Annas pannkakor

Annas pannkakor

1 person
2-3 ägg (beroende på hunger)
1/2 dl vispgrädde eller 1-2 msk smält kokosfett
1 tsk fiberhusk
lite vaniljpulver, kanel, kardemumma efter smak

Blanda ihop allt och stek mindre pannkakor i smör eller kokosfett.

Servera med vispgrädde eller creme fraiche. Kanske blåbär? Eller bara ät de som de är. Njut!

8 kommentarer

  1. 17 januari, 2011

    Detta har jag provat och det är lätta o goda….

  2. 17 januari, 2011

    Bild? =)
    Kul med husk istället för bokens mandelmjöl, lite billigare.

    Ska de här också köras på svag värme?

    1. Anna svarar Vladimir
      17 januari, 2011

      Jag har alltid lite bråttom… ler stort. Så jag kör på 7:an av 10. Men jag gör pannkakorna små så de går lätt att vända innan de blir för mörka. Annars är nog svag värme att föredra.

  3. Ulla
    18 januari, 2011

    Anna Jacobsson har världens godaste recept på kesoplättar.
    2 ägg
    250 g keso
    lite dinkelmjöl eller riven ost.

    Jag brukar göra 1 ägg + 1dl keso + ca 1tsk husk till mig själv.
    Man kan riva i squash eller vad man har för ”matigare” plättar. Creme fraiche och räkor eller kräftstjärtar eller rökt lax, bacon eller…….till. Eller bara plättarna om man inte har så mycket annat hemma. Mums!!
    Stek försiktigt och ganska länge innan man vänder dem.

    Som efterätt tar jag mandelmjöl i, och med grädde och bär istället.
    Det blir lite mer kolhydrater i dessa plättar, men ack så goda.

  4. Pippimamma
    19 januari, 2011

    Underbart goda pannkakor! Sonen åt en utan att ens reagera på att det inte var en vanlig pannkaka. Och bäst av allt: jag har två stycken i kylen som väntar på att bli uppätna imorgon.

  5. 2 februari, 2011

    Hehe jag måste göra något fel för jag tycker verkligen att dessa pannkakor är vidriga. Kanske steker för kort tid? De blir liksom bara…geléaktiga och omöjliga att vända, slutar alltid med en enda otäck sörja. HU! Men grädde och bär är goda 😀
    Tips emottages tacksamt på er tillredningsprocess 🙂

  6. Anna svarar Maria
    2 februari, 2011

    Kan det vara att du gör dem lite för stora och tjocka? Jag gör dem på ca 1/2 dl smet som jag ”trycker ut” lite. Stek på medelhög värme så ytan stelnar innan du vänder på dem. Stek i lite smör så du får en god dyllenbrun yta.

    Eller så är det så enkelt at du tycker att receptet smakar äckligt. Ler stort.

  7. camilla jagborn
    23 januari, 2017

    Hej
    Kan man byta ut grädden i dina pannkakor mot något annat?
    Vill gärna minska på mejeriintaget till vardags.

Write a comment