Jamen i Kina äter de massa ris.

Men de steker ju i olivolja i Grekland.

Soja kan ju inte vara fel för de har de ju ätit länge i Asien?

Men i Italien äter de massa bröd och pasta.

Är allt detta sant idag? Och om det är sant idag, hur mår de idag?

I Kina äter de inte en massa ris. De som har pengar äter fisk grönt kött och lite ris. De som lagt till mjöl blir nu snabbt sjuka och tjocka.

De som är fattiga äter ris. Men har du någonsin sett en fattig person äta ”massa”?

Ja i Grekland steker man i olivolja idag. Och nu kommer problemen. Förr stekte man i lard, lardo, ister. Och hade olivoljan kallpressade till grönsakerna samt åt mycket fisk som jämnade ut balansen omega 6/3

Hur mycket soja äter de i Asien i förhållande till en vegetarian i Sverige? 7-8 gram per dag där stor del är fermenterad. Här? Ja en vegetarian äter uppåt 220 gram per dag. Stooooor skillnad. Och hur äter de sin lilla mängd? Låtsatkorvar eller sojabönan? Processad eller fermenterad? Stor skillnad.

Japp idag äter Italienaren tyvärr så och idag är de inte längre en förebild i hälsa…

Medelhavskost förresten, vilket land äter den? Finns den? Är det spansk mat eller grekisk eller… Är det en hittepå-blandmat som borde vara bra? Mycket fisk och grönt!

Så det gäller att vara försiktig med klyschor, speciellt om de inte är sanna idag eller inte överensstämmer med hälsan i landet idag.