”Jag är väldigt allergisk mot ägg, mjölk (och gluten, men det hör inte riktigt hit), dessutom fisk och skaldjur. Det enda kött jag äter är kyckling och kalkon, eftersom jag har problem att bryta ner ”heavy meats”, har haft problem med magen bland annat pga gluten i flera år.”

Japp. NU fick jag något att bita i. Men tillsammans med inlägget i går ska vi få ihop en toppendag. Klara, färdiga TÄNK så det knakar….

Frukost
Kaffe eller te med kokosfett (Toppenfett)
Kalkonrulle med gurkstavar i. (Bra proteiner)
Avokadoröra med hackade tomater, mild silverlök och lite pakrika. (Gott, mättande och bra fett)
1/2 dl mandel (magnesium) + 2 paranötter (Jag kan ju inte ge dig selen från ägg och skaldjur)

Tål du fiskfett? I så fall lägg till fiskproteinfria omega 3 kapslar. (Din meny kommer nämligen att innehålla ett överskott på omega 6. Annars kolla algkapslar med DHA.)

Lunch
Kycklingfile med wookgrönsaker i kokosgrädde. Servera med blomkålsris.
Kycklingköttbullar/hambugare (kycklingfärs, sesamfrön och grillolja) med tomatsalsa, tapenade (behövs för mättnaden). Stek i ister.

Tapenade
1 burk gröna oliver, (200 gram)
1 knippe bladpersilja
2 tsk pressad citron
2-3 tsk kapris
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
salt

Mixa alla ingredienser med en mixerstav

Använd kycklingskinnet. Antingen kör du det i en mixer så det kommer med i färsen. Kanonbra fett. Eller så strmlar du det och lägger på en plåt och in i ugnen –  voila – chips!

Har du provat om du kan hantera fläskesvål? Det är ju fett inte kött.

Mellanmål/Fika
1/2 rostade hasselnötter
Kaffe eller te med kokosfett (Viktigt för att få upp fettnivån lite)
2 praliner ischoklad gjord på mörk mjölkfri choklad och kokosfett. 50% av var.

Middag
Taco på kycklingfärs, guacamole, hackade grönsaker, salsa, hackade svarta oliver.
Kycklinggryta med curry på kokosgrädde, paprika, lök och champinjoner. Servera med blomkålsris.
Grillade kycklinglår med skinn, rostade grönsaker med ringlad olivolja. Toppa grönsakerna med rostade pumpakärnor.

Kan du äta Ghee? (Smörfett utan proteiner) I så fall kan du göra kryddghee och ha till.
Någon som provat att krydda upp ister? Funkar det?

Efterrätt
Avokadoglass medvaniljpulver, lite banan och hallon. (Bananen behövs för att det ska bli god glass)
Blåbärspaj med rostade mandelspån smaksatt med kardemumma. Serveras med cashewgrädde.

Har du något bra passande förslag eller recept?