Hurra! Mjölk bäst i test.

Eller?

Varifrån läste jag då detta? Blir du förvånad om jag säger att det var på ett mjölkpaket? Jo, i den ”vetenskapliga tidsskriften Food and Nutrition Research”… och då måste det ju vara sant eller hur?

I alla fall i denna tidning så hittar man en jämförelse mellan de vanlgiaste måltidsdryckerna. Och det man vill jämföra  var klimatpåverkan kontra näringsinnehåll. För att se vad är nyttigast för oss näringsmässigt men kostar minst på naturen!

Jag som trodde att vi som bor i länder med överskott på energi inte skulle dricka mat… utan bara äta mat för att undvika överenergiintag. Men men.

Det bästa av allt vet ni vad det är? Jo, vatten förlorar stort. Jo för vatten innehåller ju ingen näring men kostar ju lite på naturresurserna att föra fram till oss i kran. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Hur mycket får man förvrida fakta? Hur tänker de då? Är de verkligen själva blinda? Eller har de sitt syfte klart för sig?

Sen att mjölk var bättre än sojadryck och juice kändes väl ganska så ok. Men att påstå att mjölk vinenr över vatten. Nä, nu får Mjölkgänget ge sig. Nu räcker det!!

7 kommentarer

 1. Lehna
  28 februari, 2011

  Mjölk är jättebra för..KALVAR !

 2. Therese (Kloka Kostbloggen)
  28 februari, 2011

  Man tar sig för pannan… Vad har de för skruvade perspektiv? Att jämföra äpplen och päron, ja det går ju faktiskt även om talesättet antyder något annat. Men mjölk och vatten? Då kan man säkert komma fram till att vatten är helt onödig också, kanske till och med farligt om man tänker efter riktigt noga. Jag menar, man kan ju drunkna 😉

 3. Anna Hallén
  28 februari, 2011

  🙂

 4. 28 februari, 2011

  Mjölk består väl till ca 90% av vatten?
  Så om man förpackar 90% vatten i plastfordrade papplådor, håller det nerkylt till 4°C, skickar det med lastbil till mataffären, så blir det plötsligt bättre än vatten?
  Jag tycket mycket om att dricka mjölk ibland. Men vatten är helt ok 😉

 5. Wille
  28 februari, 2011

  Jag tycker det låter bra och positivt att mjölk är bra för miljön. Ingen mjölk, ingen grädde, inget smör. Ingen mjölk kan också innebära mindre kor, mindre kött.

  När det kommer till miljön tänken jag mig detta som ett superargument för kött jämfört med ”annat”.

  Först så ger kon massor av smör, grädde och creme fraiche och sen så blir det kött, inälvsmat, fett och läder. Detta bara på gräs:-)

  Kan inte skolbarnen få mjölken så dricker vi vuxna vatten?

 6. Madeleine
  7 mars, 2012

  ALLT är bättre än sojadryck! Sojadryck innehåller bl.a. fytoöstrogener som kan störa din hormonsammansättning och t.o.m. göra dig infertil (och leda till bröstcancer)! Det innehåller också ämnen som hämmar kroppens upptag av magnesium, kalcium, järn och zink. Det kan även förstöra din ämnesomsättning eftersom det innehåller ämnen som stör sköldkörteln. Se dessa hemsidor;

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx

  http://www.greatlife.se/artiklar-och-fakta/soja-inte-att-rekommendera/

 7. Anders
  25 juli, 2012

  Som det skrevs innan i ett inlägg, mjölk är för kalvar. Hade modernatur velat att jag skulle dricka mjölk i vuxen ålder så hade min mamma ammat mig just nu, för jag är törstig NU! Drick kravatten!!

Write a comment