaskor om dagen är för mycket, samt att man inte ska behöva nattmål vid snart 2 års ålder. Inte mer än en flaska välling per dag och då helst majs- eller havrevälling, sa de på BVC. De senaste veckorna har han börjat klia och riva sig och det ser ut som om han har eksem på överarmarna och magen.

  Jag undrar nu om detta låter som glutenintolerans eller -allergi? Föräldrarna tycker att det är så behändigt att sticka åt honom en nappflaska med välling eller ett smörgåsrån när han kinkar, men jag är rädd för att det bara förvärrar situationen. Han är egentligen världens goaste unge, och det är så synd att han skall behöva upplevas som så jobbig av sin omgivning i och med att han är orolig, rastlös och kinkig. Ibland tycker jag att han vrider sig och verkar ha ont, samtidigt som man hör hur magen bubblar och låter.

  Hur kan jag hjälpa honom?

 6. Heléne
  26 juli, 2011

  Jag äter numera en omelett på mornarna! Tyckte först att det kanske tog lång tid och var lite omständigt att fixa, men nu har det blivit en vana och det tar faktiskt inte så många minuter! Skivar först upp några champinjoner som jag steker i lite smör och blandar sedan två ägg och ca 1/2 dl grädde och lite salt och häller över! Sedan ”vispar” man upp smeten lite och omeletten får steka så att smeten inte är alltför kladdig! Det går på några minuter och jag lovar, man står sig hela förmiddagen fram till lunch! Det är sällan jag är rikigt hungrig ens vid lunch:-)!

 7. Anna svarar Heléne
  26 juli, 2011

  Underbart! Bästa bästa frukosten 🙂

Write a comment