Annas Detoxkur

Ler med hela ansiktet! Nej, jag har inte fallit i pengafällan. Jag tänker inte lura på dig en massa dyrt onödigt, och ibland till och med skadligt, skräp. Än en gång, du ska kunna köpa alla produkter av alla märken i alla affärer.

Men vill du nu detoxa dig så kommer här lite tips och idéer… Idéer på Annas Detoxvårstädningskur!!

Under en period av 1-3 månader… (Ja, det tar tid) tar du bort allt rött kött som fläsk och nötkött. För att vara extra snäll kan du ta bort fågel också. Ät i stället massa fisk av alla sorter. Och ägg.

Ät bara naturliga produkter (det betyder naturliga för människan! Allt som är naturligt, alltså från naturen, är inte nyttigt. T ex flugsvamp… fast ekorren älskar flugsvamp!) vad menar jag då med naturligt? Jo, välj nötter. Välj grönsaker och frukt & bär. Ju mer färg desto bättre. Köp inte ”dyrt vatten” som gurka och sallad. Välj broccoli, röd paprika och blåbär.

Vill du vara riktigt duktig så ta bort mejeriprodukter under denna tid. I alla fall så många du bara kan.

Vad finns nu kvar att äta? Fisk, gärna fet fisk (eftersom det annars blir svårt att få ihop tillräckligt emd fett), ägg (ekologiska/kravmärkta) & skaldjur i alla former. Grönsaker (ekologiska/kravmärkta) i alla former, bär (Ekologiska/kravmärkta) och nötter. Avokado, kokosfett, olivolja och rapsolja. Hm, sisådär svårt att få ihop spännande mat på. MEN hur varierande är dessa Detoxblandningar?

NU är det dags för dig att hjälpa till? Hur många goda Fisk o grönsaksrecept kan du? Skaldjursrecept? Omelettrecept? Skicka jättegärna in dina förslag och recept, så hjälper vi varandra.

Laxburgare är kanongott. Fisk i folie likaså. Skaldjursomelett. mums!

Vatten och grönt, rött eller vitt tea! 1-2 liter per dag

SÅ! Där har vi en vettig detoxkur. Kroppen får fortfarande jobba, inga tomma magar. Bakterierna (våra kompisar som håller vår ”mage” fungerande) i tarmen får mat och slipper sköljas ut. Vi får i oss alla näringsämnen vi behöver. Allt från proteiner till antioxidanter. Måltiden är full med vattenlösliga fibrer och vi får det fettet vi behöver. (Ägg har en bra blandning av alla våra fetter)

Långsam kur? Ja. Precis som kroppen vill ha det. Visst är den trist och tråkig? Men tyvärr är det kroppen ensam som bestämmer över hur den ska må. Vi har inte mycket att säga till om. (Även om vi har försökt på en massa olika konstiga vis i några år nu, men kroppen svarar ju bara med att bli sjuk och fet.)

Tappade du sugen på detox nu när det inte fanns en snabb och smidig genväg? Ja, då kan du äta nyttigt och röra på dig under resten av ditt liv, så blir det bra i alla fall. För kroppen finns inga kvickfix…

Läs mer om LEVERN så vet du vad du behöver för att renas.
https://www.annahallen.se/levern

14 kommentarer

  1. Minna
    14 april, 2010

    Åh, vad det är trist att det inte finns några ”kvickfix”! Jag tycker verkligen att jag har haft tålamod (det brukar jag nämligen inte ha) som ätit LCHF sedan april förra året. Gick då ner några kilo, men nu är det hemskt! Jag är tillbaka från scratch och är livrädd att fortsätta gå upp! Trodde i min enfald att detta var sommaren då jag skulle kunna ha en kjol utan brännsår på låren! Jag hade ju ändå nästan 1½ år på mig! Icke sa nicke.
    Kan det bero på att jag hamnat i övergångsåldern med svettningar, hjärtklappning o i o med det svårt att sova?
    HUR gör man för att bryta en uppåt (fast nedåt) gående trend??

  2. Anna svarar Minna
    14 april, 2010

    Övergångsåldern ställer till det en hel del.

    Tyvärr kan jag inte ge personliga kostråd gratis på bloggen. Och LCHF kost kan se oerhört olika ut från person till person. Jag rekommenderar dig att hoppa med i brevkursen som startar vecka 18.

    Anmäl dig på http://www.kostgajden.se

    Då har du också tillgång till personlig kostrådgivning per mail under kurstiden och vi kan titta på just din tallrik.

  3. 14 april, 2010

    Tycker det ser ut att finnas en hel del gott i din Detoxkur, Anna 😉
    Fisk och skaldjur är ju väldigt gott, och med goda majonnässåser till, plus en massa grönt blir det ju riktigt läckert.
    Fisksoppa med kokosmjölk och saffran, lax med aioli, vitlöksräkor, musselgratäng med ägg, omelette med dillstuvade räkor, grönsakssoppor, sås gjord på mixad, stekt paprika till stekt smörfisk, avocadosoppa. Ja jag skulle kunna fortsätta med mycket mer.
    En betydligt trevligare detox, än de kvickfixar jag testat förr. Med dryck som gjorde att jag mådde pyton och fick världens huvudvärk.
    Det får jag inte av att äta god mat 😉
    1-3 månader är ju en väldigt kort tid om man jämför hur många år det tagit att äta fel mat som fått oss att må dåligt…

  4. 14 april, 2010

    Men kan jag må bättre än jag redan gör nu? Tycker att så länge jag håller mig till LCHF och inte faller i frestelse, så mår jag bra. Då menar jag bra mycket bättre än jag gjorde för ca två år sedan. Innan LCHF måste mitt liv varit en katastrof.

