Halvvägsrapport – Corona

Experterna & politikerna ser nu att de gissat fel. Vad måste de nu göra? Jo skapa så höga siffror de bara kan.
 
Mark Twain sa något mycket bra: ”Det är mycket enklare att lura en människa än att få samma person att förstå att han/hon är lurad”.
 
Ingen vill känna sig korkade. Så nu när det visar sig att vi totalt förstört världsekonomin med hjälp av att skapa rädsla och panik utan grund, så har experterna hjälp av alla som gick på det. De kommer nämligen stödja de nya lögnerna i absurdum. För ingen vill känna sig dum.
 
Visste du att WHO har precis uppdaterat sina diagnoskoder till att det räcker att man misstänker (ej testat) att personen kan ha haft Covid19 för att få diagnos och det registrerat för dödsfall. (Tack Eva-Lotta Ryd)
 
Allt för att kunna visa liiiite mer skrämmande siffror. För sanningen är att Corona är snällare eller samma som en vanlig influensa.
 
Jag tycker och tänker? Nej. Rena siffror. Ren fakta. Läs den som du vill.
 
428 stycken döda till idag i Corona i Sverige är faktum. Inget tyckande och tänkande…
 
En snäll och vänlig influensa Sverige dödar ca 500 vart år.
En arg influensa dödar ca 2000 stycken.
Och Corona 428!
 
Sen kommer nästa spännande fråga: Dog de verkligen AV Corona och inte av sina andra sjukdomar och ålderdom. Om du dör av ålderdom och HAR Corona men inte dör av just den kommer det ändå garanterat att stå att du dog av Corona.
 
Egentligen borde man räkna bort de gamla som ändå förväntas att dö. inte stoppa med dessa i statistiken.
 
Men i alla fall. Det VILL göra siffrorna så höga som de kan, så vi går med på det. Och nu kommer man till och med tillskriva dödsfall där man kan misstänka Corona – allt för att få upp siffrorna! Och även med dessa falska siffror kommer Corona visa sig ha varit en helt vanlig influensa.
 
Jag lider med alla som på riktigt är rädda. Jag har träffat fler som verkligen har dödsångest och tror att detta är ”digerdöden” eller ”pesten”. Par & vänner som tycker så olika i fråga och är så förbannade på varandra att de helt måste undvika ämnet (eller varandra).
 
Och jag lider med all som nu får sina liv ekonomiskt förstörda.
 
Nej, nu är det dags att vi inte tror att vi är starkare än naturen och att vi förstår att vi inte är Gud. Med livet ingår döden. Se till att du tar hand om dig och din hälsa ansvarsfullt och att du lever ditt liv här & nu.
 
Vad är värdefullt & viktigt för dig? Uppfyller du detta? Är du på väg åt rätt håll? Mot det värdefulla och viktiga? Eller fyller du din dag med ”något annat” som gör att ditt liv bara passerar förbi?

4 kommentarer

 1. Catarina
  6 april, 2020

  Men vi vet ju inte vad den slutliga dödssiffran för Corona blir, det kan ju bli mångdubbelt fler än vid en ”vanlig” influsensa. I övrigt håller jag med dig.

  1. Anna
   10 april, 2020

   ”Kan” och ”om” finns ju alltid. men då går det ju inte att leva. Du kan dö i en bilolycka i dag om det går illa… Det finns så många kan och om överallt i livet, och fler av dessa är betydligt farligare än Corona. Och betydligt mer troliga…

   Experter och även media börjar nu äntligen vakna. Siffrorna är för låga…
   Fakta: https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/scb-publicerar-preliminar-statistik-over-doda-i-sverige/

 2. Lars Sundström
  7 april, 2020

  Om nu Covid-19 bara är en ny typ av influensa, en helt vanlig influensa så borde man rent statistikt kunna se vad man tidigare år har haft för tryck på Intensiv Vårds Avdelningarna runt om i landet? Eller har man bara skickat dit fler människor med dessa symptomer än tidigare, där man tidigare ”sett tiden an”; som en naturligt förlopp av sjukdomen?
  Om nu Covid-19 är en vanlig influensa eller ej så borde nuvaranda social distansiering ge utslag på sjukdomstalen när det gäller smittbärande sjukdomar totalt sett. Om det inte gör det så har vi helt nya frågor att besvara.

  1. Anna
   10 april, 2020

   Nej, du blandar ihop viruset med sjukvården. Vi måste hålla isär dessa.

   Corona går tufft på våra lungor. Så de som skapat svaga lungor genom stress, högt blodsocker, övervikt, stillasittande eller rökning får nu stora och svåra problem – vilket överbelastar sjukvården. Som redan gick på knä. Så ja, sjukvården har det jobbigare. Men det gör inte Corona värre, det visar bara på att våra politiker behöver ta lite mer ansvar (om det nu finns några pengar kvar efter denna lockdown)

   Tidigare influensor behövde inte respiratorer på samma vis.

   Däremot är dödsfallen enligt SCB densamma som innan. Till och med lite lägre än 2018. Journalister börjar äntligen vakna och se detta. Säkrast källa just nu är nog SCB. Läs mer här: https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/scb-publicerar-preliminar-statistik-over-doda-i-sverige/

   Danmark kom precis på att lockdown skapar nya problem, de missar ju helt folkimmunitet och förblir känsliga. Så de släpper på denna efter påskhelgen.

   Däremot bör vi nog ta lite större ansvar för vår egna hälsa. Förhoppningsvis lär vårens erfarenheter oss detta.
   Glad Påsk

Write a comment