Diabetesinformation…

från ett Läkemedelsföretag!!

(Typ II)

Det som alltid dyker upp är att det finns en typisk sjukdomsutveckling. Du kommer sakta men säkert att bli sjukare, det viktiga är att det går så långsamt som möjligt….

Varför inte prova lågkolhydratkost när det visar sig att typiska sjukdomsutvecklingen avstannar, eller till och med vänder?

En av de farligaste följderna är akut hjärtinfarkt. Av alla som får hjärtinfarkt har 45% diabetes…. Enligt läkemedelsföretagen (och jag håller med) så orsakas dessa följdsjukdomar av den höga blodsockernivån.

Så varför inte prova lågkolhydratkosten då den naturligt sänker orsaken till följdsjukdomarna; för högt blodsocker?

Första tipset är: Rör på dig! (Japp, Läkemedelsföretagen och jag är helt överens)

Sen är deras andra tips: Medicinera. Gärna med två eller flera läkemedel för att få så god effekt som möjligt och samtidigt så få biverkningar som möjligt.

Varför inte prova lågkolhydratkosten som alltid ger god effekt och aldrig har några biverkningar?

Efter 10 års tablettbehandling är det tydligen vanligt att man går över till insulin  och får börja ta sprutor. Detta ska tydligen inte bero på att man har misskött sig utan detta ska vara en NATURLIG del av sjukdomen.

Skojar de med mig? Kostråden till diabetiker skapar ju detta problem.

Vad gör läkemedelsföretagen nu? Jo, när det har gått så här långt så rekommenderar de NYA läkemedel för alla följdskador. Snacka om smart affärsidé. Och i denna röra har det ett gäng dietister som springer som marionetter och håller med.

Vad kan jag sen mer läsa i informationsbladen? Jo, sen kommer amputation av fötter, nervsystemet som sköter magen försvagas, potensproblem, försämrad syn, tandlossning och dialys.

Så varför inte prova lågkolhydratkost? Det finns ju inga biverkningar. Men så finns det inte heller en massa miljoner att tjäna…

10 kommentarer

 1. Åse
  8 juni, 2010

  Varför inte ta tillbaka den gamla namnet på diabetes = SOCKERSJUKA!
  (Du är vad du äter, dvs ät socker och du riskerar att bli sockersjuk)

 2. 8 juni, 2010

  Mycket bra inlägg.
  Angående risken för hjärt/kärlproblem för diabetespatienter tror jag som du, att det är den gemensamma orsaken, för mycket kolhydrater, som är boven i dramat.

  Jag har skrivit om det här på min blogg, http://bertillind.wordpress.com/2010/05/08/riskfaktorer/

 3. minotaur
  8 juni, 2010

  När jag fick diagnosen typ 2 diabetes sa jag till sköterskan. Nej jag har ju ätit LCHF för att inte få det, då sa hon du kanske har fått det ännu tidigare om du inte lagt om kost.
  Jag var en riktig bull och smörgåsjunkie….
  Håller mitt blodsocker på 5-6 med kosten som enda medicin.
  Plus att magen inte gillar bröd längre.
  Längtar efter kokboken….

 4. Marcus Larsson
  8 juni, 2010

  Åse….Diabetes TYP 1 utvecklas INTE av för högt intag av socker!! eller dålig motion m.m.
  jag själv är ett LEVANDE bevis på det! tycker Diabetes är ett bra namn och sockersjuka HELT FEL, kan få helt fel innebörd för en utomstående! fråga någon yngre om sockersjuka, de tror man behöver socker HELA tiden pga av namnet! men så är inte fallet i sjukdomen…sjukdomen är en koppling mellan insulin och mat. De två är väl de största faktorerna, sen finns det MASSA andra faktorer såsom motion, psykiskt välmående m.m listan kan göras lång!
  // Marcus Larsson

 5. Anna Hallén
  9 juni, 2010

  Japp. Stor skillnad mellan ettan och tvåan. Men kostråden förblir detsamma.

 6. 9 juni, 2010

  Bra inlägg!
  Men att läkemedelsindustrin och dess lakejer (dietister) skulle ge råd om LCHF kommer nog aldrig att hända.
  Läkemedlesindustrin tjänar ju massor på att diabetiker förblir sjuka.
  Dietister går emot det de fått lära sig och dessutom hela sitt förbund med diverce ”militära” dietister i spetsen!
  Ja jag drog alla över samma kam, de få dietister som vågar gå emot har jag största respekt för!

  När du drabbas av en sjukdom är det en chock och du litar troligtvis på den personal som du kommer i kontakt med på sjukhuset för de ”kan” ju detta med diabetes, det krävs mod och kunskap för att våga gå emot denna ”expertis”.
  Tyvärr tror jag även många diabetiker ser sprutan som en enkel väg att fortsätta leva som de alltid har gjort, varför förändra när det finns medicin. Varför ska ”jag” drabbas av alla de där otäcka följderna!

 7. Åse
  9 juni, 2010

  Förlåt Marcus! Jag hade mest i mina tankar typ 2. Och det är ju inte bra om det missförstås av yngre.

  I min släkt har jag många med båda typerna. (inte samtidigt ;P) Då jag säkert är disponerad för att få typ 2 pga övervikt o dåligt med motion, så äter jag sen 1 ½ år sedan LCHF. Motionerar sporadiskt. Än så länge.

 8. Lene F
  15 september, 2010

  Hvor lenge tror du man kan holde seg frisk fra Diabetes 2 med LCHF? Jeg vurderer å ta en slankeoperasjon for å bli kvitt den, da jeg synes jeg er svært ung for denne sykdommen. Har nettopp fylt 40 år. Mulig jeg må holde meg til GI kost etterpå, for mange tåler ikke fett. Men håper jeg tåler fett etter noen år likevel.

 9. Anna svarar Lene F
  16 september, 2010

  Det finns ju inte erfaranheter på mycket lång tid gällande diabetes typ II och LCHF kost. Men kunskapsmässigt och logiskt bör sjukdomen kunna hållas borta föär alltid.

  Har du svårt för fett så ta det stegvis. Börja med GI och ta sen ett steg i taget. Lättaste tanken brukar vara att bara ta bort kolhydrtaer en efter en och eftersom du då kommer att bli hungrig kommer du att välja mer köttt, fisk och fett.

  Ost brukar vara något somkvinnor tycker om och som passar bra om man är lite fettkänslig.

  Lycka till!

Write a comment