Blomkålsrösti

Nytt härligt recept som dök upp i min mail. Tack Christina!

Vad gör man när man får blomkålsmos kvar eller vanlig kokt blomkål? Att värma den dagen efter är ju sisådär. Här kommer en smart receptidé:

100 g ca. kokt blomkål eller blomkålsmos
1 ägg
1 msk Fiberhusk

Blanda ihop eller kör med stavmixer, blanda i 50-100 g riven smakrik ost. Stek platta blomkålsklickar i smör och vänd när den är gyllengul.

Fantastiskt gott till grillad korv eller grillat kött.

4 kommentarer

  1. Eija
    24 juli, 2010

    Hej! Här kommer ett recept till som jag använder till kokt blomkål istället för potatis:
    3 dl gräddfil
    0,5-1 dl majonäs
    1-2 tsk dijonsenap
    ½ pkt fetaost
    ½ rödlök
    ½ purjolök
    salt & peppar

    Smakar helt underbart till en god grillad köttbit…

  2. Anna svarar Eija
    24 juli, 2010

    Tack! Får jag lägga ut det som ett inlägg? Låter kanongott.

  3. Eija
    24 juli, 2010

    Javisst, inga problem.

Write a comment