Immunsystemet

Immunsystemet är som ditt nervsystem som är som ditt styrkesystem (muskler och kondition).

Dessa slits ner när de används och byggs upp i vilan mellan. Det betyder att de blir svaga om de aldrig används och de blir svaga om de inte får vilan och återhämtningen.

Gällande muskler känner de flesta till att tröttar du ut en muskel totalt så behövs ca 48 timmar vila för att du ska hamna på plus. Gällande immunsystemet så vet vi att vi behöver vila en helt fullt frisk dag efter vi har varit sjuka. Till och med mormor och farmor visste detta, utan en massa forskning.

Gällande nervsystemet är det lite olika beroende på hur mycket och länge du tippar över gungbrädan. Rädsla, oro och aktivitet finns i detta system. Rädsla behöver trygghet, oro behöver lugn och aktivitet behöver vila och återhämtning.

Men tillbaka till immunsystemet. I dagens tider kommer många på att de verkligen skulle vilja ha ett bra och starkt immunsystem. Och ja, det som är att vilja vara stark och ha en god kondition men inte ha tränat på många många år. Tillskott? Nja, tror inte de gör så mycket skillnad om du är otränad och behöver fly. Kanske lite men marginellt.

Just nu skriker alla ”Vargen kommer!”. Du som inte har byggs upp ditt immunsystem har nog bara valet att gömma dig och hoppas. Kanske kan lite extra vitamin C göra skillnad. Kolloidalt silver, kokosfett, gurkmeja och en massa örter i alla former kan också vara till lite hjälp. Men när detta är över kanske du vill bygga upp ditt immunsystem till nästa gång vargen kommer? För jag garanterar, den kommer tillbaka men bara i annan skepnad.

Har du byggt upp ditt immunsystem sen innan så gissar jag på att du sitter ganska så tryggt och säkert bakom ditt trygga staket framför den öppna mysiga elden. ”Vargen kommer!”Jaha, vad skönt att vara förberedd, någon som vill ha lite mer mat?”

Rädsla skapar enligt psykologin tre reaktioner, ge upp, fly eller anfall. Vi ser många personanfall på nätet just nu. De, utan ett immunsystem de litar på, är på flykt, letar ställen att gömma sig på och blir mycket aggressiva mot de som sitter kvar och grillar i godan ro. Resultatet har blivit att de med starkt immunförsvar av lojalitet & omtanke också förvirrat ska lämna sin trygghet och rusa in i den mörka osäkra skogen för att gömma sig. Inte mot vargen utan mot aggressivitet och påhopp från ”flocken” och för att vara omtänksamma och lojala.

Tillbaka till immunförsvaret. Dagens lösning var och är nog ingen bra lösning. Vi förstör nu världsekonomin och behåller vårt svaga immunsystem. Låt oss göra annorlunda nästa gång. Bygg nu upp immunförsvaret så riskgrupperna bara är multisjuka och så isolerar vi dom med familj nästa gång. Och om vi tar hand om ekonomi och jobbar förebyggande så räcker pengarna med råge och lite till för de som verkligen behöver.

Stärk ditt immunförsvar!

1 Näsandas, djupandas och öva på andningsminuten

2 Fokusera på vila & trygghet

3 Ät alla näringsämnen var dag

4 Ät inte kost som försvagar dig, ät inte molekyler som triggar ditt inflammationssystem

5 Ät inte nypåhittad mat såsom tillsatser, är inte molekyler som triggar ditt immunförsvar

6 Undvik gluten, socker, mjölmat & bönor

7 Rör dig var dag. Träna var vecka

8 Var Självsnäll

9 Ta hand om din tarm & lever

10 Se till att ditt lymfsystem flödar

11 Somna kl 21-22

12 Aktivera dig och ha kul

13 Vila efter aktivitet

14 Minska på din skärmtid och gå ut i livet

15 Lite skit rensar magen

16 Våga träna ditt immunförsvar. Att bli sjuk då och då är hälsosamt ♥️

17 Undvik alla mediciner som inte är livsuppehållande. Statiner och blodtryckssänkande mediciner stjäl från ditt försvar. Lös anledningen i stället för att stänga av signalen (symtomet)

18 Undvik även receptfria mediciner. Antihistaminer och huvudvärkstabletter är allt annat än stärkande. Och du, röka är farligt för dig 🙏🏼

19 Undvik att ”hjälpa” kroppen i förebyggande syfte. Ex en snaps kolloidalt silver för att slippa bli sjuk… det är som att sätta på gips för att slippa bryta benet. Du blir bara svagare och svagare.

20 Back to Basic. Barn ska födas vaginalt. Ammas länge. Leka i lera och smuts. Umgås med djur och natur. När du blir sjuk så sov och vila. Ta väl hand om dig och din kropp. Du kan inte missköta dig hur mycket som helst utan konsekvenser – även om vi människor är extremt tåliga djur. Rör på dig var dag. Utmana din kropp och hjärna. Umgås med människor (inte med skärmar). Sov gott & bajsa en bra bajs var dag. Ät arteget till 90% och njut av dumheter för resten. (Tvärt om funkar inte, även om du kan överleva på det.) Våga bli sjuk i allt som inte dödar dig. Var gång blir du starkare och starkare.

