Trivselkilon

Itrim Skogsbär

Vad tycker jag om detta? Min persoliga uppfattning hittar du nedan:

Tvivale vad de kan sälja skräp med bra reklam. Av alla produkter som jag har granskat så toppar denna bottenstriden.

Ingredienser:
Maltodextrin – en ursnabb kolhydrat som gärna används i sportdrycker…
Ärtprotein – har sett att fler och fler anväder just ärtprotein men vet tyvbärr inte varför. Har inte heller kunskap om det är ett smart eller dåligt val.
Skummjölkspulver – mjölkproteiner och mjölkSOCKER
Sojaproteinisolat – som ni vet så gillar jag inte sojaprodukter
Fruktos – tillsatt fruktos är ett dåligt val i alla lägen. Det mest fettbildande sockret som finns. Höjer LDL (kolesterol) i onödan. Skapar sämre insulinkänslighet för en diabetiker. Vilket per automatik gör det till ett mycket dåligt val för någon med övervikt, då insulinkänsligheten ofta är försämrad.
Mineraler – låter väl bra. Men hur ska tarmen HINNA ta upp dem när de svischar förbi. Tarmen vill ju själv ”trycka” ner maten i sitt bestämda tempo.
Vitaminer – samma som ovan….
Cellulosafiber – helt ok.
Rapsolja – omega 6 som skapar inflammatoriska processer i kroppen.
Emulgeringsmedel (sojalecitin) – lite tillsatt bensin….
Arom (hallon, blåbär, lingon) – för att få ner sörjan?
Stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl,xanthangummi) – kan väl vara ok.
Färgämne (rödbetsextrakt) – ok
Sötningsmedel (sukralos) – NEJ NEJ och åter NEJ! Av alla sötningsmedel är detta det som konsekvent ska unvikas. En totalkatastrof för miljön. Berättar mer i slutet av inlägget.
Pulvret innehåller 1,8% koksalt – ok
Innehåller sockerarter och sötningsmedel.
Innehåller produkter av sojabönor och mjölk.

Ja, hur är det nu med suckralos? Jo, det är vanligt vitt socker som man har hängt på ett klor på, alltså en klorförening. Dessa får enlligt lag inte släppas ut i naturen. Producenten stoppar suckralosen i en påse eller flaska. Helt lagligt. Men du som konsument ska sen ta ditt lagliga ansvar. Du får inte (och vill inte heller) släppa ut klorföreningar i naturen. Vi pratar inte att nästa generation får problem, vi pratar något år fram i tiden.

Så väljer du att äta eller dricka suckralos får du snällt sen använda förpackningen som toa och jag rekommenderar att du lämnar tillbaka klor-avfallet där du köpte det!!

13 kommentarer

 1. ~ Maria ~
  4 maj, 2010

  Hej Anna!
  Jag hittar ingen sökfunktion här, du kanske har skrivit om det tidigare – vad tycker du att man ska äta efter ett träningspass? Jag kör keso just nu, men funderar om jag borde dricka någon proteindrink eller dyl? Dom är ju oftast så fulla av socker och smakar äckligt :-/

  Kram och tack för att du delar med dig!

 2. Josefin
  4 maj, 2010

  Är inte rapsolja bra? Jag brukar alltid steka i antingen det eller smör…är olivolja bättre?

  Däremot vet jag att man bör undvika solros-, majs- och druvkärneolja.

 3. Camilla
  4 maj, 2010

  Så färgen kommer inte ens av bär, utan rödbetsextrakt…fy! Hur kan NÅGON tycka att det är ett sunt sätt att gå ner i vikt på?

 4. Catti
  4 maj, 2010

  VAD är vitsen med att tillsätta klor till vanligt socker? Är socker inte illa nog i sig, utan klortillsats?

 5. Anna Hallén
  4 maj, 2010

  Stek i smör. Oljor är nyttiga om de är kalla och kallpressade.

  Det finne en massa kunskap om oljor. Det är de enkelomättade fettsyrorna som är så bra. Men oljor innehåller även omega 6 i för stor mängd. Går att balansera upp med omega 3.

  Däremot har de flesta för mycket av omega 6. Så i en dietdrink vill du absolut inte få mer….

  Suckralos smakar nästan identiskt med vanligt vitt socker. Ingen bismak och ingen metall eller lakritssmak… MEN en skitprodukt. Tyvärr.

 6. Catti
  4 maj, 2010

  På tal om skräpprodukter…fick upp denna reklam på min skärm:

  Produkten heter Quick Diet Complete, finns i smakerna chocklad och jordgubb och säljs via http://www.bodystore.com. Den sägs vara inte bara för den som vill gå ner i vikt, utan även för personer som vill bibehålla en hälsosam vikt. Fyra påsar om dagen ger mindre än 800 kcal och produkten sägs öka fettförbränningen(!)

