Hälsokurs #2 – Högt blodsocker/diabetes typ 2

Här är kosten nummer ett och träning nummer två. Men båda är en förutsättning för hälsa. Förr hette diabetes typ 2, sockersjuka. Det är den än i dag. Och alla kolhydrater blir till ”socker” = glukos.

Högt blodsocker och diabetes beror på att du äter mer än din kropp orkar. Efter en massa år av att försöka kompensera för ditt ätande så går till slut kroppen sönder. Ditt ansvar blir nu att inte tillföra mer än din skadade kropp kan hantera. Tyvärr är det nu en mindre mängd än vad en frisk kropp kan. Du vill inte ta bort kolhydrater såsom grönsaker eftersom du då kommer sakna näringsämnen som du behöver för en frisk och stark kropp.

Noll kolhydrater i din kost ger absolut inte ett bra och stabilt blodsocker, snarare tvärt om.

Beroende på hur länge du ha skapat högt blodsocker så behöver du vara olika strikt. Har du skapat dig diabetes typ 2 så finns det inte så mycket plats för undantag och variationer. Din kropp är nu överkänslig mot glukos och det kommer den troligtvis vara för alltid.

Kosten:
Du vill äta alla näringsämnen alla dagar alltid. Detta då näringsbrister skapar en sämre förutsättning för din kropp att hålla ett stabilt blodsocker.

Du vill hålla dina tjocktarmsbakterier glad och nöjda då de är starkt ansvariga för din blodsockermetabolism.

Och du vill inte äta fler kolhydrater än ditt nu trötta och slitna system klarar. Du kommer alltså få äta färre kolhydrater i resten av ditt liv än en frisk person kan. Du har slitit ner ditt system och detta kan vi inte laga.

Men vi kan kompensera så du inte har några symtom eller negativa effekter. Du kan bli helt frisk. Bara det är ju magiskt!

Handmodellen är ett av de enklaste och bästa valen här. Handmodellen med massor av grönsaker ovan jord.

Utöver den var extra noga med:
1 Magnesiumglycinat (Exempel)
2 Krom
3 Fibrer såsom grönsaker, linfrön & psylliumfröskal
4 Probiotika
5 Omega 3
6 Rörelse var dag och träning 2-3 gånger i veckan
(med träning betyder det att du blir andfådd, svettig och behöver duscha)

Undvik:
1 Omega 6 såsom bacon, oljor, margariner, hel- och halvfabrikat
2 Socker, mjöl, mackor, pasta, ris och potatis
3 Tillsatser – ät mat utan innehållsförteckning.

 

Tidigare
«
Nästa
»

4 kommentarer

  1. Jenny
    8 april, 2020

    Hej Anna!
    Funderat hårt på en sak!
    Du o jag har ju kört LCHF i många år..med bra resultat och viktminskning i början.. de första 10 åren..sen gick både du o jag upp i vikt ..Jag-Hur jag än gjorde..
    Varför? Vi fick inflammationer antar jag? Men varför..om kosten ska vara god?🤔
    Nu på ALP går jag ner i vikt.😊😃

    1. Anna
      10 april, 2020

      Det behöver inte vara samma svar för oss båda. Mitt svar på varför det int gick var för att jag pajjade mitt lymfsystem med amalgamsanering, stillasittande och klimakteriet. Och lymfsystemet klarar inte så mycket fett. Så jag gick inte sönder på LCHF, men när min kropp gick sönder så klarade den inte LCHF-kosten.

      ALP är sen magisk. Den löser en massa olika anledningar. Så även om ditt svar är annorlunda så löser ALP även detta 😉

      1. Annelie Astvald
        23 juli, 2020

        Måste fråga…amalgamsanering håller jag på med, har det med lymfsystemet att göra, hur då?

  2. Anne
    8 april, 2020

    Tack för att du delar med dig 🙏❤

SKRIV EN KOMMENTAR