Jag längtar – Energibarn!

Ny bok!

Fredagen den 8 oktober är det äntligen dags. Då kommer boken om ”ENERGIBARN – våra älskade skitungar” att släppas. (TILLÄGG: Ny uppdaterad utgåva kom 2017. Energibarn 2.0)

Jag längtar! Detta är ett av mina drömprojekt som nu äntligen blir av. Redan på lärarhögskolan började denna dröm. Jag fick där bara lära mig hur jag skulle lära ut till motiverade nyfikna barn utan koncentrationssvårigheter. Jag ville lära mig mer men fick reda på att det inte ingick i utbildningen på lärarhögskolan. Att vara behörig lärare inkluderade inte att kunna ta hand om barn med särskilda behov, då fick jag bli specialpedagog i så fall.

Ett stora morr! Det var det dummaste svaret jag någonsin fått. Så, där och då började min dröm. Jag la all ledig tid på mitt examensarbete. Blev klar med examensarbetet 4 månader innan inlämning och tog då chansen att vikariera som resurspegagog till en tös med ADHD. Därefter valde jag bara lärarjobb där jag fick chansen att arbeta med dessa underbara Energibarn. Jodå, jag var både trött, sliten och ledsen många gånger. Men lika ofta glad, lycklig och stolt.

Idag arbetar jag inte längre i skolans värld med eleverna, men däremot arbetar jag med lärare som vill förstå, förändra och innebära den stora skilnaden för dessa underbaringar (som ofta äter upp en hel del energi)

3 kommentarer

 1. Åse
  21 september, 2010

  Tror att jag ska ge denna till en jag känner som arbetar som tränare inom en sport där det även finns många barn med olika bokstavskombinationer.

 2. Cecilia
  21 september, 2010

  Håller tummarna för att boken når ut till alla som behöver den. Både till de föräldrar som behöver stöd och uppmuntran och till de lärare och andra som behöver lära sig mer om underbaringarna! Lycka till Anna! Den här boken kommer inte en dag för tidigt.

 3. Therese (Kloka Råd)
  21 september, 2010

  Jag vet flera i min omgivning som behöver den boken… Ska blir riktigt intressant att läsa 🙂

Write a comment