Balansoljan?

Vad tycker jag om ”balansoljan”?

Dags att uppdatera detta inlägg (mars 2020) då företaget ändrat på så mycket. 
Att kolla omega 3 är svårt. Så då gör jag som jag alltid gjort. Jag kollar om företaget säljer andra saker. Är de bra och seriösa så ökar mitt förtroende för omega 3.
 
Är de andra produkterna dåliga så drar jag öronen åt mig. Det betyder ju att antingen vet företaget att detta är dåligt men skiter i forskningen och vill bara tjäna pengar. Eller så vet företaget inte detta och saknar alltså viktig kunskap. Och då vill/vågar jag aldrig köpa produkter från ett sånt företag.
 
Låt oss titta på en av ”Balansoljeföretaget” Zinizons Omega 3produkter och se hur företaget har det med kunskap och omtanke om kunden.


Omega 3


Vattenlöslig? BalanceOil AquaX, 300 ml. Det finns inga vattenlösliga oljor. Du vill aldrig äta emulgeringsmedel. Allt i kroppen separerar fett från vatten. Allt! Och så äter vi ett medel som hamnar i vår kropp som blandar det kroppen vill sära på? Vansinne! Emulgeringsmedel förstör vår tarmflora. Köp inte!

Redan här är mitt förtroende slut. Men vi fortsätter för skoj skull.Zinzino kalpslar. Essent. Högkoncentrat, vilket betyder att de troligtvis är ethylestrade. De är i alla fall påverkade och processade. Högkoncentrerad omega 3? Grunden i företagets orginal balansolja var att den var naturlig. Alla försäljningsargument var att den inte var förändrad, inte ethylestrad och inte processad.  var detta ett starkt försäljningsargument (och sant) och nu för att sälja mer så går de emot sin egna kunskap? Inte ok (om inte syftet är att tjäna pengar, vilket de inte får göra på mig med en produkt de egnetligen inte kunskapsmässigt står för.). Så företaget visar mig att de inte har kunden i fokus. Avråder från!

Vi tar deras proteinbar (uppdaterad mars 2020):

mjölkprotein – vassle eller kasein?
mjölkchoklad med sötningsmedel 20 % maltitol – en sockeralkohol som har ett GI som pasta.
mjölkpulver – med AGE Absolut inte ok med den forskningen som finns idag.
citronester E472c – denna var spännande. När jag söker på detta kommer bara Zinizino upp…
sojalecitin – något jag försöker undvika. men alla är inte lika beslutsamma på denna så…ok.
polydextros – nja. Socker i förklädnad
sorbitolsirap – nja. Mer socker i förklädnad
hydrolyserat vetegluten – tillsatt gluten i en hälsoprodukt? För att öka beroendet av produkten genom peptiderna glutenexorfiner och gliadorfin?
solrosolja – billig skräpolja med överdos av omega 6. Nästan humor!
sukralos – värstingen som är miljöförstörande. En klorförening som inte får släppas ut i naturen. Så äter du denna bar ska du kissa och bajsa i en burk och lämna tillbaka till företaget. 

Sammanfattning: en skräpprodukt med soja, gluten, socker, omega 6 och en klorförening. Nej tack.

Och 28,1 gram kolhydrater per 100 gram. Nej tack!
De har använt t ex polydextros för att gömma socker. Polydextros räknas inte som sockerart, men blir ren glukos snabbt och enkelt. Grrrr. 
 

Balansoljan då? Ja står företaget för ovan innehåll så kommer jag aldrig att köpa deras balansolja. Plus i den gamla omega 3-balansoljan har de nu tvångsinsatt D.  Jag vägrar äta tillsatt vitamin D bara för att jag behöver omega 3.

Men om du älskade Balansoljan i orginal är det kört då? Nej, du kan få ”samma” underbara produkt genom att välja ArcticMed. Vilket är samma som den gamla Balansoljan, men med ett företag som har kunden i fokus. Och som på inget sätt förstört den.

 
Zinzino då? Antingen har de för lite kunskap om hälsa och då vågar jag inte lita på deras kunskap eller så har pengar blivit deras fokus. 
 

Och de struntar nu i kunderna hälsa, vet vad skräp de säljer och vill bara tjäna pengar och då vill jag absolut inte köpa deras omega 3. Allt har blivit att ”bygga en affärsmöjlighet” genom att utnyttja vänner och familj och deras vänner och familj.

Varför är MLM-försäljarna så lojala? Läs mer HÄR

Men produkterna fungerar ju. Läs mer HÄR

24 kommentarer

 1. Jeanette
  14 februari, 2017

  Vad rekommenderar du för Omega 3 som är bra? Svårt att veta på denna stora marknad där många bara vill tjäna pengar…

 2. Lena Wiman
  26 april, 2017

  Varför bara recensera en dålig produkt, det finns bra också tex Arcticmed . Jag upplever dom som mycket seriösa o kunniga.