    Om man kör en kur så går man väl tillbaka till att äta mer normalt sedan eller, och då är man ju tillbaka till ruta ett igen, eller? Vad är det för mening, och vad är det jag inte förstår här?

  5. Annica
    14 april, 2010

    Läste att man kunde ”detoxa” ut slaggen genom fötterna. Hahaha! Du fick det urklippet av mig igår 🙂 Kolla det. kram min vän <3

  6. Anna Hallén
    14 april, 2010

    Skratt. Nej, man kan inte må mycket bättre än toppen. Det jag vill ”döda” är tanken på kvickfix och kurer av olika sorter.

    Bäst är att alltid äta bra… precis som vi gör.

    Annica: Stor kram och stort tack för alla utklipp du fixar till mig. Det är enormt värdefullt för att få nya uppslag till inlägg.

  7. Anna Hallén
    14 april, 2010

    Birgitta: Japp, tid och tålamod är nog det som är allra svårast. Men det som behövs mest.

  8. Maja
    15 april, 2010

    Bara älskar denna omelett som fanns med i coop-bladet för ett tag sedan. De kanske e liiite mer kolhydrater än vad som borde? Har ingen koll på hur mycke kolisar de e i rödlök?

    Sätt ugnen på 225 grader.
    Skala och skär 4 rödlökar i klyftor.
    Skär 2 paket bacon i ca 1cm breda bitar.
    Lägg löken i en ugnssäker stekpanna/form (gärna teflonbelagd) och blanda med 1 msk olivolja.
    Blanda i hälften av baconet.
    Sätt pannan i mitten av ugnen 10-15 minuter.
    Rör om efter halva tiden.

    Vispa ihop 8 ägg, 4 msk grädde, 100 g riven ost, 3 msk hackad persilja, 1 tsk salt och ½ krm svartpeppar.
    Häll blandningen i pannan.
    Fördela över resten av baconet.
    Fortsätt att tillaga i ugnen 10-20 minuter, tills omeletten har stannat.

    Servera med 1 dl créme fraiche blandat med 1 msk dijon senap.

    Smaklig måltid!!

  9. Anna svarar Maja
    15 april, 2010

    Toppen Maja. Inte alls för mycket kolhydrater utan en perfekt hälsoomelett, även en perfekt viktninsknings omelett.

    Ingen männsika har blivit tjock på rödlök. Och gäller det friskhet så är lök och kål det som toppar forskningsmässigt.

    Ett PERFEKT recept. Jaga aldrig kolhydrater i denna pytte ynka mängd!!!

  10. Majsan
    15 april, 2010

    Va bra 🙂 Glad jag blir!! Jag älskar den här omeletten 🙂 Då kan jag ju äta ”hur mycket som helst” med gott samvete 🙂

  11. Berittis
    16 april, 2010

    >Köp inte ”dyrt vatten” som gurka och sallad<
    Gäller det när man "detoxar", eller?
    Frissésallad och Romansallad är ju mörkgröna, de innehåller väl folat? Hur är det med Ruccola?
    Jag brukar göra sallad på Frissé-och Romansallad, Mangold, Babyspenat och gröna pumpafrön. Till vardags blandar jag i det gröna på salladskål.
    Det borde väl ge en del folater.
    Gurka är visserligen dyrt vatten och ingen näring men har ju god smak. Jag brukar dricka gurkvatten till maten och äta gurkstavar som snacks, så jag tycker nog att det är värt pengarna, åtminstone när jag får tag på svensk gurka och helst närodlad.

  12. Susanne
    20 april, 2010

    Hej Anna,
    Jag har en fråga om solroskärnor. Som jag förstått det är de helt OK eller t o m nyttiga att äta, medan vi bör undvika solrosolja. Varför? Är det inte samma fett i båda? Tacksam för svar då jag gillar solroskärnor men försöker undvika solrosolja.

  13. Carolina
    20 april, 2010

    Så här skriver Fredrik Paulún som svar på en läsarfråga:

    ”Förvisso innehåller linfrön, rapsolja, valnötter och chiaolja mycket omega-3 men det är en sort som kallas ALA som måste göras om till DHA för att utgöra en bra byggsten till hjärnan. Den omvandlingen är olika stor hos olika individer och det är inte säkert att du har en fullt fungerande sådan”

    Gäller det alla nötter? Jag äter mkt valnötter, hasselnötter, mandel och även para- och makadamianötter när jag kan få tag på dem (ca 30 g, en näve/dag) och trodde att jag fick i mig massor av nyttiga fetter den vägen…

    1. Anna svarar Carolina
      20 april, 2010

      Du får i dig en massa nyttiga ENKELOMÄTTADE fetter så du tänker helt rätt.

      Men däremot är vegetabilier en dålig källa för omega 3 som är en fleromättad fettersyra. kropepns förmåga att bygga ALA till EPA och DHA är mycket begränsad.

Write a comment