Har du för lite tid på ditt dygn?

Och har turen av att titta på TV på kvällen?

Jag fick, för bara några veckor sen, ett tips.
 
Gå och lägg dig på riktigt i sängen innan 22:00. Så jag provade. Mellan 21 och 22 är jag i säng. Ofta närmare 21 faktiskt.
 
Varför drälla framför TVn när jag ändå ofta somnade?
 
Vad hände?
 
Jo jag minskade mitt sömnbehov från 9 timmar till 7,5. Och vaknade lika utvilade och energin räckte lika länge över dagen.
 
Så helt plötsligt hade jag två timmar på morgonen mellan 5 och 7. Pigg och vaken. Jag satte klockan som vanligt på 7 men går upp när jag vaknar mellan halv fem och halv sex.
 
Jag personligen vill inte bli väckt så tidigt, då är min dag förstörd.
 
Mitt fokus just nu är mitt lymfsystem så jag valde att lägga dessa två timmar på egenvård. Jag lägger mig i min HHP andulleringsmadrass i 30 minuter, sen IRbastun i 30 och sen en promenad på en timme.
 
Så klockan 7 är jag redo att göra mig i ordning för min arbetsdag <3.
 
En underbar ny insikt. Funkade på mig.

Nyfiken? Vill du prova? Fungerar det på dig?

3 kommentarer

 1. Elisabeth af Ugglas
  21 mars, 2018

  Hej Anna!
  Det är Kapha-tid mellan 18-22, så går man och lägger sig innan 22 så somnar man lättare. Mellan 22-02 är det Pitta-tid = ENERGI (inte så lätt att somna) + att sover man då så är det väldigt läkande för hormonsystemet och på cellnivå. Sedan är det Kapha-tid igen mellan 06-10, så vaknar man innan 06 så är man pigg som en pelikan:) och vaknar man efter så blir man seeeeeg. Nu tänker väl du; jag veeeet!
  Jag tycker Ayurvedan är intressant jag:) Gått på kurs med Kurt, ja inte Kurt kanske, men en helgkurs. Kul!

  STOR KRAM på dig från mig!

  1. Anna
   31 mars, 2018

   Ingen aning om detta. Såååååå spännande. Kram och Glad påsk vännen

  2. Anna
   31 mars, 2018

   Och så bråkar det förbenade sommartiden.. Hm, hur ska jag tänka då?

Write a comment