  1. 29 maj, 2017

   För att jag i andra inlägg gjort just detta 😉 Så nej, jag recenserar inte bara dåliga produkter. Vanligtvis rekommenderar jag bra produkter.

 3. Kerstin Thuresson
  17 maj, 2017

  Möllers Tran från Orkla AS i Norge är en bra produkt för att få i sig Omega 3. Googla för innehålesförteckning!

 4. Lisa Tangen
  25 juli, 2019

  Jag har exakt samma åsikt som Anna Hallén vad gäller balansoljan. Har gjort samma reflektion. Jag har testat kinesiologiskt minst 20 gånger för att jämföra balansoljan och Möllers tran som är en Basic och bra olja i min mening. Varje gång jag testan (på min kropp) så vill min kropp hellre ha Möllers tran.

  Sen har jag alltid undrat varför de har olivolja i som många ändå kan få i sig av bra kvalitet. Den får jag i mig automatiskt i mina sallader och min mat och vill inte ha den som utfyllnad i en omega 3 olja. Då blir det ju totalt över dagen obalans

 5. Lisa Tangen
  25 juli, 2019

  Jag har exakt samma åsikt som Anna Hallén vad gäller balansoljan. Har gjort samma reflektion. Jag har testat kinesiologiskt minst 20 gånger för att jämföra balansoljan och Möllers tran som är en Basic och bra olja i min mening. Varje gång jag testan (på min kropp) så vill min kropp hellre ha Möllers tran.

  Sen har jag alltid undrat varför de har olivolja i som många ändå kan få i sig av bra kvalitet. Den får jag i mig automatiskt i mina sallader och min mat och vill inte ha den som utfyllnad i en omega 3 olja. Då blir det ju totalt över dagen obalans

  1. Lina
   11 oktober, 2019

   Zinzinos Balansolja innehåller olivolja som i sin tur innehåller Polyfenoler som bla gör att oljan inte härsknar, till skillnad från Möllers tran som använder tokoferolrika extrakt som kan vara gjord på soja och inte fyller någon större funktion för kroppen så är just Polyfenoler fantastiskt bra för mycket. https://kurera.se/onkologen-har-ar-kosttillskottet-alla-cancerlakare-borde-kanna-till/?fbclid=IwAR1PkqFEkvkWE3PlxXLWig1bsYC81KznfrRxzxlWRfvS4MoWMPqP0U38Q9s

   1. Anna
    4 november, 2019

    Om du ska förkasta någon olja så bör du ha på fötterna så det inte bara är försäljningsargument. Balansoljan ÄR bra. Men jag har hört från många som valt Möllers Tran att de fått magiska resultat. De har även ”lurat” testet och fått bra resultat på detta MED Möllers Tran.

    Jag äter inte Möllers Tran, men har ingen forskning på att de skulle vara dåliga.
    Vi måste vara försiktiga så vi inte bara naivt för vidare ett multinationellt företags marknadsföringsbudskap. Speciellt om vi själva skulle vara säljare för en produkt.

    Tokoferoler är bra antioxidanter. Var har du för grund till att tokoferoler inte fungerar?
    ”Kan” vara. Är det det elelr inte gällande Möllers Tran?
    Jag gillar inte soja i sig men vad gör tokoferoler från soja till ett sämre val än tokoferoler från något annat?

    Eller blandar du inhop ÄKTA tokoferoler med kemiska? För då håller jag med dig.

    1. annika martinsson
     18 mars, 2020

     Hej! Har precis beställt Zinzinos Balansolja efter att ha intagit den i 1,5 mån.
     Fått prova av min teraput som jobbar med utbrändhet mm. Hon varit nöjd i flera år, med den, som dessutom letat länge innan fann bra kvalite enl henne.
     Jag vet inte om jag uppfattade rätt om du menar att denna oljan är ok ihopsatt el ej? enl din kunskap.
     Det som är bra med denna enl henne är att den innehåller högre doser av EPA och DHA som är bra när man har ett påslag på sympatiska nervsystemet och vagusnerven inte är i balans. Bra för hjärtklappningen som kommer som ett brev på posten, även nattetid. När man ofta har mkt runt sig.
     Vad annars rekommenderar du får sorts Omega 3 olja? Tacksam för svar.
     Mvh Annika Martinsson annika.martinsson@hotmail.se

     1. Anna
      21 mars, 2020

      När jag kollade den senast var den kanonbra.

      Tyvärr har jag inte hunnit kolla nu på senare tiden men jag har hört att den nu ska finnas i fler varianter.
      En med tillsatt D – det vill jag personligen inte ha.
      En som är vattenöslig – köp absolut inte!
      Och en som är koncentrerad – även där nej tack.

      Men detta är bara vad jag har ”hört”. Så jag kan ha fel. Hinner inte kolla just nu.

 6. Susann Wilson
  31 oktober, 2019

  En fråga !
  Har ni gjort tester och fått se era resultat ?

