Antioxidanter

Forskningen visar att det fungerar! Härligt!
Forskningen visar också att piller med antioxidanter inte har någon märkbar effekt. (Eller ger skador.)

Vad ska Du äta då?

T ex: Körsbär, hallon & blåbär
Chilipeppar
Kanel (Tillägg 2019: av båda sorterna)
Ja, faktiskt alla kryddor.
Kål & broccoli
Gurkmeja (smakar inget, perfekt att strö lite på maten. Dock inte i kapslar.)
Ingefära
Grönt te. Vanligt te och bryggkaffe är faktiskt också bra.
Lök i alla former
Örter i alla former
Rödvin (Lite, annars skadas levern)
Svamp (fast inte den odlade champinjonen, finns inte mycket i den stackaren)

Mörk minst 70% kakao choklad. Men den bittra smaken ska vara kvar.

Visst är det ganska enkelt att vara nyttig utan tillskott.

En god gryta med kött, lök & kål. Kryddad med chili, vitlök och gurkmeja. Servera lätt värmda grönsaker till, broccoli, svamp & rödpaprika till. Och till detta en sallad på mörkgröna blad, granatäpple, paprika i flera färger och finhackad gurka.

 

 

9 kommentarer

  1. Anneli
    1 januari, 2010

    Hej Anna !
    En liten undran bara….jag äter så gott som bara fett och proteiner ( högst 5%-iga kolhydrater) mestadels, men nu till min fråga. Ibland, kanske 1 ggn i veckan, faller jag för frestelsen att äta nåt sött, typ glass eller blandat lösgodis, ”förstör” jag min ämnesomsättning då på nåt sätt eller blir det ingen större skillnad för kroppen om det sker så sällan ?
    God fortsättning förresten på det nya året !

  2. Anna Hallén
    1 januari, 2010

    Anneli: Hej, nej du förstör inget. Däremot finns det funderingar på om kroppen blir sämre på att ta hand om högt blodsocker när vi äter lite kolhydrater. Men jag vet inte hur sant det är.

    Samtidigt så var det ju så vi åt sött tidigare och då fungerade det utmärkt.

  3. Eva
    2 januari, 2010

    Anna. Hur skall man läsa :
    ”Däremot finns det funderingar på om kroppen blir sämre på att ta hand om högt blodsocker när vi äter lite kolhydrater.”
    När vi äter LITE som i för lite kolhydrater – eller LITE som i att vi fortsätter äta kolhydrater, även om lite?

  4. Kajsa
    2 januari, 2010

    Åhh, som du beskriver det så blir man hungrig fast man är proppmätt. Har precis hittat till din sida och den är mycket inspirerande.

    Vänliga hälsningar
    Kajsa

  5. Anna Hallén
    3 januari, 2010

    Eva: Förlåt om jag var otydlg. Jo, när vi äter korrekt, alltså lite kolhydrater så finns de de som påstår att när vi sen äter för mycket igen så har vi blivit ännu sämre på att hantera överskott av kolhydrater.

    Överskottet ger en form av träning… fast vi blir sjuka i alla fall.

    Bäst vore att alltid äta som vi ska.

    Ett annat exepel på detta är asiaterna som snabbt blir feta och får diabetes när de flyttar till usa.

    Men detta är absolut ingen anledning att överäta kolhydrater. Egentligen är det kanske samma resonemang som med en alkoholist. De tål mycket mer alkohol innan de blir fulla än en icke alkoholist…. men de blir sjuka i alla fall

  6. Anna Hallén
    3 januari, 2010

    Kajsa: Välkommen hit! Din sammanfattning är klockren.

  7. kajsakavat
    5 april, 2010

    Hej, vill bara säga att som typ 1 diabetiker så stämmer det att om man äter väldigt kolhydratfattigt så har man svårare att hantera ett högt blodsocker sen, du blir jättekänslig för kolhydrater,så att äta knappt några kolhydrater alls är inte att rekommendera, iaf om du är en typ 1 :a!

  8. 5 april, 2010

    Det är så för alla. Det är samma sak som med alkohol. En alkoholist som slutar att supa kommer efter något år inte längre kunna hantera samma mängder. Han kommer inte heller kunna hantera samma promille utan att bli fullare och sjukare.

    Frågan som vi måste ställa oss är VILL vi tåla en stor mängd kolhydrater som så småing om gör oss sjuka? Ska en alkoholist se det som en fördel att han/hon kan dricka mycket stora mängder utan att bli påverkad?

    Jag äget inte svaret. Jag vet bara vad jag har valt.

SKRIV EN KOMMENTAR