JuicePlus del 1

Sista kollen och denna blir på JuicePlus.

Redan i deras reklam sammanfattar de min uppfattning: Detta är det NÄST bästa efter grönsaker och frukt.

Varför äta det nästbästa om du kan äta det bästa? Och mycket billigare.

Priset är hisknande (mars 2016).
Rekommenderad användning:
4 Fruktblandning Soft Chewables – 515 kr/månad
4 Grönsaksblandning Soft Chewables – 325 kr/ månad
4 Bärblandning Soft Chewables om dagen – 325 kr/ månad

Och sen ska du ha Premiumkapslarna för 800 kr/månad samt
Frukt och grönsaksblandning för 500 kr/ månad

Summa: 2465 kr/ månad – det kan du köpa en massa grönsaker för. Vilket är mycket bättre!

Gick det att få fram innehållsförteckningen? Nope, det gick inte.
Så är det någon som kan skicka mig den så blir jag glad.

Detta är samma som när jag skulle kolla Xtravagansa. Inget gick att öppet hitta, jag var tvungen att få det tillsänt till mig av en kund. Bara detta gör att jag drar öronen åt mig.

Men en massa forskning och studier det finns – som med alla dessa företag. Och alla säger samma sak, att just deras produkter är de bästa. Imponerar inte nämnvärt på mig, det finns studier som visar på att overksamma SSRI är ”bra” och att statiner bör ätas av alla, helst tillsättas i vårt dricksvatten. Så nja, dessa imponerar inte.

Självklart är fytokemikalierna som antioxidanterna, klorofyll och vitaminerna kanon i frukt och grönt. Det förvånar väl ingen. Däremot ska de ätas, inte drickas. Och fibrerna ska vara kvar. Du vill tugga mat.

Och tyvärr kan jag inte kolla JuicePlus för det går inte att hitta informationen. Och som sagt, bara det får mig att dra öronen åt mig.

Plus att detta så kallade seriösa företag säljer shaker och barer. Vill, vill, vill kolla tex JUICE PLUS+® COMPLETE CHOCOLATE SHAKE Pris 450 kr/månad och JUICE PLUS+® COMPLETE CHOCOLATE BAR Pris 357:50 kr/månad. Det hade varit intressant.

Jag borde börja sälja skräp i stället. Så mycket pengar det finns att tjäna på detta. Fast, jag sover hellre gott på natten med en tunn plånbok.

Hoppas någon kan hjälpa mig med innehållet. Detta ska bli kul.

Och argumentet att ”du kan aldrig få i dig så här mycket bra om du ska äta det från frukt och grönt” håller inte. För det du inte kan tugga i dig har du inte heller arbetare som tar hand om, i din kropp. Överflödet hamnar i toastolen och det blir dyrk bajs. Naturligtvis har kroppen samma kapascitet i munnen som i mottagandet i tarmen och förmågan att föra in maten i kroppen. Varför skulle din kropp lägga tid, kraft och energi på att ha för många arbetare i tarmen och göra munnen för liten?

14 kommentarer

 1. Marie
  12 mars, 2016

  Hej,
  Kontakta gärna mig ang Juice Plus. Jag är själv näringsterapeut och väl insatt i just JP. Jag har inte för avsikt att övertyga dig på något sätt utan ge dig korrekt info.
  Mvh
  Marie Linghag

  1. Gunilla
   7 september, 2020

   Ja fy, de hittar sig i andras olycka, manipulerar , min utvecklingsstörda syster gick på detta. Vi fick ringa och hotade anmäla, de sa du investerar ju hälsa och en massa svammel.

 2. ina
  13 mars, 2016

  Tack för allt ditt jobb och att du delar med dig av din kunskap!

 3. Nina
  29 maj, 2016

  Hej Anna,

  Vill börja med att tacka dig för all värdefull information du bidrar med både på facebook och i din blogg. Jag beundrar dig för att du orkar ta fajten mot företag som säljer produkter med farliga och helt onödiga ämnen/tillsatser i.
  Jag väljer själv bort en hel del produkter av den anledningen men är inte lika kunnig som du. Blev glad när jag nu såg att du börjat titta på JuicePlus+ eftersom jag själv använder dem då de är de bästa jag hitintills hittat tillsammans med en del a kosttillskotten från GNLD. Jag har provat en hel del genom åren och fått bäst resultat av ovanstående. Har bla blivit i stort sett symptomfri från fibromyalgi med hjälp av deras kosttillskott.
  Jag vill verkligen veta vad det är jag stoppar i mig och på min hud och ser fram emot din analys. Min förhoppning är att tillverkarna tar bort alla skadliga ämnen. Sen är ju kosttillskott just tillskott och ska enligt mig användas som komplement till en näringsrik och bra kost.
  Läste att du inte hittar innehållet vilket jag tycker är konstigt. Det ska vara tillgängligt för alla på deras hemsida, under fliken Ingredienser i JuicePlus. Man får scrolla och klicka ett par ggr för att komma till pdf-filerna som man sedan kan ladda ner. Finns på olika språk, däribland svenska.
  Hör av dig om du inte hittar dem så ska jag maila dem till dig.

  Vänliga hälsningar,
  Nina

  1. Johan
   20 mars, 2021

   Är detta en bot eller bara en representant från företaget?
   Hyfsat genomskinligt 😂👍

 4. K
  3 juni, 2018

  Hur slutade din undersökning av juice plus?