 7. Sylvia
  6 januari, 2020

  Varje gång jag försöker få i mig omega3-tillskott så börjar jag efter en veckas intag bli riktigt illamående. Ett illamående som håller i sig och som inte kommer i direkt anslutning till att jag tar kapslarna. Vet någon vad det kan bero på? Jag tål fet mat bra annars och jag vill så gärna äta extra omega 3 p g a ångest, stressat hjärta, kronisk inflammation. Kanske borde jag prova flytande omega3?

  1. Anna
   3 februari, 2020

   Använder du koncentrerad omega 3?
   Vad är innehållet?
   Är den härsken?

 8. Lena
  12 januari, 2020

  Balansoljan rekommenderas i extremt höga doser 7300 ml jmf med apotekets omega 3 som rekommenderar 1620 – alltså 4 ggr så mycket. Jag fick förhöjda levervärden när jag började med denna skitolja, värdena blev tack och lov bra när jag slutade. Så starka doser blir också väldigt blodförtunnande!

  1. Anna
   3 februari, 2020

   Överdos skapar alltid problem… även överdos av vatten gör dig sjuk och kan faktist även döda oss.

  2. Lena Levin
   25 mars, 2020

   Hej Anna
   Kan du rekommendera en bra omega 3.
   Jag är lite tveksam till alger då jag blivit jättesjuk av chlorella vid ett flertal tillfällen ( innan jag förstod att det var den).
   Är eye q ok, eller lingrökapslar?
   Med vänlig hälsning,
   Lena

   1. Anna
    30 mars, 2020

    Du vill välja en omega 3 från marina animalier.
    Den ska inte vara högkoncentrerad.

    Du vill inte välja linfrö då det är ALA.

 9. Susanne
  4 mars, 2020

  Tack för att du delar med dig om detta, jag har blivit tillfrågad om jag vill börja sälja deras produkter, drog öronen åt mig redan vid all deras marknadsföring.
  Mvh
  Susanne

 10. Hugo Olsen
  27 mars, 2020

  Hej Anna ! Uppskattar otroligt mycket att du informerar våra ”nära och kära” om vad som är bra och inte! Men uppskattar om du värkligen studerar effekterna av dom olika Omega-3 produkterna som finns där ute. Omega-3 marknaden är världens största inom kosttillskott, och i en sådan stor marknad finns det ”goda” och ”dårliga” aktörer. Allt handlar om mängden Omega-3 (EPA+DHA) och att det inte härsknar. Eller hur ? Och i slutändan handlar det om att få en bra balans mellan Omega-6 (AA) och Omega-3 (EPA). Ha en underbar vår !

  1. Anna
   30 mars, 2020

   Tyvärr är många säljare bara upplärda av sitt företag och tror på alla ”forskare” som sagt att alla andra är dåliga och bara ”vår” är bra. Det spännande är att ALLA säger samma sak – men om sin produkt. Jag litar därför på de som kan plocka fram fler bra konkurrenter till sig själva. Då blir det mer fakta än försäljning.

   Ett företag som ser till att fett blir vattenlösligt kan inte ha tillräcklig kunskap om kroppen. Helt omöjligt. Forskningen visar på skador på tarmen och det är ett för högt pris att betala.

   1. Benny Lindroth
    14 april, 2020

    Hej.
    Jag förstår att du inte gillar MLM. Fair enough. Jag uppskattar att du försöker göra världen till en bättre plats.
    Jag är insyltad i Zinzino själv så jag ska inte försvara företagets valda marknadsföringssätt. Jag gillar inte heller ex energibaren men de hittar ingen annan leverantör som går med på nytt recept, säger de. Veganbaren är en betydligt bättre produkt.

    Jag har mycket jag skulle vilja nyansera i din artikel men väljer den om ”vattenlöslig” olja.
    Tekniken kallas aquacell och finfördelar, inte emulgerar, man får vispa för att hålla dropparna uppblandade, och är framtagen för de som mår illa av olja och/eller har svårt att ta upp fett av olika anledningar som ex borttagen galla. (Jag känner några som uppskattar den av den anledningen.) Den är inte själva huvudprodukten. För att inte citera Zinzino själva så hittade jag en annan som undersökte om det gick att öka upptaget av EPA och DHA. https://www.nutraingredients-omega3summit.com/wp-content/uploads/2019/02/David-Briskey.pdf

    Allt gott.

    1. Anna
     14 april, 2020

     Tack för din förklaring gällande den oljan som blandar sig med vatten. Glad att det inte är emulgeringsmedel. Men vi ska ändå inte blanda vatten med olja.

 11. Eva
  6 maj, 2020

  Tror du Holistics Omega 3 algolja är bra? Omega 3 från algen schizochytrium sp. Tabletterna innhåller EPA o DHA. Lät som ett bra vegetariskt alternativ till omega 3, men jag kan inte så mycket om sånt här…

  1. Anna
   10 maj, 2020

   Jag väljer alltid bort karragenan.

SKRIV EN KOMMENTAR