Är ACT ALP bättre än LCHF?

Ja och nej!

Ja för den envisa kroppen där inget fungerar. Eller ännu värre där kilona sakta kryper upp trots att man gör ”allt rätt”.

Men LCHF är mycket enklare och godare – så för alla som mår strålande så rekommenderar jag varmt LCHF med Handmodellen. Här landar alla barn, gravida och ammande. 

Skulle jag få en önskan gällande LCHF så är det nog mer grönsaker och mindre mejerier, gärna inga förutom smör.

Men ja, för dig som kämpar i motvind, där ingenting fungerar trots att du gör allt ”rätt” – ALP tveklöst. ALP är för dig som provat ”allt.

Väljer du LCHF? Då rekommenderar jag SLUTA BANTA

Väljer du ACT ALP? Köp ACT ALP KOKBOKEN

Vill du veta biokemin bakom ACT ALP?
Lära dig Lymfatisk Yoga? Och få koll på våra signalsubstanser? Köp LYMFAN LEVERN & LIVET

12 kommentarer

 1. Agneta Olofsson
  24 juni, 2019

  Jag instämmer till fullo och är ett levande bevis på det! Tack Anna för ALP 🤗💕

 2. Leena
  24 juni, 2019

  Men varför mejerier när det finns nötter, fröer och oljor? Det vore det jag skulle satsa på om jag skulle LCHF:a. Plus magert kött. Men gärna fet fisk! 🤗

  1. Anna
   28 juni, 2019

   För mycket nötter, fröer och oljor skapar dilemmat med omega 6-balansen gentemot omega 3.

 3. Nisse Hult
  28 juni, 2019

  Och var är fettintaget om jag får fråga?

  1. Anna
   28 juni, 2019

   Det finns självklart med. I flera av teknikerna.
   Men med fokus på lymfsystemet finns det också tillfällen utan. detta då allt fett utom kokosfett åker genom lymfsystemet från tarm till lever. och står det ”still” så är det sisådär att proppa ett stillastående system fullt av fett.

   1. Birgit
    15 november, 2019

    Forstår jeg det ret, at kokosfedt er det bedste for os . Har ikke modtaget bogen endnu derfor spørger jeg her??? takker

    1. Anna
     18 november, 2019

     Kokosfett är bättre för lymfsystemet. Smör är godare att steka kantareller i 😉
     Och kroppen vill gärna ha variation.

  2. Denise Agnes - Din familj än så länge.
   3 augusti, 2019

   Hej nizzehult jag har ett tips. Köp det hårde brödet jag redan köpt åt dig 🙂

   Din fru D. Soderblad

  3. Martin Carlsson
   5 juli, 2020

   Hur har det gått med vikten då jag själv har en bit kvar men hade och ta utav.
   Är 179 cm lång väger 90 kg men tappat ,31.5

   Själv då?

 4. Lisa
  15 november, 2019

  Dilemmat mellan Omega 6/Omega 3 går ju att lösa med att se till att man inte äter varor med vegetabilisk olja, och det finns massor i butikshyllorna!
  Sen får man balansera med en bra Omega 3, tex finns en med polyfenoler från oliver och viltfångad fisk.

 5. Maria Niklasson
  12 januari, 2020

  Hej!

  Jag har haft dig som lärare när jag läste till kostråd givare 2009. Har följt dig sedan dess och även köpt dina tre senaste böcker. Håller på att läsa boken tillsammans med min sambo, så vi gör denna ALP resan tillsammans.

  Jag äter nu enligt AIP och LCHF. Träffade på Karl Hultén och blev helt tagen av allt med autoimmunitet. Så gjort en resa med Aip, som startade november 2014. Benbuljong och ingefärste varje morgon, samt inga nattskatteväxter, är väl de bestående valen.

  Vi har byggt hus de senaste tre åren och med mycket jobb, har lite allt möjligt smugit in i kosten. Lite halvfabrikat någon gång och glutenfritt bröd. Inga farliga överträdelser, men jag reagerar på dem. Har också lagt på mig 10 kg, men det är mest pga att vi flyttat ihop och jag kör bil till jobbet. Förut har jag alltid cyklat, men nu har jag tre mil enkel väg. Så helt enkelt så rör jag mig mindre och tappat min dagliga motion. Även uppehåll med min älskade bowling under denna tiden. Den tar helt enkelt för mycket tid, när bygget av huset pågått.

  Aip och lchf i all ära, men jag vill att vi har en gemensam filosofi, vad gäller mat. Han behöver tappa lite i vikt och framför allt bli kvitt alla mjölkprodukter. Han tål dem inte. Så vi läser och diskuterar riktning mm tillsammans.

  Min fråga gäller min benbuljong och ingefärste på morgonen, samt nattskatteväxterna. Ska jag fortsätta med detta? Jag vet, för vem och varför! Varför – för att jag har hypothyreos och Pcos, båda autoimmuna varianter. Hur tänker du?

  Tack Anna! Älskar dig och dina tankar, som blir till denna fantastiska kosthållning. Samt allt annat som får en knuff i rätt riktning – livet kallas det visst!

  Mvh
  Maria Niklasson

  1. Anna
   3 februari, 2020

   Hej Maria!
   Benbuljongen – ja. Alla (i stort sätt) får i sig för lite glycin och för lite kollagen.
   Ingefärste ger bara fördelar. Ingefärashot behövs nog bara vid faktiska problem.
   Nattskatteväxterna är lätta att kolla. Känn efter hur du mår. Lägg tillbaka de. Känn efter, upplever du någon skillnad i kroppen? Kolla efter 1 veckor, efter 1 månad och efter ett halvår. Skriv upp i din kalender så du inte glömmer och jämför med din första anteckning. Känner du något, ta bort igen.

   Lycka till

Write a comment