Jag var hos tandläkaren i torsdags och studsade lyckligt därifrån. Inga hål!

Jag har alltid haft 2-4 småhål vart år, i alla år. Det blir ganska så många och stora lagningar till slut. Jag kämpade med tandtråd, har alltid borstat bra. Men hålen var i alla fall där.

Sen ca 5 år tillbaka säger min tandläkare alltid samma sak: Inga hål!

I år berättade han om bakterierna som frodas på kolhydrater och som sänker pH värdet så att karies uppkommer. Han riktade in sig på socker, men jag la till all stärkelserik mat och all mjölmat i sammanhanget. Det är ju självklart att jag inte hade några hål. Bakterius och Karius har ju inte en chans att överleva i min mun.

”Inga hål” kostade mig 650 kr. Tänk vad 2-4 hål hade kostat. Ibland känns maten jag väljer som dyr, men då gäller det att samtidigt komma ihåg alla pengar som sparas in. Bara här var det någon eller några tusenlappar. Pengar jag hellre äter god och nyttig mat för… än bedövar och borrar upp.