Är Du lurad?

 

Hur får vi vår kunskap egentligen? Gick in och läste lite på en kolestrolsida (som är skapad av ett företag som vinner på att felinformera oss) och förundrades över valet av ord…

”Vi vet att vi ska äta mer grönsaker och frukt, dra ned på fett, mejeriprodukter och kött. Att ändra sin livsstil handlar om att hitta en nivå som passar dig bra, genomföra förändringen i flera steg. Att förändra sin livsstil får inte bli något temporärt utan ska vara hållbart i längden.”

Stopp ett tag! Vadå VI VET och sen meningen om att vi ska dra ner på fett. Nej, det VET vi inte. Men detta mantra upprepas som om det vore en sanning.

Vad vi faktiskt VET är att de som äter en massa fett har bättre kolesterolvärden än de som äter en massa kolhydrater. Det VET vi. För det är bevisat om och om igen.

Vi VET att fett från nötter till och med förbättrar kvoten mellan LDL (det onda, om vi nu ska kalla det för det eftersom det inte är det minsta ont) och HDL (det goda).

Vi VET att fett från fisk ökar det goda, HDL.

Det VET vi.

Vi VET också att mättat fett gör LDL stort och fluffigt. Å det är bra.

För mer fakta om KOLESTEROL klicka HÄR

8 kommentarer

 1. 23 maj, 2011

  Stephan Rössners favoritretorik går ut på att börja meningarna med ”VI VET att…” Man får säga vad man vill om det men det är effektivt. För honom funkade det i 30 år och han hann ställa till med bra mycket på den tiden.

 2. Nilla
  23 maj, 2011

  … och VI VET att det bara är att göra precis tvärtom så blir det rätt 😉

 3. Anna svarar L-E Litsfeldt
  23 maj, 2011

  Jag är så glad att du har öppnat mångas ögon. Speciellt mina. Din Fettskrämd var en av mina stora ögonöppnare. Fortfarande en av mina favoritböcker som jag rekommenderar till alla.

  VI VET att Rössner hade fel. Oerhört fel. Tyvärr. Så sorgligt för många.

 4. Anna svarar Nilla
  23 maj, 2011

  🙂 Ja, visst är det enkelt!

 5. Eva
  23 maj, 2011

  Säljare-retorik. På en kurs nyligen lärde jag mej en mer-säljningsteknik som gick ut på att skapa en rädsla hos den presumtive köparen genom att antyda ett utanförskap som de flesta av oss INTE vill ha.
  Vi skulle helt enkelt säga: ’ .. de f l e s t a väljer att köpa detta ..’
  Samma sak att säga ’ vi VET ..’
  Töntigt men det fungerar.

 6. Margareta
  23 maj, 2011

  Jag har precis börjat läsa fettskrämd. Den verkar jättebra. Jag har ätit LCHF i snart 6 mån, och det händer absolut ingenting. Har prövat allt i bantning och det känns som om jag misslyckats igen……Har läst mycket, bl a din bok och prövat dina recep, och tycker jag gör rätt. Tagit bort frukt, spannmålsprodukter, ja alla snabba kolhydrater. Äter bara lite ovanjordgrönsaker. Synd för min mage mår såååå bra av det här, men nu känner jag att den börjar bli rundare och att jag går upp i vikt. Har tagit bort lite mjölkprodukter och lagt till mer fett för och testa. Äter 3 mål om dagen och är aldrig sugen emellan dem. Om jag bara visste vad jag gör för fel.

 7. 24 maj, 2011

  Hei!
  Jeg synes smør er veldig bra fordi det er mettet fett, og øker LDLD fluffy.
  Man må bara ta bort proteindelen av smøret ved koking to ganger, så har man nok mettet fett til å bli frisk av.

 8. 25 maj, 2011

  Hei!
  Vi VET at det går an å skille proteindelen av smøret fra fettdelen i smøret ved hjelp av koking.
  Resultatet blir 100 % mettet fett som øker LDL fluffy kolesterolet.
  Så smørolje 100 % fett (ghee) er sunt.

Write a comment