Ingen behöver acceptera att vara tjock

Du ska inte ge upp. Det är inte omöjligt. Men tyvärr har många av oss provat att gå ner i vikt med en metod som ÄR omöjlig. Att äta lite och fettsnålt!

Har du då kämpat i 10-20 kanske 30 år med en omöjlig metod och ständigt misslyckats, ja då börjar det kännas hopplöst. Det känns omöjligt och man känner sig oerhört misslyckad. Jag kommer ihåg känslan. Men det är inte dig det är fel på. Du har bara använt fel verktyg. Klart att du misslyckas om du försöker slå i spik med en skruvmejsel!!

NU kommer det att ta tid. NU måste du ”läka” Har vi misshandlat våra kroppar, våra enzymsystem, vår förbränning, våra hormoner, vår fettförbränning mm i en massa år så är det klart att det kommer ta tid för kroppen att fungera på sitt yttersta igen.

Hade du brutit benet hade du inte förväntat dig att bli frisk på en vecka, eller hur? Och för kroppen är det en mycket enklare sak att laga än att laga hela matsmältnings- och överlevnadssystemet!

Är du sönderbantad och har oerhört svårt att gå ner i vikt så måste du FÖRST lära dig att äta. Att stå still i vikt. Att bli trygg med din mat. Att inte svälta. Att inte frossa. Att inte börja om… utan bara fortsätta vecka ut och vecka in med bra god lågkolhydratkost kost och ordentligt med naturliga fetter.

Du måste hitta en trygg rutin. Ditt eget lugn. En trygghet i att mat inte är orsaken till din övervikt. Orsaken är att du inte kan hantera svält och du kan inte ”äta lite av allt”. Du är kolhydratberoende! Utan ett beroende hade vi haft full koll på vårt ätande, eller hur?

Du kan!

10 kommentarer

 1. Nettan
  25 oktober, 2009

  Här vill jag passa på att tacka dig Anna. Jag träffade dig hemma hos dig precis innan ni skulle sälja huset, du minns nog! Du sa just detta till mig att jag gjorde rätt. Just att få den bekräftelsen att jag faktiskt gör rätt och ändå inte går ner var som en stor befrielse, efter alla år med misstroende från olika kostexperter och läkare. Jag har slutat väga mig och fokuserar nu på att må bra och naturligtvis äta rätt så att jag kan må bra! Tack Anna!
  Kram /Nettan

 2. 25 oktober, 2009

  Nettan: Vad glad jag blir. Att du fokuserar på dig. Att du berömmer dig! Du har en underbar personlighet som smittar av sig. Du ger en massa energi. Jag önskar du kunde ge dig själv lika mycket… 😉

  Ta hand om dig. Fortsätt att vara snäll mot dig. Hitta ett lugn i ätandet och val av maten, så ska vi sen knäcka de sista kilona.

 3. 26 oktober, 2009

  Ouch vad jag känner mig träffad här!
  Min kropp släpper ibland ifrån sig ett par kilon för att sen gå upp dem igen…och nu står jag stilla, stilla, stilla….
  Men det är väl bara att bryta ihop och komma igen.
  Men det är tufft!

 4. 27 oktober, 2009

  Chrissan: Sluta jaga kilona och hitta en balans i din kost. Fösta DÅ kommer viktminskningen.

  Lycka till.

 5. Lena
  4 augusti, 2010

  Hej, tack for svaret pa forra fragan.
  sa jag staller snabbt en till: har du nagra speciella tips for mig som ar i forstadiet av diabetes2. testade lchf nagra manader innan, men utan resultat. ar dessutom supertrott hela tiden och har svart att inte ata for att halla mig vaken. tranar regelbundet, styrka 3 ggr veckan och lite cardio daremellan.
  Tack!

 6. 8 augusti, 2010

  jättebra skrivet!!!

 7. 10 augusti, 2010

  Det är ju det jag gör – ger upp när vågen står stil och inget händer. Men genom att läsa i din blogg så har jag förstått man kanske inte kan förvänta sig något annat när man som jag är en omöjligt ”jag äter sen” – person som hellre gör annat än att äta mat i perioder. Och när jag väl äter är kroppen såå hungig att jag överäter och oftast stoppar i mig sånt jag inte borde äta.
  Testade LCHF i våras och gick ner 4 kilo rätt snabbt men sen hände inget och jag drog ner på fettet och mängden på mat för att tappa mer vikt men inget hände och jag gav upp…igen fast inte helt och hållet för jag tänker mer på vad jag stoppar i mig, äter vissa mål enligt LCHF för det får mig att må bra.
  I höst ska jag försöka mig på alla dina småå bra tips. Ett steg i taget och att inte ge upp fast vågen visar samma vikt och inget händer
  Tack för alla dina bra-iga inlägg
  Kraaam C

 8. Anna svarar Cyllan
  10 augusti, 2010

  Så fort du dra ner på fettet så MINSKAR du resultatet. Du ska i stället öka fettet 🙂

  Jag vet att det känns hopplöst när resultaten lyser med sin frånvaro. Men försök att fokusera på att bara hitta en balans i ätandet.

  Lycka till!

 9. 11 augusti, 2010

  Tack för ditt svar.
  Efter 80-talets ”ta bort fettet det gör dig fet”-propagande känns det konstigt att höra att jag ska öka fettet för att gå ner i vikt 😀
  Men jag ska prova och se vad som händer

Write a comment