  1. Anna
   30 juli, 2018

   Jag rekommenderar frukt. 😉

 5. Cecilia Hammargren
  11 juli, 2018

  Spännande? Har själv använt juice Plus i över 1 år nu och är SUPERNÖJD. Då både jag och min man coachar på elitnivå så är både innehållsförteckningen och ett antidopningscert viktigt för oss. Att hitta ingredienserna var inga problem alls på deras hemsida och vi äter frukt, bär och grönsakskapslarna (768:-/mån x 2 pers) och får frukt och grönsakstuggisarna gratis till våra två barn i 1 år. Det är inte dyrt tycker inte vi, med tanke på minskade antal vab-och sjukdagar vi haft jämfört med året innan vi började. Sedan har vi såklart gjort egna tester med detta i blodet som visar på riktigt bra förbättringar??

  Självklart är dessa kapslar ett tillskott och ska inte vara något man ersätter annan kost med. Men det som är bra är att fruktsocker är bortslungat och även de minsta kärnorna i ex frukten är mald och gör att kroppen även kan ta upp näringen från dem??

  Jag är nyfiken på din slutsats på denna undersökning jag också?
  Med vänlig hälsning, Cecilia Hammargren

  1. Anna
   30 juli, 2018

   Ät mat. Tugga frukten. Och ja, ät gärna kärnorna också.

   Har du ett sämre upptag så dölj inte detta genom att äta superfood. Lös anledningen till upptaget i stället. Det finns oerhört många företag som vill tjäna pengar på superfood. Alla har samma argument och alla har samma magiska resultat.

   Det är bara att köpa lite pulver från FitLine, ta en barock ånga kapsla från Forever, lite tuggisar från juicePlus, saltvatten från ASEA och balansolja från Zinzano och sen behöver vi inte äta någon vanlig mat. Allt finns i superform i dessa – bättre än riktig mat.

   Alla säger att just deras produkt bara är ett tillskott och inte ska ersätta vanlig mat… Ljuger alla och egentligen behövs bara en av dessa produkter? Och i sa fall vilken? För alla säger ju samma sak.

   Det vi glömmer är hur viktigt tuggandet är. Att vår magsäck vill jobba. Att saltsyran så påverkas av tuggandet styr vår lever och dess avgiftning. Att sammansättningen i livsmedel (som inte är manipulerade) naturligtvis är bättre än vår skapade sammansättning. den dagen vi människor tror att vi är smartare än naturen har vi stora problem. Fruktos i naturlig mängd tillsammans med de 10 000 fytonutrienterna som finns naturligt i frukthar faktiskt en positiv effekt på upptag av tex tryptofan i vår mat. Av tryptofan bygger du sen serotonin.

   Så nja, jag är rädd för att producenterna missar en massa små delar när de börjar manipulera med naturen.

   Bättre värden? Ja, med det stämmer säkert. OCH det smarta är att dessa företag själva har tester som visar att värdena blir bättre. De väljer alltså bara ut de värdena som BLIR bättre. För visst kan du öka en koncentration i kroppen vid tillskott. Men de mäter inte det som inte finns i produkten. Det mäter inte det du missar när du väljer en hittepå-frukt-ersättning. Så du ser aldrig dessa värden.

   Frågan är om företagen överhuvudtaget har koll själva.

   Nu var det länge sen jag kollade denna produkt, har den en bra nivå av pektin samt fibrer? Och det är då bara 2 parametrar av 10 000 st.

   Det som är spännande är att alla hävdar att de andra företagen behövs inte, bara de som du först sprungit på. Så jag får dina rader från alla dessa företags medlemmar, nästan alla som hör av sig till mig ”råkar” även vara återförsäljare. Vilket jag hoppas att du inte är för då haltar diskussionen lite.

   Men det är fritt för alla att göra sina val. Full respekt. Så jag behöver inte övertyga dig och du behöver inte övertyga mig.
   Jag är glad om du mår bra.

 6. Lis-Marie Bihl
  4 juni, 2019

  Tack Anna
  Man får mycket bra ekologiska frukter och grönsaker för de pengarna. Dessutom riskerar man att lura människor att tro att man kan fortsätta äta dåligt och kompensera med piller. Nej det håller inte.
  Jag tvivlar starkt på Juice Plus framförallt på sätter man säljer sina produkter. Jag tar helt avstånd från alla MLM (multi level marketing) och network marketing, vilket enligt mig inte är något annat än pyramidförsäljning.
  Lis-Marie Bihl
  Diplomerad kostrådgivare med KBT inriktning

 7. Marita LeviNuet Dahlby
  8 juli, 2020

  Tack Anna för din värdefulla och djupgående information. Där fick jag mycket som jag tänkt, bekräftat.
  Ska leta om du har koll på en annat nätverksprodukt Zinzino, som många försöker pracka på mig. Jag kan bara ta avstånd från all MLM-försäljning, då min erfarenhet är att många som går med, blir desperata och tappar omdömet i att ragga köpare, även om produkterna i sig många gånger är bra på många sätt.
  Känner jättemånga som blir pigga av JP men i längden är det inte många som har råd, utan att själva dras med i pyramiden…. där är cirkeln igång. Beklagligt, om ni frågar mig.
  Finns det någonstans på din sida kanske om Zinzino ?

  1. Anna
   22 juli, 2020

   Sök på Balansoljan i min sökruta… 😉

 8. Frida Hellgren
  15 november, 2020

  Tack. Jag har en bekant som säljer sånt här som har blivit helt galen och gränslös. Jag har sagt nej tack flera gånger. Och även motiverat att jag har Diabetes och stoppar inte i mig vad som. Men hen är helt gränslös och vill sälja på mig detta. Så nu söker jag på nätet och får mina tankar bekräftade i detta inlägg.

 9. Sassa
  9 mars, 2021

  Vad sa resultaten? *nyfiken*

Write a comment