Forever Living – är det så rena som de lovar?

Jag brukar aldrig lägga tid på att skriva ner produkter. (Om det inte är pulverdieter och bantningsbarer – för dessa mosar jag med gott samvete)
 
Men jag känner att jag i alla fall vill informera om att Forever Living har en hel del skräp i sina produkter. Tyvärr. För det är i grunden bra produkter – som de gjort dåliga. Och de har fått ett gott hälsorykte som jag anser att de inte är förtjänt av.
 
I min fd. favoritsalva (som jag i dag aldrig kommer att sätta på min hud igen, trots att den fungerar) Aloe Propolis Cream finns Methylparaben & Propylparaben. Jag blir så ledsen och besviken. Och idag är jag lyrisk över att jag runt 2006 tackade nej till att blir rik som ett troll genom att göra karriär som återförsäljare…
 
Forever Arfi+ har på plats nummer 2 citronsyra. Jag hoppas att det är CITRON och inte svartmögel E330. Men det går inte att utläsa. På 6e plats finns maltodextrin. Sorg! Sen kommer sötningsmedel sukralos. Va??? (Ursäkta 3 frågetecken men..) Det är så miljöförstörande så till och med stora företag som Coca Cola, Oboy, Risifrutti och Felix Ketchup tog bort det ur sina produkter TROTS att det smakar nästan precis som socker.
 
Det är en klorförening. Och om jag inte minns helt fel får dessa inte släppas ut i naturen. Så ni som äter detta bör kissa i en flaska och ge tillbaka till er återförsäljare för säker återvinning.
 
Jag sitter just nu och letar efter läppbalsam för jag vet att den innehåller skräpet mineralolja. En grundkunskap och det är allra viktigaste att det INTE finns i våra hudprodukter – ja det finns i deras läppbalsam. Men, hur tänkte ett seriöst företag nu? Detta är billig skitolja med stor ekonomiska förtjänst. Jag trodde Forever var ett seriöst h’lsoföretag som kunde allt detta – med tanke på alla forskare son stödjer dom. Eller är de anställda forskare?
 
Med det var inte det jag skulle skriva. Nu när jag sitter och letar efter innehållsförteckningen hittar jag – Sugen på ett mellanmål? Ät nyttig choklad! – ja NU vet jag att omtanken är borta och nu förstår jag varför återförsäljarna blir rika som troll. Nu är vi ju där med bantningsbarer.
 
Innehåll? Ja skrämmande. Vassego och tyck själv:
 
Proteinmix 34 % (sojaproteinisolat, vasslekoncentrat, vassleproteinisolat),
 
(Sojamums)
 
stabiliseringsmedel (sorbitol),
 
(sött och gott)
 
chokladbitar 8 % (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), vaniljarom),
 
(Ha ha ha, det fanns lite choklad i. 8%. Waow)
 
margarin (palmolja, vatten, sojabönolja, salt, vassle, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, sojalecitin),
 
(MARGARIN. Humor på högsta nivå)
 
fettfri torrmjölk,
 
(Använd aldrig torrmjölk då det är fullt av AGE)
 
emulgeringsmedel (sojalecitin),
 
(Väldigt många no-no i denna produkt. Här kommer även sojalecitin)
 
socker
 
(Bra mellanmål – socker!)
 
naturlig smak
 
(Jag ler lite. i slutet av innehållsförteckningen, som är lååååång, finner jag ”naturlig smak. Det ni!)
 
sötningsmedel (sukralos)
 
(Örk) Vad denna produkt hette? Jo Forever Pro X2 – Chocolate
 
I alla fall, jag letade efter läppbalsamet. Också en av mina tidigare favoriter. Som jag aldrig mer vill sätta på mina läppar. Tyvärr.
 
Läs och avgör själv:
paraffinum – petrokemisk produkt, billig ingrediens i i hudvård (mineralolja)
petrolatum = vaselin; paraffin (mineralolja)
Ethylhexyl Hydroxystearate – tror denna är ok men den är troligtvis istoppad som smörjmedel, glidmedel & mjukgörande. Så det kortsiktigt känns bra.
Och tadaaaa Propylparaben!
 
Hm, jag tror jag precis gav mig in i kemikalier på hud. Fast jag inte vill. Kommer fortsätta med kost, stress och hälsa. Men vi behöver nog fundera lite på vad vi sätter på huden.
 
Livet vi lever idag är alldeles för fullt av belastningar. Kan vi minska lite överallt kanske vi kan komma tillbaka till en nivå som vår kropp orkar.
 