  Den innehåller (jordgubbssmak):

  Innehåll: Kalciumkaseinat, vassleproteinkoncentrat (innehållandes sojalecitin), polydextros (litesse), stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi), fruktos, majsstärkelse, havrefiber, fiber från cikoriarot (inulin), arom, rapsolja, mineraler (kaliumcitrat, kaliumklorid, magnesiumoxid, natriumklorid, zinkglukonat, järn(II)fumarat, kopparglukonat, manganglukonat, kaliumjodid, ammoniummolybdat, kromklorid, natriumselenit), vitaminer (L-askorbinsyra, nikotinamid, D- alfa-tokoferylacetat, kalcium-D-pantotenat, riboflavin, pyridoxinhydroklorid, tiaminmononitrat, retinylacetat, pteroylmonoglutaminsyra, D-biotin, fyllokinon, kolekalciferol, cyanokobalamin), sojalecitin, färgämne (betakaroten), vassleprotein, sötningsmedel (suckralos).

  Allergiinformation: Innehåller mjölk, gluten och soja.
  Laktosmängd:
  1,4% i Quick Diet Complete choklad
  1,7% i Quick Diet Completejordgubb

  Har var det många ”favoriter i repris” plus några som jag inte hört talas om tidigare. Undrar om ”nikotinamid” är detsamma som det nikotin som finns i cigaretter?

  Produkten sägs vara kolhydratfattig – en påse innehåller samma mängd kh som en knäckebrödsskiva, står det…

 7. Anna Hallén
  4 maj, 2010

  *suck*

 8. Jenny
  4 maj, 2010

  Jag vet inte om guarkärnmjöl är så där jättenyttigt…hur som helst innebär det mer kolhydrater!

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Guark%C3%A4rnmj%C3%B6l

 9. Camilla
  9 maj, 2010

  Hej Anna,

  Det vore bra om du hade tid/möjlighet att vid tillfälle granska även denna produkt. Reklam för Stratzol dyker upp allt oftare på olika sajter jag är inne på. En kollega till mig beställde det efter att ha läst reklamen. Jag blev chockad när jag hörde priset – 1500 kr för tre månaders förbrukning. Jag undrar exakt VAD det är i detta preparat som skulle leda till en sådan fantastisk viktminskning utan kostomläggning eller motion? Jag tycker att det låter som rena lurendrejeriet, och undrar om inte detta företag snart kommer att bli anmält? Jätteskumt tycker jag att det är att tillverkarens namn inte framgår – det står bara på burken ”tillverkat av ett schweiziskt företag”, ungefär som om det i sig vore en tillräcklig kvalitetsgaranti…dessutom undrar jag varför endast ett företag i Sverige, Viktexperten, säljer detta mirakelmedel…

  http://viktexperten.se/stratzol-produktblad.pdf

  1. Anna svarar Camilla
   10 maj, 2010

   Jag behöver innehållet utskrivet så jag snabbt kan svara. Hinner inte söka information på hemsidor. Tyvärr.

   Mirakelmedel brukar dock alltid vara bluff. Skratt

 10. Catti
  9 maj, 2010

  Jag är lite förvånad över att Stratzol finns kvar överhuvudtaget…det dök upp reklam för det lite överallt förra sommaren, och då tänkte jag direkt att ”det där är typiskt oseriös och vilseledande reklam och de kommer att tvingas sluta sälja preparatet inom ett par månader efter att ha blivit anmälda”. Hur kan det fortfarande säljas? Det måste väl finnas NÅGRA regler, även om det ”bara” handlar om hälsokost och inte läkemedel?

  1. Anna svarar Catti
   10 maj, 2010

   Tyvärr kan man nog säga att det inte finns några regler. Det finns svenska regler men företagen säljer från andra länder i svenskt namn och gör därför vad de vill. När myndigheterna jagar dem så försvinenr de. Byter namn och kommer tillbaka.

   Tre enkla tips för att slippa bli fullständigt lurad:
   Köp aldrig något från utlandet gällande kost och hälsoprodukter.
   Köp aldrig om det bara finns en Box adress som retur.
   Provring telefonnumret som anges. Hamnar du hos en telefonsvarare så handla inte.

 11. 10 februari, 2011

  Om man är känslig för soja är guarkärnmjöl inte bra. Den är av samma släkt som sojabönan. Det tas inte upp i tarmen så någon ökad kolhydratmängd blir det inte.
  iTrim är skräp, håller med dig där. Varför inte ta en frukt om man vill höja blodsockret, och dricka vatten till. Eller äta keso, ett ägg eller annat proteinrikt men riktigt och betydligt nyttigare.

Write a comment