Allergier?

Allergisk? Provat tallvatten?

Ja, det verkar verkligen fungera. Gratis och häftigt.

Nu är jag av den lata typen (som många av er redan har förstått). Jag gillar enkla snabba vägar och vardagsrutiner. Tid är liksom en bristvara i ett turboliv.

Och samtidigt gillar jag inte medicin.

Så nyfikna Alex (kärleken) får gräva i allt spännande som finns i Nederländerna. De är betydligt mer öppna för fungerande alternativa metoder. Till och med i deras företagsvärld och sjukvård har de en annan nyfikenhet och öppenhet.

Så, bonusgrabben hostade var natt… sen oktober. (Kanske tidigare också men det var då jag träffade honom) Men har var frisk. Ingen förkylning, bara slemhosta.

Vi provade att ta bort mjölk men det var omöjligt att få det konsekvent över tid så vi la ner. Jag läste om allergier och på en sjukvårdssida stod det ”Du kan själv prova om det är allergi genom att ta en allergimedicin.”

Logiskt. Funkar den så är det allergi och fungerar den inte så är det inte. Jag gillar logik.

Så vi provade. Och hostan försvann på 20 minuter. Kanske tillfällighet. Så vi provade igen. Samma resultat. Och för att vara helt säkra så hoppade vi över en dag. Hostan tillbaka så snart kvällen och natten kom.

Men, så var det detta med mediciner och biverkningar. Trötthet och huvudvärk låter ju inte så lockande på en 8-åring…

Så, dags för Alex att nyfiket dammsuga marknaden i Nederländerna. Hittade helt naturliga ”pollentabletter”. Ingen medicin, inga biverkningar – mer som ”tallvatten” i tablettform. Ska tydligen finnas något liknande på Åland som många svenskar köper hem.

Alex köper hem. Vi provar. 20 minuter senare är grabben hostfri och slemfri. Vi provar igen. Fungerar. Hoppar över – hostan tillbaka. Provar igen – hostan och slemmet borta.

Så Alex har köpt hem ett gäng ”pollentabletter” om fler är nyfikna. Receptfria. Medicinfria. Och ja, han ska översätta ”asch-asch”-språket till svenska så vi får innehållet på print. (Har ni lyssnat till Nederländska? Det är inte ett språk, det är ett läte.)

Nyfikna? Maila mig så skickar jag vidare till Alex som måste få tummarna loss och översätta. Jaga är en bra motor. Ler snällt. (Tur att öronen sitter i vägen, annars hade mitt huvud nog gått av på mitten)

Recept på tallvatten:
0,5 liter vatten (gärna mojvatten)
10 tallbarr

Låt ligga över natten. Drick under dagen. Gör en ny laddning med nya barr på kvällen och upprepa till säsongen är över.

Mer om astma: https://www.annahallen.se/astma

Tidigare
«
Nästa
»

7 kommentarer

 1. mollan
  26 maj, 2015

  Spännande att tallbarr skulle kunna fungera mot pollenallergi. Tänk bara på att det krävs tillstånd från markägaren för att plocka levande barr. Så äger man ingen egen tall kan man inte plocka hur som helst, man måste alltid fråga om lov.

  1. 31 maj, 2015

   Vad jag har förstått så får du plocka barr men inte bryta kvistar.

   Och jag hoppas att för de som får det att fungera att de plockar med hänsyn.

 2. Lottie Rasmusson
  9 januari, 2016

  Förlåt men VAD är ”mojvatten”?

  Holländska är inte helt olikt svenskan. Tala långsamt o de förstår dig. Och vice versa 🙂
  Har provat.

  1. 11 januari, 2016

   In och kolla på Annas Magshop så finns en Pdf som berättar 😉

 3. Sanna
  16 maj, 2016

  Hej hej,
  Min kille är också från Holland och jag skulle vilja köpa med mig tabletterna hem på nästa resa. Vad heter dom på Holländska?
  Tack!

 4. Anna
  15 juni, 2016

  Är nyfiken på om dessa tabletter även funkar för tex kattallergi 🙂

  1. 4 juli, 2016

   De verkar fungera för många även på djurallergier.

Write a comment