Det går inte att skapa hälsa genom att bara titta på tallriken.
 
Jamen, den gula dunken då? Där allt började. Jag var på väg att skriva att den ÄR bra. Nu får jag skriva att jag tror den är bra.
 
Aloe Vera Gel (96 %) – hade för mig att denna summa var högre för 10 år sen…
Stabiliseringsmedel (sorbitol, citronsyra) – ni som vill dricka denna kolla så att det är citronsyra från citron och inte från svartmögel. Är det citron är det kanon.
Antioxidationsmedel (askorbinsyra, tokoferolkoncentrat) – kanonbra val
Konserveringsmedel (natriumbensoat) – E211, finns överallt.
Förtjockningsmedel (xantangummi) – inget som avskräcker mig.
 
Om E211 (kunskap jag inte kan och har, bara läst och kopierat från Wikipedia) Natriumbensoat kan under vissa förhållanden undergå dekarboxylering i kombination med askorbinsyra och bilda bensen, ett cancerogent aromatiskt kolväte. Värme, ljus och lagringstid kan påverka hastigheten som bensen bildas med. Dock är halterna av bensen i sylt och saft så låga att de enligt livsmedelsverket inte utgör någon nämnvärd hälsorisk.
 
Men jag vet att dunken räddar många och lite skräp tål kroppen. Det finns nog inget som är 100% skräplöst. Så vi får välja mängd och vilka ämnen vi väljer att släppa igenom. Jag hade personligen valt att behålla den gula dunken om jag mådde bra av den. Men resten… mitt val: Nej tack! Aldrig.

8 kommentarer

 1. Ethel Loberg
  10 januari, 2016

  Kokosolja, that´s it.

 2. Yvonne Löfquist
  29 februari, 2016

  Har du prövat Yves Rocher? Där finns en ny serie läppbalm som jag gillar. Just på läpparna kan jag knappt ha kokosolja, annars är det ett utmärkt val till det mesta.

 3. Carina
  1 mars, 2016

  Bra gjort, både att du granskar och att du väljer att dela med dig av vad du hittat! På så sätt kan fler bli medvetna 🙂

 4. Anna
  10 maj, 2016

  Tycker du lägger ner väldigt mycket tid på Forever Livings produkter. Du skriver här att du inte gör det men har till och med gjort en liknande egen produkt som C9
  Varför klanka ner på andra företag och då framför allt FLP.
  Du måste vara en olycklig människa. Gå vidare och släpp FLP och gör något vettigt istället

  1. 25 maj, 2016

   Hej Anna!
   Ja varför blev det så? Jo för att deras återförsäljare gick på i ullstrumporna och de personlig påhoppen drösade ner.

   Och varför gjorde jag en liknande produkt? Det var ju humor, ett svar på en dyr och onödig produkt. Ett gratisalternativ. Så nej, jag hade ingen liknande produkt. jag skapade ett alternativ. Egentligen på skämt, men sen visade det sig att folk gillade den.

   Vad jag tjänar? Noll kronor.

   Jag är en mycket lycklig människa. Men tycker om äkta vara. Hormonstörande ämnen skrämmer mig.

   Jag klankar inte ner på andra företag. Jag klankar ner på farligt innehåll.

 5. Karin || Vacker & Underbar
  10 juli, 2016

  För att inte tala om deras deo med triclosan!

 6. Sophie Holmström
  4 april, 2018

  Tack för mkt bra info! Jag förstår inte hur företag med ambitionen att vara hälsosamma och nyttiga ens kan överväga att klämna i så mkt elände som dessa du räknat upp? Varför? Vill de inte vara seriösa eller vad?

  Jag har själv tittat lite närmare på ganska så många företag och märken och sett just det du nyss sett. Det är mkt vanlig tyvärr och du har helt rätt.

  Enligt mig är detta rent bedrägeri och ingenting annat. Företag som dessa borde skärpa till sig nu. Fler och fler börjar få upp ögonen för vad riktig kvalitet är.

 7. Nina
  23 oktober, 2018

  Tack för att du bekräftar precis det jag upptäckte (i tid). Man outar en ekologiskt odlad AV men slutprodukten är inte ekologisk … varför? Pengar … Huuu, jag har försökt ta strider, men nä, de (återförsäljarna) stoppar huvudet i sanden. Jag är glad att jag inte kom igång på riktigt!
  Igen, tack!
  Och jag har för mig att % var 98 i gula dunken förr. Färskpressad som har en hållbarhet på 2 år, jo jag tackar 😛

Write a comment