För med facit i hand. Att lyssna på Livsmedelsverket/Socialstyrelsen/Läkare & Läkemedelsindustrin visade sig vara en ganska usel väg att gå.

”Ät vad du vill för kosten spelar ingen roll. Det är helt ok att ösa på med kemikalier, mediciner och vacciner. När vargen kommer så lita på oss. Du behöver inte ta något ansvar – vargen är genetisk! Vi skyddar dig!”

Nej, vargen tillhör naturen och du bestämmer om du vill bygga staket eller vara ett offer som drabbas.

Riskgrupp? Med det sätt många lever idag så är riskgrupperna alldeles för stora och helt onödiga.

De som dör nu verkar vara de som röker, äter helt fel, är överviktiga, skapat sig diabetes typ 2 och de som äter medicin (mot det jag precis rabblade upp…) Det är inga naturliga riskgrupper. Det är självvalda riskgrupper, ofta av okunskap.

Skuld & skam? Nej, ös inte den på mig. Jag ser bara ansvar & möjligheter.

Är jag så ”djävla bra”? Ja och nej. Innan 2000 när jag var okunnig, så gjorde jag alla fel som bara gick att göra. Alla! Men när jag fick kunskapen var jag smart nog att lyssna och ta till mig. Jag valde ansvar & möjligheter. Jag skapade nya förutsättningar i mitt liv med ny vetenskaplig och biokemisk kunskap.

Det kan alla. Om de vill. (och om de slutar att aggressivt förnedra och förringa.) Men det kräver mod. Ett stort mod, har du det?

Du gör vad du vill. Du behöver inte anfalla mig. Du styr över ditt liv. Och jag accepterar ditt val och hoppas att du accepterar mitt val.

Hur vill du göra nästa gång ”vargen” kommer?

Vill du också kunna ta egna beslut? Då hoppas jag att vi ses HÄR

 

6 kommentarer

 1. Nette
  3 april, 2020

  Bra inlägg. Tänker på det här med att föda vaginalt. Ja, absolut. Men jag har en intressant erfarenhet av båda sätten, vaginalt och snitt. Mitt första barn föddes vaginalt. Höll på att sluta i katastrof. Han var stor som bebis och fastnade. Dramatik uppstod och han hamnade i kuvös och fick antibiotika och napp. Amningen funkade inte klockrent förrän efter fyra månader. De två yngre barnen är födda med planerat snitt och amningen kom igång direkt. De två är också helt otroligt friska medan nr ett har haft förkylningsastma, migrän, diffust ont i magen och öroninflammation. Jag är inte emot vaginal födsel trots min erfarenhet, tvärtom. MEN såhär…det jag önskade att någon hade talat om för mig, det här var 1999, är att högt blodsocker och övervikt hos mamman ger stora barn. Jag levde i princip på ostbågar i nio månader och eftersom jag i övrigt är glad i mat, åt jag också för två och jag gick upp massor i vikt. Jag har tänkt så många ggr att mitt äldsta barn också hade kunnat vara frisk som en nötkärna om jag hade fått hjälp med en vettig gravidkost. Då hade förlossningen antagligen gått bra och han hade inte fått antibiotika dag 1 och han hade fått behålla sin tarmflora som nyfödd.

  1. Mona Kvillert
   4 april, 2020

   Ja, tänk om man haft dessa kunskaper mycket tidigare i livet! Men nu får vi jobba på och göra det bästa med de förutsättningar som finns. Lycka till och hoppas att du kan hjälpa även den äldste till bättre hälsa. Kroppen har ju en fantastisk läkeförmåga när verktygen är de rätta. 🌷

   1. Anna
    10 april, 2020

    Och det allra bästa. Redan efter ca 6 månader har du en ny kropp. Bara dina leder som tar lite mer tid på sig.
    Är man redan sjuk kan det ta 12-24 månader – MEN du blir ju friskare och friskare så redan efter några veckor så känns det 🙂

 2. Kerstin
  5 april, 2020

  Statiner tar ner immunförsvaret. Kolesterolsänkande medicin är rent livsfarlig. Läkemedelsbolagens guldkalv. Den mest onödiga hemska medicin som finns. Många av de avlidna åt dem. Det är sorgligt hur lurad människan kan bli.

  1. Anna
   10 april, 2020

   Ja, visst blir man ledsen.

   Jag har i alla fall sen 2010 kämpat med att informera om statiners farlighet. Så jag har gjort allt jag kan.

 3. nettes storebror
  8 april, 2020

  ”Fått hjälp med gravidkost” – inget eget ansvar här inte

Write a comment