Är det bättre att vara vegetarian för miljön?

Oerhört tveksamt. Till och med fel.

Är det någon som funderat på hur det sliter på miljön att skapa denna industriellt tillverkade mat?

Är denna industri inräknad i siffrorna? Nope.

Är industriellt tillverkad mat bäst för din hälsa? Nope.

Hur miljövänlig är tillskotten som behövs för att kosten inte är fullvärdig?
Och hur miljövänliga är medicinerna som behövs för den diffusa värk eller ledvärk som ofta drabbar vegetarianer?

Och nej, jag försvarar inte storskalig och industriell köttproduktion! Den är vidrig.

Men att kemiska substanser som Quorn skulle vara bättre? Nope.

Soja då? Om vi bortser från att den är onyttig. Hur är den för vår miljö? Ja, accepterar vi regnskogsskövling så är den väl ok… och den påverkan detta gör för vår jord, natur och klimat.

Men om vi tänker på alla djur som bor, ja eller bodde, i regnskogen så kanske det inte känns så bra längre.

Sen att soja inte är tjänlig som människoföda om vi inte industriprocessade denna är en annan sak. Hur miljövänligt är processen?

Och hur behåller vi öppna landskap utan betesdjur?

Hur löser vi B12 på vegetarisk kost?

Allt eller inget brukar vara ett ganska så dåligt val. Balans brukar passar naturen så mycket bättre.

Industrikossan är varken bra för naturen eller oss. Men det står inte mellan den och sojan. (Även om det alltid väljs att räkna på den kossan för den är miljövidrig. Motståndarna vill inte räkna på får, fågel eller ägg för då blir siffrorna för bra)

Industrikossan i USA är ju till och med uppfödd på soja.

Det finns oändligt många fler bra val av rött kött. Djur ska inte äta odlad mat. Klart det blir dubbelt dumt då.

Och att välja att äta kött betyder inte att du väljer bort vegetabilier.

Kanske är en bra grund att vara vegetarian och äta fisk, skaldjur, ägg, fågel, lamm, vilt och nån gång ibland gräsbeteskött?

Varför ska diskussionen vara mellan att vräka i sig billig ko mot vegetabilier? Är den inte lite väl vinklad?